Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

120ért megkapta akcióban, vitte volna 150ért is de ismerős is meg beteg is aztán kapott akciót
de ha nem viszi leadtam volna bontóba, ott ilyen 80 körüli összeget adtak volna érte
jövőre semmiképp se akartam súlyadót meg biztosítást fizetni, már műszakira se akartam vinni csak beszopatott a kölyök a kocsi vétellel
Mennyit adott erte?
első ember vitte
kicsit sajnáltam is de szűk 4 hónap alatt mentem vele 160km távot, ebből 120 teljesen értelmetlenül mert a család néha eljött velem beetetni a partra és nem a motorral mentem hanem az opellel
Vót aki elvitte azt a kotlát?🤣
futót is eladtam, nem szeretek futni 😂
majdnem dupla annyiért mint az opelt........
azért nem sok 750es futó van ami lazán elbír 1.5 tonna súlyt
Ja bocs, félreértettem, én a futóra gondoltam, van kettő, de elférne még pár a portán.
Igen,pontosan.És erre írtam hogy így gyakorlatilag mindenki igénytelen,igen,te is.
én azt gondolom 2-3 milláért pont nem szabad semmit se venni, ilyen árfekvésben pont azok vannak amikre rá kell költeni a vételárat, ezért vannak eladva
ha csóró az ember akkor kell venni valami kacatot milla alatt rátolni a párját és máris elmegy jó sokat
vagy piacra kell dobni pár vesét és venni normális kocsit

gyerekkel sokáig nézegettük a kocsikat, de mindig az lett a vége hogy már az 5 év felettieknél jártunk evvel párhuzamosan már 10+ millánál mert alatta csak a szopás lett volna a biztos
Mert ő tankönyvi példája a jelenségnek 😃
Na kezded végre kapizsgálni.. ha 100000 Ft-os cipőre lenne igénye, akkor megvenné, de nincs rá igénye, tehát
i g é n y t e l e n 🤣
(magyar nyelvtan, fosztóképző fejezet) 😁
kb egész évben kínálgattam az astrát
abban azért még benne van 10 év igérete max 500 ráköltéssel amiben még a gumik is benne vannak.....
ha csak 2-3 ezret mennék vele egy évben akkor már nem adtam volna el
Tehát pipi a nagy magyar ugar? 🤔 😁
Pipit hozom példának mert ő lett ekézve.
a kétezres évek elején volt pár évig egy sötétzöld W124 3.0td kombim. ütöm a fejem máig , miért adtam el, mikor simán elég lett volna erre az életre
Igaz, de senki ne akarja kidobni utánna sem, illetve azért a régebbi bevált modellek tartósabbak és kevésbé igényelték a költést, mint a mostanában legyártottak.
Pipit ne hozd példának mert nem jó. Az ár sem függ össze feltétlenül az igényességgel.
Akkor fordítsuk meg,aki nem talál örömfaktort abban hogy megvegyen akármit is az miért egyenesen arányos az igénytelenséggel?És akkor itt jön képbe a negatív illetve pozitív igénytelenség,amit mamlasz nem tud értelmezni.Negatív igénytelenség pl mikor napokig nem fürdik az illető a seggét nem törli és a fogkefét sem igazán használja,na ez gáz,és van a pozitív igénytelen,aminél az igénytelen nem negatív jelzőként szerepel az az mikor bár megtehetné hogy megveszi de valójábqn nincs rá szüksége ezért nem is veszi meg.Erre mondtam hogy ilyen nézetben mindenki igénytelen,mert szerintem te sem veszel 200ezerért cipőt,pedig megtehetnéd.Nekem is tökéletes a 30-40 ezres cipő semmi szükségem a 200ezresre.A mondandóm lényege csak az hogy szerintem tekjesen felesleges a oipit ezért ekézni,ő nem drága ruhát vesz meg drága étterembe jár hanem lakást vesz,ha 100ezres cipőre igénye lenne akkor megvenné.
Eladtad anélkül, hogy ide feltetted!? Nem volt szép mert alkudoztam volna rá........akár felfelé is. 🙄
Azert azt fel kene fogni hogy egy jol megvalasztott uj jármű 100-150e km-ig gondmentes.
Kerulni kell a problémás tipust.
Mondjuk ebben is van ráció hiába tűnik baromságnak, mondjuk van 2 millám autóra, vehetek 12-15 éves kis, középautót hamar bekövetkező majdnem a fele árába kerülő hibákkal vagy 20-25 éves akkori prémiumot akár még drágább hibákkal, de........és itt jön a de, aki ült kis, középautóban és ahhoz szokott annak a szája tátva marad ha beleül egy annál 10 évvel idősebb prémiumba, a kényelem, szolgáltatás, csend, rezgésmentesség stb. amit egy olyan nyújt az leírhatatlan. 6 éves volt a vasaló swiftünk amikor megkért egy kollégám ugorjak ki alkatrészért a mercijével ami akkor 12 éves volt mert én tiszta voltam míg ő szerelősben, akkor ültem tán először olyan kényelmes autóban, az ülésbe belesüppedtem miközben tartott, az enteriőr fantasztikus, a zajok nem voltak amihez szoktam, úgy indult, ment ahogy a gázt nyomtam tehát a különbség leírhatatlan ezért értem meg azokat akik értelmetlennek látszóan vesznek régi prémiumot akkor is ha a vételár többszörösét is rá kell locsolni a járműre.
Épp ezt írtam. Nekem tökéletesen megfelel egy kifogástalan állapotú kívül- belül patika autó, mégha öreg is. A lakást nem gyűjtögetem, hanem befektetem a pénzt, és folyamatosan bevételt generál. Attól még nem nélkülözünk semmiben.
Valahogy szándékosan gyengitik a jól bevált módszereket. Mindent kiváltanak műanyagra és végletekig gyengitik az alkatrészeket. A környezetvédelmi rendszerekről ne is beszéljünk, felesleges meghibásodásokat generálnak és használhatatlanná teszik a járművet, pedig tudna működni.
Inkább a kínaiak fejlődtek rövid idő alatt sokat bár a lerohadásban is van igazság, melyik akár prémium márka bír ki 15 évet vagy 500000km-t bontás nélkül ami még 30 éve tök normális volt.
Itt úgylátom mindenki kurvára el van tévedve az igénytelenség és igényesség kérdésben....Vélhetően ennek is meg van a maga oka. Keveritek a tehetősség és a sznobság fogalmával erősen. Azért a lakásgyűjtögetést ne keverjük már az igényességgel. Még fontosságban sem. De hát ti tudjátok.
Egyébként egyszerű a dolog, minél több vonatkozásban feltett kérdésre a nekem nem fontos vagy nincs rá igényem a válasz netán nekem így is jó, mert így érzem jól magam, annál valószínűbb az igénytelenség jelenléte.
Az új autó nem épp fokmérője, de hogy milyen állapotban van vagy milyen belülről az annál inkább. Aki megteheti miért ne vehetne magának bármit is, ha épp abban örömfaktort talál.
Aszmával. 🤣