Aki abban hisz, hogy mindent vagy akár csak egyvalamit is jobban tud mindenkinél az a saját tudásában hívő hisz nem tűri abban a kritikát és nem ismeri a kételkedést.
tehát akinek hite van (=valamiben stabil meggyőződése van) akkor annak nem lehet igaza?
pl. én meggyőződéses és gyakorló heteró vagyok, de most akit látok, 2,/3-ad része buzi tiszás, tehát akkor nekem most k.d.-ban kell szenvednem? 🤣
Bármilyen hívő ilyen és ezért mentálisan sérültek........mert kérdések nélkül hisznek így idővel becsavarodnak a tapasztalataik összeegyeztethetetlenek a hitükkel.
Ez továbbra is félremagyarázás, a d. k.-től szenvedőnek éppen az a baja, hogy az igazságot próbálja elnyomni magában különböző hajlításokkal és éppen ezért neki nincs igaza csak hite.
akkor a fidesz hívők mind ilyenek??
mondjuk a tiszások meg 4 éven belül lesznek ilyenek 😂
szóval kell még 4 év és a mostani ellentétek megszűnnek, mert amikor egyformán hülye lesz mindkét oldal akkor igazándiból már csak egy oldal lesz
Amúgy ez igaz amit írsz, de aki elszenvedi a k. d. hátrányait annak éppen az a baja, hogy bár látja, hogy nem igaz a tapasztalatai alapján az amiben hisz, de mégsem a valóságot kezdi el elfogadni hanem a hitét akarja továbbra is megélni és ebből lesznek a mentális gondjai.
Ez az idézet mindössze a kognitív disszonancia jelentését írja le és nem állásfoglalás, pusztán azért tettem be ide mert egyre többen egyre több mindenre használják általában pejoratív értelemben azokkal szemben akik nem értenek egyet velük ráadásul legtöbbször nem is helyesen könnyen lehet, hogy azért mert nem ismerik a valós jelentését.
"Amikor a világról alkotott elképzeléseink, előítéleteink, ismereteink és az ezekre épülő meggyőződéseink ellentmondásba kerülnek az általunk konkrétan megélt új tapasztalatokkal, az kellemetlen, feszült, szorongáskeltő állapot. A pszichológia ezt kognitív disszonanciának nevezi, hétköznapi nyelven talán úgy lehetne a legjobban megfogalmazni, hogy nagyon rossz érzés szembesülni azzal, hogy nincs igazunk. Annyira rossz, hogy van is egy védekező mechanizmusunk ellene: az agyunk elképesztő mentális akrobatamutatványokra képes, hogy a valóságérzékelésünket úgy torzítsa, olyan magyarázatokat alkosson hozzá, hogy az passzoljon a fejünkben levő igazsághoz."
Mind. 🤣
pl. én meggyőződéses és gyakorló heteró vagyok, de most akit látok, 2,/3-ad része buzi tiszás, tehát akkor nekem most k.d.-ban kell szenvednem? 🤣
én csak tudok, de mindent is 😂
mondjuk a tiszások meg 4 éven belül lesznek ilyenek 😂
szóval kell még 4 év és a mostani ellentétek megszűnnek, mert amikor egyformán hülye lesz mindkét oldal akkor igazándiból már csak egy oldal lesz
5% vaktölténnyel számolva kb 50 utód
ikrek meg ritkák, nem érdemes számolni vele
Akkor mégis lesz olyan populáció, ami kihal, mert matektanár nem lesz köztük 😄