úgy nézem kb érdektelen lesz a jövő évi szavazás
covid mellé hamarosan jön az influenza aztán el is visz a gecibe
nem is rendekek bojlit csak ha megélem az áprilist 😆
ha jól emlékszem az állami beruházásoknál 1 alvállalkozó szintig kell csak dokumentálni az állam felé mindent
és ugye az r-kord a fővállalkozó szinte minden esetben (dolgozik itt pár tucat irodista)
szóval még egy lépcsőfok és lehet kiadni a sok-sok kis maszeknak a munkát kontroll nélkül
Egy önállóan dolgozni tudó 20-30 év gyakorlatos pali azért többet ér egy pályakezdő kiscsákónál...
Hegesztéssel nem jár rosszul, csak az a baj, hogy a komoly állásokba mindenféle papír kell, hegesztőknél elég sokféle minősítés van.
ehhez kb elég egy szakmunkás iskolában elvégzett 2 osztály is szóval simán lehetett volna találni egy kiscsávót 300 nettóért.........
jut eszembe hogy asszony unokatesójának a gyereke karosszérialakatosnak tanult, végzett a sulival aztán sehová se vették fel akkora hiány van a szakemberekből
most az atomerőműben csőszerelő karbantartó mert kiválóan hegeszt meg amúgy elég életrevaló gyerek
azért gondolom érzed a különbséget hogy 30+éves gyakorlattal egy képzett autószerelő 750, és a képzetlen gumis segédmunkás meg 500
nekem azért ez gyanús
felszerelés
nekünk adtak ilyen beülős 1000ponton becsatolós ipari alpinista hámot azért hogy évente 2 alkalommal a tartálykocsi fedeleket biztonságosan le tudjuk zárni, a gabonáshoz is fel kellett venni mert egy kis vaslétrán felmásztál 4 fokot
kb 20 percig nézegettük az utasítást hogy kell felvenni 😆
bár az igaz hogy a csöpögő csaphoz itthonról vittem egy 5 forintos gumi tömítést hogy ne csöpögjön mert a karbantartók hónapokig nem értek oda, aztán amikor aludtam az öltözőbe mindig hallottam hogy csöpög hiába tettem alá szivacsot
de a forgalomnál olyan utasítások voltak hogy ha betartottad akkor lehetetlen volt hibázni
Most beszélgettem egy haverral, pesti autószerelő maszek volt, de már nyugdíjba ment... erre most elhívták állásba dolgozni, nettó 750-nek nem mondott ellent... azt mondta van még három éve a hivatalos nyugdíjkorhatárig, addig kibírja.
Szóval csak ennyire kell a munkavállaló... de így is alig van jó.
Korábban dolgoztam a vasúton mint te, lehúztam ott négy évet... bármilyen probléma volt, a válasz: nincs anyag, nincs felszerelés de oldjuk meg... és mi megoldottuk, de 19 voltam 😁akkoriban ez még jó buli volt.
na ezért nincs ember 500 ért mert minimum 2 ember munkáját végzi.....
ha szopni akarok több ember helyett akkor inkább kimegyek mosogatni az osztrákokhoz 2x ennyiért full ellátás mellett
a problémákat te oldod meg azért vagy a vezér.
de
közben megmutatod az embernek mit csináljon a következőt már ő csinálja és öröm és boldogság
még egyszer leírom: az élet nagyon egyszerű
látszik hogy nem dolgoztatok még a vasútnál, ott minden munkafolyamat úgy le volt írva hogy lehetetlen volt hibázni ha az előírást betartották
na ilyen a maszekoknál sosem lesz........
Ez a baj veletek. Egyik oldalról pampogsz hogy drága az iparos meg a gumis mert otthon hátrakötött kézzel megcsinálod de segédnek nem mennél 500 ért. Gondolom azt hiszitek higy a maszek azért van higy a segghülyéket magas szinvonalon eltartsa ha másképp nem hitelből
ugye tudod hogy ez egy vicc csak?
500 nettóért hétfőtől elmennék gumisnak itt a környéken bárhová napi 8 órában
gondolom amikor kinyögte hogy reggel 7-től délután 5-ig kell dolgozni se kajaidő se semmi és végezze 3 ember munkáját kiröhögte mindenki
ja és azért havi 3-4 szombatot is be kellene vállalni.
Kb ez lenne a cél, csak hát erre idióta mind.
Amit leirtál nagy cégeknél müködik. Ott ahol 1vafgy két emberre vqn szükség nem. Ha elküldöm akkor egyddül semmire nem megyek. Szerszámot adogatni meg drága a huszezer. De ezt a büdös életbe fel nem fogod mert képtelen vagy rá.
covid mellé hamarosan jön az influenza aztán el is visz a gecibe
nem is rendekek bojlit csak ha megélem az áprilist 😆
és ugye az r-kord a fővállalkozó szinte minden esetben (dolgozik itt pár tucat irodista)
szóval még egy lépcsőfok és lehet kiadni a sok-sok kis maszeknak a munkát kontroll nélkül
Hegesztéssel nem jár rosszul, csak az a baj, hogy a komoly állásokba mindenféle papír kell, hegesztőknél elég sokféle minősítés van.
jut eszembe hogy asszony unokatesójának a gyereke karosszérialakatosnak tanult, végzett a sulival aztán sehová se vették fel akkora hiány van a szakemberekből
most az atomerőműben csőszerelő karbantartó mert kiválóan hegeszt meg amúgy elég életrevaló gyerek
nekem azért ez gyanús
nekünk adtak ilyen beülős 1000ponton becsatolós ipari alpinista hámot azért hogy évente 2 alkalommal a tartálykocsi fedeleket biztonságosan le tudjuk zárni, a gabonáshoz is fel kellett venni mert egy kis vaslétrán felmásztál 4 fokot
kb 20 percig nézegettük az utasítást hogy kell felvenni 😆
bár az igaz hogy a csöpögő csaphoz itthonról vittem egy 5 forintos gumi tömítést hogy ne csöpögjön mert a karbantartók hónapokig nem értek oda, aztán amikor aludtam az öltözőbe mindig hallottam hogy csöpög hiába tettem alá szivacsot
de a forgalomnál olyan utasítások voltak hogy ha betartottad akkor lehetetlen volt hibázni
Szóval csak ennyire kell a munkavállaló... de így is alig van jó.
ha szopni akarok több ember helyett akkor inkább kimegyek mosogatni az osztrákokhoz 2x ennyiért full ellátás mellett
gyanítom hogy bruttóba se adnának ennyit
de
közben megmutatod az embernek mit csináljon a következőt már ő csinálja és öröm és boldogság
még egyszer leírom: az élet nagyon egyszerű
látszik hogy nem dolgoztatok még a vasútnál, ott minden munkafolyamat úgy le volt írva hogy lehetetlen volt hibázni ha az előírást betartották
na ilyen a maszekoknál sosem lesz........
500 nettóért hétfőtől elmennék gumisnak itt a környéken bárhová napi 8 órában
gondolom amikor kinyögte hogy reggel 7-től délután 5-ig kell dolgozni se kajaidő se semmi és végezze 3 ember munkáját kiröhögte mindenki
ja és azért havi 3-4 szombatot is be kellene vállalni.
Amit leirtál nagy cégeknél müködik. Ott ahol 1vafgy két emberre vqn szükség nem. Ha elküldöm akkor egyddül semmire nem megyek. Szerszámot adogatni meg drága a huszezer. De ezt a büdös életbe fel nem fogod mert képtelen vagy rá.