Vannak ügyes emberek akik iskola nélkül is boldogolnak, de az átlagnak azért kell az iskola hogy ne csak mosogató legyen.
Én nem tagadom hogy ezek közé tartozom. Nem éreztem hátrányát még az iskolának....általános iskolának igen, az kb. értelmetlen volt, mert olvasni megtanultam mire mentem, aztán csak elcseszték a komcsi búvalbaszott tanárok a lelkesedésemet, de szüleimnek hála nem tudtak teljesen elrontani. Közép és főiskola meg aranyat ért. Az ott felszedett dolgok nagyon meghatározóak a mai napig, de az is igaz hogy a legfontosabb komponense én voltam ennek. Egy tehetségtelen embert hiába küldesz el diplomázni, legfeljebb papírja lesz róla.
Aztán lehet hogy iskola nélkül is boldogultam volna, de az biztos hogy nem lenne ilyen kényelmes életem.
Ilyenekkel, akit istenitesz, én például nem állok szóba. Nehogy azt hidd, hogy én nem ismerek ilyeneket... a legtöbbet gyakorlatilag mindenki utálja, vagy fél tőle. Csak az ilyen egysejtűek néznek rá fel, mit te.
Te tényleg nem vagy százas B+, egy retkes bűnözőt hozol példának? különben akkor ne is iskolába járasd kölködet, hanem gyúrni, aztán ha belenő, futtathat cigány kurvákat, és akkor is jön majd a lé... csak legyen élelmes.
Hát,mifelénk nem ez a trend.Az meg hogy a főiskokák egyetemek kapkodnak az emberekért,nem tudom honnan veszed ezt a baromságot,elég csak megnézni a ponthatárokqt.
Te állandóan azokat büntetnéd akik életrevalóak. Ez igazi kommunista tempó. Nyilván te nem vagy életrevaló a máv a Vasas cég a trágyahordás a foglalkoztatás legalja. A srác nulláról indult mint te a vállalkozásai azóta száz plusz embert foglalkoztatnak. Egész életedben lúzer voltál. Lusta voltál tanulni lusta voltál dolgozni. Életed teljében eltart a fiad és a nejed. Mindig azt mondod téged a pénz nem érdekel. Csak másé? Kinek kéne odaadni azt a pénzt amit elkoboznának? A kanapén fekvőknek?
Igen és odaadni mindent a lúzereknek, erről szólt a kommunizmus. Ne csinálj semmit és jó lesz, csak ha senki nem csinál semmit akkor nem lesz semmi amit szét lehetne már osztani 🤷♂️
Hát 25 éve amikor az első fősulimat végeztem akkor nagyon futott a felsőoktatásnak. Fúlon voltak a sulik. Most leáldozóban van. Mert
Berobbant az éoítőipar aztán rájöttekm, hogy a sok tanilás helyett pénzt is lehet keresni. A szocializmusban lenézett szakmunka felértékelődött.(Kezeit széttáró) Ma egy átlag szakmunkás több pénzt visz haza mint egy átlag diplomás. A Szociban ez elképzelhetetlen volt. Bàr a Szociban meg diplomás volt kevés.(Kezeit széttáró)
A siker pénzben mérhető attól függetlenül,hogy teccik ez neked vagy sem(kezeit széttáró) lehet az őskorban halcsontokban vagy mamutfogakban mérték a mi eddigi életünkben pénzben. Ha majd vàltozik szólok de szerintem a te 15 az én 25 évemben ez már marad. Legalábbis a környékünkön van ahol most is tevékben mérik 😅
Játékautómatás ismerős is van. 😅Egyébként a srác csak ügyes volt. Szó szerint a szarból is aranyat tudott csinálni. Egyszerűen csak jó érzékkel nyúlt a dolgokhoz. Ehhez nem kell iskola. Aztán amikor jött egy kis pénz beindult az uzsorázás még annó a célpontban is benne volt 😅 abból nagyobb pénz jött lehetett fokozni a tétet szóval jöttek az ukrik cigi, fegyver és egyéb nyalánkságok. Ott aztán egy idő után forró lett a pite és még ki tudott szállni. Bár volt pár év amikor nyitott szemmel aludt 😅 Aztán nem elbaxta a pénzt hanem vállalkozàsokba fektette amik teljesen hivatalosan működnek és azóta is jól prosperálnak. Erdők, Szántók, homokbányák, útépítő cég. Az ebből szerzett vagyonból béringatlan befektetések kül és belföldön. Neki szerintem a 8 általános csak azért kellett, hogy lehessen jogsija mert az alapfeltétel hozzá. 🤣
Ragaszkodok vagy sem ez a helyzet. Önmagában az iskola nem hozza el a sikert ha egyébként meg balfasz vagy. Ha nincsenek ötleteid, nem vagy agilis, nem tűzöl ki egy életcélt nem vagy rámenős, nem gondolkozol logikusan nem tudsz váltani, követni a változó világot gyenge a habitusod nem látod át a gazdasági folyamatokat akkor a nagy végzettségeddel ott Fox ülni egy irodàban középszerű fizetéssel az iskola a fentebb felsoroltakra nem tanít meg önmagába. Ezekre az élet tanít meg ha odafigyelsz a világra. Lehetsz te a szakmád legjobb szaktudója ha nincs meg benned az életrevalóság akkor alkalmazottként másnak fogod megtermelni a nagy pénzt apróért. Szerintem ma az országban a sima szakmunkások nagyobbat akasztani mint az egyetemi tanárok 😆 3 éves szakmunkásiskolával rendelkező építéso vállalkozó az 5 alkalmazottjával sokkal többet termel magának mondjuk mint egy orvos aki a körzeti rendelőben ül a magas végzettséggel. De a traktoros paraszt is a 8 általánosával(kezeit széttáró) Akinek a dzsdondír vagy a nyú holland gépeinek darabja is több mint egy orvos élete munkája. Igazán nagy pénzt meg a kapcsolati tőke hozzá lásd példának az általad is említett mészárost. Az iskola az önmagában egy ugródeszka van aki tud élni a megszerzett tudással van aki meg nem. Szerintem a legtöbb diplomás most külföldön mosogat 😅
Én nem tagadom hogy ezek közé tartozom. Nem éreztem hátrányát még az iskolának....általános iskolának igen, az kb. értelmetlen volt, mert olvasni megtanultam mire mentem, aztán csak elcseszték a komcsi búvalbaszott tanárok a lelkesedésemet, de szüleimnek hála nem tudtak teljesen elrontani. Közép és főiskola meg aranyat ért. Az ott felszedett dolgok nagyon meghatározóak a mai napig, de az is igaz hogy a legfontosabb komponense én voltam ennek. Egy tehetségtelen embert hiába küldesz el diplomázni, legfeljebb papírja lesz róla.
Aztán lehet hogy iskola nélkül is boldogultam volna, de az biztos hogy nem lenne ilyen kényelmes életem.
... meg te is mennyit adózol a prüszkölés után 😁
Berobbant az éoítőipar aztán rájöttekm, hogy a sok tanilás helyett pénzt is lehet keresni. A szocializmusban lenézett szakmunka felértékelődött.(Kezeit széttáró) Ma egy átlag szakmunkás több pénzt visz haza mint egy átlag diplomás. A Szociban ez elképzelhetetlen volt. Bàr a Szociban meg diplomás volt kevés.(Kezeit széttáró)