Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

így van legfeljebb ügyfélnek. Vállalkozásnak lehetnek ügyfelei orvosnak betegei szerintem.(kezeit széttáró)
Mikor volt a kis szervizem az ügyfél hozzám jött, velem beszélt, nekem fizetett és nem az alkalmazottnak (kivéve ha csak ő volt ott) így engem tekinthetett a szerelőjének még ha találkozott is azzal aki ténylegesen javította, de az nem mindig sikerült, mikor fuvaroztam ugyanez, én voltam a fuvarozója nem az alkalmazott akkor is ha velem még csak nem is találkozott hanem csak telón beszéltük meg. Ugye a nagyobb azervizekben, szalonokban a műhelyt jó ha üvegablakon vagy képernyőn lehet látni a szerelőnek csak az árnyékát, én csak a recepcióssal és a munkafelvevővel találkozok, ilyenkor ki a szerelőm? Csak a szervizt tudom megnevezni és annak az arcát jellemzően a tulajt.
Szerintem egy nagyon érdekes téma 😂 😂 😂 és vadiúj ilyen még nem volt 😆
Szerintem meg a beeg megnevezes nem jelenti azt, hogy gyogyitja is. Egy egeszsegugyi inteztben, epuletben, vallalkozasban minek hivja? Kuncsaftnak? Partner ek? Megbizonak? Tesonak? Havernak? Vendegnek?
Betegek vagytok? Majd meggyogyultok......
Egyszerű a válasz,ha nem orvos és nem kezeli mint orvos,nem hívhatja a betegének.Ennyi a lényeg.
Egyszeru valasz, pedig eddig fene mod biztos voltal, hogy az orVosi szolgaltatast nyujto vallalkozas nem orvos vegzttsegu egyik tulajdonosa hogyan nevezheti a kuncsaftot.
a vasas cégnél ahol dolgoztam legalább egy defibrilátor volt, az összes csoportvezető ki volt képezve a használatára
de mintha lett volna több is vagy csak terv volt hogy lesz több is nem emlékszem
Azt nem tudom hogy egy orvosnak mihez van jogköre,de azt tudom hogy aki nem orvos az nem gyógyíthat.Ha ezt megteszi,Btk 187.
Lehet hogy használni se tudják.Múltkor volt bent nálunk megint egy mentőtiszt,aztán mesélte hogy egy háziorvos újraélesztett egy már lélegző eszméletlen embert.Az a helyzet hogy párszor kitért a háziorvosokra,túl sokra nem tartotta őket,de egyébként mesélte hogy ugye minden nyugatról jön,csak néhány év késéssel,de hogy ott már egyre inkább kezdenek rájönni hogy a háziorvos okafogyott.
Dehogy érted, csak kötözködsz.
De ha az állításod végiggondolom a vita erejéig, van egy infektológus orvos, létrehoz egy Bt-t, alkalmaz eseti jelleggel egy belgyógyászt, amelyik belgyógyász kezel a Bt-be járó magánbeteget mondjuk bélelzáródással, és ha az infektológus azt mondja erre, hogy a betege (mint a saját magánrendelőjének betege), akkor az is tiltott tevékenységet végez?
Tényleg nem tudom, csak kíváncsi vagyok, most mit fogsz írni nagy nyilvánosság előtt erre.
Értem,tehát akkor a mamlasznak van betege,orvosi végzettség nélkül,akkor kuruzsló,az pedig bűncselekmény.Még egyszer írom,betege annak lehet,aki gyógyítja.de ezt már vele is megtárgyaltuk,az ő betege a nyomtató meg a vérnyomésmérő a rendelőbe.
Csakhogy eddig nem a te besorolásod volt a vita, hanem a vállalkozó szempontjából beszéltük, ez egy. A kettő pedig az, hogy az egy, max kettő fős szereldében a nagyon speciális, egyedi eseteket kivéve te SOHA nem a szerelővel beszéled meg az óhajodat, hanem beállsz a "Munkafelvétel" feliratú asztalhoz, elmondod, hogy mi a bajod, a jómunkásember meg ad időpontos, hogy mikor tedd le az autódat az "Ügyfélparkolóban" és a kulcsot vidd be, és majd szólnak, hogy mikor mehetsz vissza a megjavított verdáért.
lehet, hogy van neked spéci embered, de most írom le kb. századik alkalommal - neked is - hogy SOHA ne a saját, egyedi példádból vonj le az egész társadalomra érvényes megállapításokat.
Ezt most is mondom.
Az minek 😂 A várakozástól megáll a szívük az öregasszonyoknak? 😅
na defibrilátort se láttam még körzeti orvosnak a rendelőjébe. Bár lehet felbosszantjátok annyira a pacienseket, hogy nálatok szükség lehet rá 😆
Nekünk is van még egy, szintén ilyen özönvíz előtti, de azt bele se számoltam, csak azért nem dobtam ki, mert leltárban van 😄 a következő, amit veszünk, egy defibrillátor lesz, nem kötelező, de jó ha van.
Van recept, nyomi, igaz kevesebb, felhő megy, de ahhoz is ugyanaz a számítógép kell, nem? de amúgy se ússzuk meg a nyomtatást, mert beutalókat ki kell nyomtatni, meg a táppénzes szarokat... látod, ebbe is belevau, pedig hülye vagy hozzá 😁
Az hogy te nem láttál ekg-t arról nem én tehetek, nekünk van kettő.
nálunk van ekg a dokinál, elég limlom de van, még a régi fajta pánttal felhelyezhető a 80as évekbeli lehet
részt veszel te a nagy lófaxt 😅 be se találnál önállóan a nejed rendelőjébe lehet azt sem tudod, hogy 3 éve másik helyre költözött. 😅
Ha tudnád, hogy hol van a rendelő akkor azt is tudnád, hogy nincs már recept hanem az aszisztens felteszi a felhőbe amit jónak gondol a náthára 😅 Sztetoszkóp ez a garatnézegető kanál meg vérnyomásmérő tartozéka lehet a rendelőnek de ekg-t én még nem láttam körzeti orvosnál legfeljebb szakorvosi rendelőbe ahova majd az aszisztencia beutal(kezeit széttáró)
szerintem egy körzeti orvos praxis elég gyorsan elsajátítható nem látom okát annak, hogy ezt mamlasz ne tudná ellátni(kezeit széttáró) Köszönni tud minden mást egyébként is az aszisztens végez(kezeit széttáró)
Persze,van egy munkaköröd,amiket most felsoroltál,de ez nem az hogy a beteggel foglalkozz.Neked a kütyük a betegeid.
A beteg a praxis betege vagy a körzeté, mondhatjuk akár így is, mert a beteg akkor is odajön, ha esetleg épp helyettesítés van, és másik orvos rendel.
A betegnek kell recept, amit ki kell nyomtatni, amihez kell számítógép, meg kell mérni a vérnyomását, amihez kell vérnyomásmérő, meg lehet nézni a szívét, amihez kell ekg... e kütyük üzeme mind az én munkakörömbe tartozik. Tulajdonképpen részt veszek a betegellátásban... 😁
De.
Kovács pista a szerelőm,az nem tud a szerelőm lenni aki a bőrfotelbe ül,neki max az ügyfele lehetek,viszont ő nem lehet a szerelőm,hisz nem szerel.Kórházba mész,ki az orvosod,aki összerak vagy a kórház igazgató?
Szóval szerinted aki abban a cégben szerepel az mind gyógyít,ha ez így van akkor itt az idő hogy a mamlasz fel legyen jelentve kuruzslásért.
A kovacs pista ha alkalmazasban all, normalis esetben adhat szakmai tanacsot, de idopontot, szamlat meg csak a tulaj, igy hat sokra nem mesz a kovacs pista otletelesevel.