Maga a csavar egy sima vas anyag, semmi 10.8-as keménység meg hasonlók. Vágtam rá menetet és kész. Ez görbülni fog ha arra kerül (jajj, ne ám) a sor, nem szabja le a hengert a helyéről.
Igen, én sem szeretem a pesti nyüzsgést, pláne hogy falun lakom az ország nyugati szélében. Viszont mindenképp mennék Dunakeszire, akkor már Pest sem egy nagy kitérő.
Nincs közép sztenderem. Csak hátsó emelőm, de valószínű hegesztek valami zártszelvényből egy elsőt is. Nem egy bonyolult szerkezet. :) A hátsó is maszek gyártmány.
Az valóban nem veszélyes összeg. Szerelési kedv még csak lenne is, de ez már nem simson, hogy szarrá döntöm a blokkot és összerakom a pincében. (régi szép idők) Bár gondolom, illetve ahogy néztem a service manualt, nem annyira bonyolult. Nyáron tervezek egy pesti utat. Esetleg lehet róla szó hogy megügyezzük a cserét?
beszerzel egy elsö emelöt
pl tölem (motoremelo.hu)
a teló alján lévö luknál emeli meg
(sv650-nek nem egyforma a teló vége,olyan emelö kell hozzá aminek a feje állitható)
Igen, az olaj a gond elsősorban utána pedig az, hogy olyan amilyen a teló, de egy "sűrűbb" olaj sokat javít rajta....ebben a hidegben a gyenge olaj is jónak tűnik, de ha bemelegszik és meleg is van akkor az már nem elég.....csak olajcsere egy tizes, de érdemes szimeringgel együtt cserélni, úgy egy huszas...
Illetve ha tényleg rossz a teló akkor annak mi az okozója? Elfáradt az olaj? Nem tudom volt-e cserélve, bár elég gondos gazdája volt neki (tényleg az). És egy teló "felújítás" mibe fáj anyagilag?
De akkor mi lehet a gond? Lengéscsillapítás gondolom jó, mivel nem hintázik. Lehet, hogy csak a gumi ilyen rohadék? Amúgy most kijjebb tekertem a telószár végén lévő állítócsavaron, csak 1 rovátka látszott ki. A gyári pedig 3 rovátka.
Na meg még azt akartam (feledékeny vagyok), hogy az első kereket kivenni mennyire macerás. Ha pl gumit kell cserélni. Hátsó emelőm van, de első nincs. Meg amúgy is hol kell ilyenkor megemelni? Bocs, hogy esetleg nagyon primitívet kérdezek, még sohasem volt ilyennel dolgom, sőt a moci is még csak 1 hónapja van nálam.
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy mitől lehet az hogy kicsit kagylós az első gumim. A lengéscsillapító elvileg jó, mert jópárszor meghintáztattam és kapásból megállt, nem billentet egyet sem.
A másik kép meg csak a "házi" készítésű bukógombám.
pl tölem (motoremelo.hu)
a teló alján lévö luknál emeli meg
(sv650-nek nem egyforma a teló vége,olyan emelö kell hozzá aminek a feje állitható)
A másik kép meg csak a "házi" készítésű bukógombám.