Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

még most is földből jön az olaj van ahol nem győzik ledugózni annyira jönni akar 😅 A kitermelés nem lett drágább arányaiban vagy ha valamennyivel az minimális. Saját elképzelésem az, hogy az olcsó energiával qrva sok olcsó termék előállítható ami a mérhetetlen mértékű fogyasztás mellett is túltermelést eredményezhetett. ezt az egész fejlett világra értem. Mindenki a saját portékáját akarja eladni és abból akar meggazdagodni ezért indult el egy pólusváltás a nagyhatalmak között.(gondolkodós) A képletből azokat a legegyszerűbb kiiktatni akik nem rendelkeznek saját hazai forrással megfelelő mennyiségben energiából és európa ilyen. ha drágán adnak nekünk energiát már is alulmaradtunk a piaci versenyben csak a szellemi tőkéből meg szerintem nem tud megélni egy európai földrész. De valamilyen szinten fent kell tartani az egyensúlyt mert ha európában nincs termelés pénz nélkül nem lesz vásárlóerő azokra a termékekre sem amit az olajnagyhatalmak állítanak elő. Persze kölcsönökből lehet éldegélni egy darabig de eljöhet az az idő amikor európának nem mernek adni mert nem biztos, hogy vissza tudják fizetni egy bóvli húsz mínuszos besorolással. (kezeit széttáró) Ez csak a saját elmélkedésem. Szerintem kiéleződött a túltermelés ezért megy a helyezkedés ki gyártson és áruljon(kezeit széttáró) Aztán ez vagy így van vagy sem logikai alapja még is csak van(gondolkodós)
nem érted a lényegét
feneketlen zsákba megy most a pénz még akkor is ha kerül belőle vissza, mert az is ugyanúgy el lesz pazarolva
azért ez részben igaz
energia van de egyre drágább a megszerzése
olaj se fog soha elfogyni csak gazdaságtalan lesz a kitermelése
mert amikor 100 egységnyi energia felhasználás mellett veszel ki 1 energia egységnyi olajat akkor nincs az a pénz amit ezért kifizetnének
és ne mond hogy ugyanannyiba kerül mint 100 éve mert régen csomó helyen magától jött fel az olaj ha jó helyen fúrtál most meg millió dolláros kutak és technológiák kellenek hozzá

és amíg olcsó volt az ebergia mire mentünk vele? teliszaporodtuk a földet elbasztuk a környezetünket
szóval egyetlen fenntartható okos ötletünk se volt
a fatüzelés óta nem tudtunk fenntartható megújuló technológiát kitalálni.....
majd 2000 év múlva addig tuti rendelkezésre állnak ezek az energiák 😅
igen. Orósz 😅
Nyílván a legnagyobb hülyesége az úniónak erről a forrásról leválni kb. hasonló ökörség mint az atomerőművek beszántása(kezeit széttáró)
Tudjuk Donáth Annácska megmondta anno: „Az olcsó energiának vége, beköszöntött az energiaszegénység kora."
És ne is kérdezd, miért, meg hogy ki tehet róla. Azt meg főleg ne kérdezd, hogy ki jár jól ezzel. Csak így van és fogadd el...
minden jobb lenne ha minden olcsó lenne
de ez már sosem lesz így, ezen kár rugózni
a zöld út az hülyeség, akkor úgy kellene élni mint 2-3000 éve
de ha nem csökkentsük az energia felhasználást előbb jön el a vég
Mer' az orosz gáz meg olaj az rósz!
nem jobb lenne akkor most is ilyen energiaárak mellett létezni?
Mert amíg ilyen árak voltak addig gyakorlatilag futott a szekér európának is így nekünk is(kezeit széttáró)
Nagyjából kimeríthetetlenek a készletek energiából a világban. Ehhez társul a rengeteg korszerű energiafelhasználás ami csökkenti is a fogyasztást. Neked egy kicsit sem gyanús ezek az energiaár változások, mind szándékos mesterkélt dolgok? Az energiaelőállítás pont ugyanolyan olcsó előállítású termék mint 100 éve is volt. Csak van akinek ez rendelkezésre áll van akinek meg meg kell venni beszállítással. A drága energia csak addig jó a kitermelő országoknak is amíg el tudják adni. Lesz az a pénz amikor már nem lehet megfizetni akkor nekik sem lesz jó(kezeit széttáró) Az egész világon politikai fegyverré vált az energia. Talán egy fokkal jobb mintha atomokat lődöznének egymásra. De ezek az árak elrugaszkodottak nem fedik a valóságot a kitermelés és szállítás költségnövekedése nem indokol ilyen mértékű változást. Európát pont az energiával lehet megfogni mert ott nincs elég előbányászható. Biztos jó döntéseket hoznak az európai csúcsvezetők amikor egyébként is energiával próbálnak rájuk nyomást gyakorolni és beszántják az eddigi forrásokat? Atom erűműveket rombolnak le a zöldítés jegyében ami egyébként a leg zöldebb energiák egyike? És megszüntetik a leg megbízhatóbb megfizethető forrást? Most ennek adtak hazánkba zöld utat a választók.(kezeit széttáró)
De mindig is volt támogatva, sőt újépítésű ház esetén kötelező...
"most is támogatja ilyen havi 30-50 ezrekkel a rezsi csökkentéssel
mindezt úgy hogy nincs ereménye"
Szerinted azt a megtakarított 30-50 ezret nem költi el az ember? Ugyan úgy befolyik belőle az adó...
Nekem ez is tetszok már mint a írás
https://www.elemi.hu/gyori-eo-...
ezért kell támogatni
most is támogatja ilyen havi 30-50 ezrekkel a rezsi csökkentéssel
mindezt úgy hogy nincs ereménye
ha 10-20 évnyi rezsi csökkentés árát oda adja fejlesztésnek akkor kézzelfogható eredménye lesz
és ugyanannyiba kerül....
Azt nagyvonalúan kihagytad, hogy az villamos áram piaci ára sem olcsó ám. Napelemes rendszer nélkül cseszheted a hőszivattyúdat.
Aztán visszalyukadunk oda ahonnan kezdtük, mert a magyar ember, meg azt fogja mondani, hogy "baszok én rá, akkor fával fogok fűteni!"
ezért is volt régen a lakossági villany 45 forint a cégek meg 20 ért kapták
pl a műanyagosok szartak a napelemre mert a 20 forintos árral nem térült volna meg
aztán amikor 150 lett mindenti kapkodott a napelemmel ami akkor épp 3x annyiért lehetett venni mint most
Raks valamihez nem ert.kizart.
mi leragasztottuk maszkoló szalaggal berajzoltuk kifúrtuk a sarkokat aztán orrfűrésszel nekiestünk
a belső lemez ezer helyen hajtogatott baszás volt alig vitte a fűrész
kb 40x5 centis lyuk kellett a szellőzőnek, mire végigvágtuk a majd egy métert már elzsibbadt minden részem a létrán
az olcsó energia a gazdaság alapja. Szerintem te fordítva ülsz a lovon(gondolkodós)
Ha nekem nem hiszel nézd meg mi lett nyugat európával(kezeit széttáró)
ez eddig is így volt és ez sosem fog változni nincs ezen meglepődni való(kezeit széttáró) Én is csak a jó intézkedéseit szerettem a fidesznek az ország lerablását nem szívesen néztem(kezeit széttáró)
Egyébként én egyet sem tettem be az ablakos haver haver csinálta. Körbefurkálta a lyukakat 3 szellőző volt kb. 40 perc. A te munkamorálodat és a hozzá tartozó teljesítményedet és hatékonyságodat meg ne hasonlítgassuk már olyanokhoz akik dolgoznak 😅
Igaz, de ezek most tudják a tutit. Péter ugyis analfabetákkal van most körülvéve, hátha alkalmaz közülük párat.
látod itt a gond
ez az olcsó energia átka
6-700 forintos gáz mellett máris 10 éven belül megtérülne a hőszivattyú
és ha még mellé támogatást is kapsz akkor még gyorsabban
ezért írom hogy az olcsó energia a fejlesztés ellensége
még a jobbos is 😅
🤣 Szerintem nyitva maradt a lefolyótisztítós kanna teteje és átjárta az egész üzlet helységet 😆
nyilván ez is benne van, vityusz is megmondta nem lehet 1000 forintos benzinnel választást nyerni.(kezeit széttáró) Mondjuk most nekik a 600 forintossal sem sikerült(kezeit széttáró)
az a kérdés, hogy a jövőben is meg fog e térülni ha már esetleg nem lesz 110 forintos gáz(kezeit széttáró)