Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

a családonkénti egyedszám szerintem csökkent
20 éve még ilyen 5-7 gyerek alap volt nem soknál volt kevesebb
most azt látom inkább 2-3 legalábbis felénk
csak ugye 20 éve 7 szüléssel volt 9 egyed egy családban most meg azoknak az ivadékai 3 szüléssel összesen 14 plusz a 2 alap egyed 16
szóval 20 év alatt a 2 cigóból lett 16, még 20 év múlva egy 3as szorzóval még több lenne csak lusta vagyok kiszámolni
De mi alapján a legjobb suli?
Értelmeztem hidd el! De akkor leírom röviden, hogy értsd!
Sokkal több roma születik mint tíz éve.
Sokkal több formában kapnak segítséget, mint régen.
Nevezzük segélynek, vagy aminek akarod!
Hát én régebben voltam vagy 9 évvel, de cigó nálunk is csak 1 volt, másodikig járt velünk, aztán eltűnt - a témáról többet nem tudok, mert akkor még nem voltam rasszista 🤣 nem nagyon érdekelt Pulya (ez volt a neve 😃) sorsa... nem nagyon szerettük, mert erősebb volt mindenkinél, meg nagyobb és agreszívebb (akkor még nem értettem ezt se, de valszg vagy 2 évvel öregebb volt mindenkinél 🤣)
Aztán 4 után a két kb. 40 fős osztályból csináltak 3-at, az A-ba mentek a legjobbak, a B-C meg a többi, fele-fele. Én A lettem, akkor nem fogtam fel ennek a jelentőségét, de kiemelt osztály voltunk, minden előnnyel, és jó eredményekkel, könnyen ment utána a középsuli.
Ezt tudva én a purdékat eleve a város legjobb sulijába vittem, ahova már 2000-ben is túljelentkezés volt...
tanyasi paraszt
öreganyám szomszédja is ilyen volt csak becuccoltak a faluba a tanyáról amikor lett 3 gyerek
de volt tehén ló meg amit akarsz szántó kaszáló szőlő, ebből éltek
na ott a fiú olyan "hülye" volt hogy alig lett meg neki a 8 osztály bukás nélkül, szerintem vitték a szülők a libát hogy ez összejöjjön
aztán elment jánoshalmára mezőgazdasági gépszerelőnek, kollégiumba, és rájött mindenki hogy nem hülye a gyerek mert egész jó eredménnyel végezte a sulit
kiderült az általánosba azért volt hülye mert nem volt ideje tanulni mert örökké dolgoztatták otthon, kollégiumban meg volt ideje tanulni
csak úgy érdekességképp írtam........
Én okos vagyok. Na nem az iskolákban lettem ilyen okos hanem az élet tanított. 😅
Jani ha figyelmesen elolvastad volna az írásom akkor lehet értelmezted volna is. Egy szóval nem írtam, hogy nincs probléma a cigánysággal azt sem írtam, hogy kevesen vannak. Egyetlen dolgot írtam mind a két hozzászólásomba, hogy valószínűleg kevesebb a születésszám mint 10+ éve volt egész jól körbe is írtam, hogy miért. Szerintem Toroczkait messzemenően többet nézek az ittlévők közül nagyjából látom mi a helyzet. 😆 De azt is leírtam ha maradt minden segélyezés ahogy régen volt azóta lehet már kétszer ennyien lennének plusz nem is dolgoznának helyettük meg annyival több paki lenne az országban. Csak értelmezni kéne amit írok 😅
Ez tiszta sor de nem egyről beszélünk. Persze, hogy vannak gyengébb és erőssebb iskolák. Ahová a fiam jár nem a legerősebb. Mondjuk ott kitűnő. itt aról van szó, hogy szelektálják az osztályokat. A gyengébb képességűeket külön osztályba rakják pont amit írtál, hogy ne huzzák le a jókat. Azért ez hellyel közzel negállapítható első kőrben a nagycsoportos felmérő alapján. Ez a beszélgetés onnan indult ki, hogy nincs cígó fiam osztályában. Az én időmben is volt pont ilyen szelekció nálunk az a sok volt az elit a b az a középmezőny a C meg a teljesen hülyék 😀 Na ott voltak a cígók meg a tanyasi egysejtű parasztok (kezeit széttáró) Mondjuk velem pont mellélőttek én nem hoztam az elvárt eredményt de szerencsére visszaminősités nem volt divatban így nem kerültem át S C be. Szóval az a konklúzió, hogy itt is mint a világon bármely rendszer hibahatárral működik 😅
Miért, nem apja fia? 🤣
Így van. Ezért írtam, hogy Pipi lásson tisztán, mert amit írt, az …..
De rajta kívül a parlamentbe is sokan úgy gondoljak, hogy minden rendben.
Csak ezt hogy hozzák össze Sorossal, Brüsszellel, a háborúval?????
Felkapta, kecsón bukott az egyik neves egyházi, nekünk is adott támogatást kellett volna letenni és még akkor sem volt biztos, hogy felveszik így félegyházi gimi lett.
Mivel nem ismerem a fiad képességeit így arról véleményt sem formálhatok.
Lényegtelen az osztály átlag, mert az csak azt mutatja, a tanárok milyen jegyeket adnak... azt kell megnézni, hogy városi megyei versenyeken hogy szerepelnek a gyerekek - már ha egyáltalán eljutnak oda. A többi csak duma.
nem tudom honnan veszitek azt, hogy bármelyik állami általános iskolába "be lehet vásárolni a gyereket"
Ez nem a waldorf(kezeit széttáró)
ez itt is így van a gyengébb képességű osztály és az erősebb osztály külön lett szelektálva. Hozzáértő azért nagy bizonyossággal össze tudja rakni már csak a rendelkezésre álló ovis nagycsoportos felmérésből is(kezeit széttáró)
egész biztos vagyok benne a hülye gyereket csak általánosságban mondtad nem a fiamra értetted(szemeit körbeforgató)
nem szó szerint elit hanem válogatott osztály. Egyébként az osztályátlag 4,5 felett van. Mondjuk 20 az osztálylétszám. Amikor én jártam 40-42 es osztályok voltak évfolyamonként iskolánként 3 a,b,c osztály.
igazából rejtély te hol lax. Kiskőrösön ritkán járok ugyan de nem nagyon látok cigányt. Te valami kiskőrös melletti putri faluban lakhatsz de vagy nincs rajta a térképen sem vagy csak szégyelled de ide még nem merted leírni 😅 Valószínűleg ott központosultak a cigányok te rábasztál. Van azért jó néhány ilyen település. Amikor tiszatóra jártam tiszabura tiszaroff meg az ilyen helyeken nem is lehetett mást látni mint cigányt. Jászladányben és feleforma a banda heves környéke szintén. Egyébként a tisza melletti kis települések is szintén tele van velük. Te ilyen putri helyen lax vagy akkor is az volt már amikor odaépítettél házat akkor csak szimplán hülye vagy vagy később települtek be akkor csak balszerencsés. Minden esetre a kanapén fekvésből nem tudsz kitörni onnan, hogy el tudnátok költözni valami élhetőbb településre(gondolkodós) tudom, hogy neked nem kell a pénz de azt is tudom, hogy nem szívesen lax ott ahol vagy. Szóval még is csak jó lenne eltakarodni onnan. Én már a gyerekkel rég felvetettem volna az 50 millát amiben most laktok azért adnának amennyit adnának azt bent a városban már nem lenne ilyen gond(kezeit széttáró)
Csak hogy a pénz nem egyenesen arányos a jó neveltetéssel és jó szellemi képességgel.Így ha a pénzes szülő bevásárolja a hülye neveletlen gyerekét ebbe az osztályba akkor pint ugyanúgy lehúzza az osztályt.
nem az a kérdés, hogy hogy látnám most hanem, hogy 10 évvel ezelőtt hogy láttam volna(kezeit széttáró) Nekem van olyan érzésem, hgoy kevesebb születik meg az alant leírt dolgok miatt. Régebben simán úgy csinálták, hogy 14 éves kortól szültek 34 éves korig egy nőtől nem volt ritka a 10 gyerek ami után busás pénzt kaptak az államtól. Kádári korszakban rendesen újépítésű házakat is kaptak ami 3 év múlva már úgy nézet ki mnt egy 50 éves ingatlan. Aztán simán megcsinálták azt, hogy ment a panaszkodás, hogy a gazsikát már nem tudja felnevelni berakták az intézetbe ahonnan a szomszéd cigány egy hét múlva kivette mint gyám a gyerek a valóságban visszakerült az eredeti szülőhöz a pénzt meg a gyerek 18 éves koráig küldte az állam számolatlanul. Aztán biztos volt vagy 10-15 ilyen rafkós dolog amit a cigányság előszeretettel kihasznált az tuti, hogy a gyerekek miatt úgy nyomta az állam őket pénzzel, hogy ha dolgozni jártak volna nem keresték volna meg a felét sem.(kezeit széttáró) Hát hülyék lettek volna dolgozni meg hát egyébként sem nagyon szerettek(kezeit széttáró) Ezen kiskapuk java része tuti bezáródott mert látok cigányt dolgozni útépítés, házépítés stb. előtte ilyet legfeljebb fantasztikus filmekben lehetett látni 😅 Emléxem régebben tudtam mikor mennek a havi segélyért a postára mert a zebráig ért a sor a posta előtt már ilyennel nem találkozom és nem hinném, hogy azért mert mindegyiknek kártyája van és arra utalják(gondolkodós)
A nagycsaládos támogatásból szintén kimaradnak ami jelentős, mert nem tudnak mellé tenni semmit. Az ingyenes oktatás, orvosi ellátás, ingyen étkezés stb. ugyanúgy jár nekik is de ebből már nem élnek meg jól mint régen a segélyekből. Szóval nekik is költség lett a gyerekvállalás ami előtte meg a pénzforrás alapja volt(kezeit széttáró) Nem üzlet már a sok gyerek így véleményem szerint nem is születik belőle annyi. Persze ez nem azt jelenti, hogy az általad felsorolt helyeken nincs belőlük sok de ha marad minden a régiben mint 10+ éve volt nincs kizárva, hogy már kétszer ennyien lennének. Szóval nem azt állítom, hogy megszűnt a létezésük csak az a véleményem, hogy erősen vissza eset a születésszám(kezeit széttáró)
mivel meghívásos ez nem bizonyítható
Amíg valamelyik média ezt fel nem kapja... 😁
nehéz a fenét
sógorék mondták hogy az "elit" osztályba meghívásos alapon mentek a gyerekek persze némi felajánlás után.....
szóval van szűrés rendesen a nagyon putrisok meg a másik suliba mennek
Hát manapság nehéz válogatni a gyerekeket, minden libsi törvény tiltja, ennek ellenére a lelkesebb tanárok megpróbálnak jobb osztályokat összerakni, mert ott a gyerekanyag is jobban halad előre, nincs aki visszahúzza a többit.
Pénzes szülő bevásárolja a hülye gyerekét az elit osztályba,és máris nem elit az az elit osztály.