, de a GS500-asnál is felmerült már, hogy túl magasra nőttem a hosszú távú motorozáshoz.
Egyáltalán, mit lehet tudni arról az életérzésről, amelynek eredményeképp valaki ilyen motort vesz? Másrészt meg, mivel jár ez a hétköznapokban, tehát mire lehet használni a gépet? Mennyire "kezes"? Meg ilyesmik... biztosan nem fogalmaztam valami jól, de remélem, valamennyire lehetett érteni, mit szeretnék tudni.
Akárhogy is nézem, az a három kategória, amiben szavazni lehetett, nekem kevésnek bizonyult.
A modern motor kategóriába meg egy átlag néző nem szavaz be egy Enfieldet, hiszen nem mindenki tudta még ott sem, hogy ezek szinte maiak.
Naponta gratulálnak Sir Johnnak az utcán, hogy a korához képest milyen jól néz ki,
nekem meg, hogy milyen jól restauráltam...
aztán nagyot néznek, amikor kitérek a részletekre.
A BSA tényleg lenyűgöző volt, sokáig néztem, amint járó motornál kívül klattyogtak a nyomórudak.
A kezelőszerveinek száma meg szinte pilótavizsgássá tette. Előgyújtás szabályozása a kormányon, stb.
A motor paramétereiről annyit, hogy jómagam 178 cm vagyok és teljesen rendben van a motor mérete a magasságomhoz. A fiam 190 cm felett van néhány centivel és azt mondja, hogy határeset! Szerintem mindenképpen próbálj ki egyet vásárlás előtt persze ha úgy döntesz, hogy veszel egyet!
A fogyasztás 3,3-3,8 között mozog nálam! Városban egy kicsit több, de 4 liter alatt maradt idáig mindig! Két személlyel két napos balatoni túrámon az 500 km alatt 3,4 litert fogyasztott százon! Nagyon meg vagyok ezzel a fogyasztással elégedve! Egyetértek azzal, hogy nem a fogyasztás a lényeg ilyenkor, de azért ilyen üzemanyag árak mellett nem mindegy! Nem tudom merre felé laksz, de szívesen felajánlom, hogy megnézd Sir Bernie-t! Cegléden lakunk!
Rubens & Sir Bernie