Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Dehogy, csak le kéne fogyni
úgy nézem kb érdektelen lesz a jövő évi szavazás
covid mellé hamarosan jön az influenza aztán el is visz a gecibe
nem is rendekek bojlit csak ha megélem az áprilist 😆
ha jól emlékszem az állami beruházásoknál 1 alvállalkozó szintig kell csak dokumentálni az állam felé mindent
és ugye az r-kord a fővállalkozó szinte minden esetben (dolgozik itt pár tucat irodista)
szóval még egy lépcsőfok és lehet kiadni a sok-sok kis maszeknak a munkát kontroll nélkül
https://hvg.hu/gazdasag/20251117_Lazar-Ha-Meszaros-Lorinc-cege-nem-fogadja-el-a-felteteleket-akkor-nem-fog-vasutat-epiteni-Magyarorszagon-ebx
Egy önállóan dolgozni tudó 20-30 év gyakorlatos pali azért többet ér egy pályakezdő kiscsákónál...
Hegesztéssel nem jár rosszul, csak az a baj, hogy a komoly állásokba mindenféle papír kell, hegesztőknél elég sokféle minősítés van.
ehhez kb elég egy szakmunkás iskolában elvégzett 2 osztály is szóval simán lehetett volna találni egy kiscsávót 300 nettóért.........
jut eszembe hogy asszony unokatesójának a gyereke karosszérialakatosnak tanult, végzett a sulival aztán sehová se vették fel akkora hiány van a szakemberekből
most az atomerőműben csőszerelő karbantartó mert kiválóan hegeszt meg amúgy elég életrevaló gyerek
Azt mondta a csávó, csak fék-futómű, máshoz nem is nyúl (arra van másik ember). Hát valljuk be, ehez azért nem kell doktori fokozat...
Nem pont így értettem hanem felvesz egy évben arra a 3-4 hónapra valami alkeszokat akik még tudnak emelni 20 kilót 😅
Felénk is felengedi a pincéből az addig láncon tartottakat. 😁
valószínű az 500 alkalmi munka szezonra szól. Nálunk is a gumisoknál mindig előkerül 2 + ember amikor a gumicserés időszak van(kezeit széttáró)
azért gondolom érzed a különbséget hogy 30+éves gyakorlattal egy képzett autószerelő 750, és a képzetlen gumis segédmunkás meg 500
nekem azért ez gyanús
felszerelés
nekünk adtak ilyen beülős 1000ponton becsatolós ipari alpinista hámot azért hogy évente 2 alkalommal a tartálykocsi fedeleket biztonságosan le tudjuk zárni, a gabonáshoz is fel kellett venni mert egy kis vaslétrán felmásztál 4 fokot
kb 20 percig nézegettük az utasítást hogy kell felvenni 😆
bár az igaz hogy a csöpögő csaphoz itthonról vittem egy 5 forintos gumi tömítést hogy ne csöpögjön mert a karbantartók hónapokig nem értek oda, aztán amikor aludtam az öltözőbe mindig hallottam hogy csöpög hiába tettem alá szivacsot
de a forgalomnál olyan utasítások voltak hogy ha betartottad akkor lehetetlen volt hibázni
Nem tért ki ra a musor.
És hány gyerekük maradt a végén? 🧐
Tedd.
Most beszélgettem egy haverral, pesti autószerelő maszek volt, de már nyugdíjba ment... erre most elhívták állásba dolgozni, nettó 750-nek nem mondott ellent... azt mondta van még három éve a hivatalos nyugdíjkorhatárig, addig kibírja.
Szóval csak ennyire kell a munkavállaló... de így is alig van jó.
Korábban dolgoztam a vasúton mint te, lehúztam ott négy évet... bármilyen probléma volt, a válasz: nincs anyag, nincs felszerelés de oldjuk meg... és mi megoldottuk, de 19 voltam 😁akkoriban ez még jó buli volt.
na ezért nincs ember 500 ért mert minimum 2 ember munkáját végzi.....
ha szopni akarok több ember helyett akkor inkább kimegyek mosogatni az osztrákokhoz 2x ennyiért full ellátás mellett
mint írtam 500 nettóért holnap megyek gumisnak itt a környéken 8 órában
gyanítom hogy bruttóba se adnának ennyit
Fordirva ulsz a lovon.Te vagy a munkaerő,megoldani neked kell.
Ezek a feltételek alap dolgok szolgaltatoiparban.Söt tavasz-ősz este 8-ig dolgoznod kell.
a problémákat te oldod meg azért vagy a vezér.
de
közben megmutatod az embernek mit csináljon a következőt már ő csinálja és öröm és boldogság
még egyszer leírom: az élet nagyon egyszerű

látszik hogy nem dolgoztatok még a vasútnál, ott minden munkafolyamat úgy le volt írva hogy lehetetlen volt hibázni ha az előírást betartották
na ilyen a maszekoknál sosem lesz........
Ez a baj veletek. Egyik oldalról pampogsz hogy drága az iparos meg a gumis mert otthon hátrakötött kézzel megcsinálod de segédnek nem mennél 500 ért. Gondolom azt hiszitek higy a maszek azért van higy a segghülyéket magas szinvonalon eltartsa ha másképp nem hitelből
ugye tudod hogy ez egy vicc csak?
500 nettóért hétfőtől elmennék gumisnak itt a környéken bárhová napi 8 órában
gondolom amikor kinyögte hogy reggel 7-től délután 5-ig kell dolgozni se kajaidő se semmi és végezze 3 ember munkáját kiröhögte mindenki
ja és azért havi 3-4 szombatot is be kellene vállalni.
Kb ez lenne a cél, csak hát erre idióta mind.
Amit leirtál nagy cégeknél müködik. Ott ahol 1vafgy két emberre vqn szükség nem. Ha elküldöm akkor egyddül semmire nem megyek. Szerszámot adogatni meg drága a huszezer. De ezt a büdös életbe fel nem fogod mert képtelen vagy rá.