Van akinek meg semmi panasza nem volt a mocira, pedig már több tízezer km-t ment vele. Persze ez használat függő, meg hogy mennyire tartja karban a gazdája. Amúgy mennyire kényes jószágok a TL-ek? Van e valami gyenge pontjuk, amire figyelni kell? A szervízkönyvet már átnyálaztam hogy mi-merre-hány méter. Tudnátok némi tapasztalatot írni nekem szervízelés témakörben?
Nekem egyenlőre még várni kell a rendőrségi határozatra, amíg kivizsgálják az ügyet. Remélem nem tökölnek már olyan sokáig. Aztán utána még a biztosítóval is mehet a hercehurca, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedtem, ha minden jól megy februárban műtik a térdemet. Persze a balesetem után is megműthettek volna, de nem tudom miért nem tették, úgyhogy átmentem egy másik dokihoz.
Jól kib*aszott velem aki elütött! CARS SUCK!
.... Remélem addigra lesz motorom
És a régi TL-el mik a terveid? Megtartod alkatrésznek?
Azt nézem, a tank neked nem horpadt be? Én rendesen összenyomtam a combommal a tankot, volt is zúzúdás rendesen. Szerencsére a cerkámnak nem lett baja.
Én a Suzuki TL hatására szerettem bele a V2-es sportmocikba.
Itt a falunkban van 2 TLR is, az egyik a szomszéd fiáé. Már messziről lehetett hallani azt a gyönyörű mély hangját, akkor egyből kimentem a kapuba és mindig megcsodáltam a vasat.
Bár már nagyon rég láttam a mocival, lehet már eladta.
Én szerencsésen megúsztam egy térdsérüléssel, de a mocim komplett eleje rommá tört, már csak streetfighter gépet érdemes belőle csinálni. Még eltart egy darabig amíg rendeződik az ügyem, úgyhogy addig csak az álmodozás marad.
Azért jó volna ha az idén még tudnék venni mocit.
1-2 tapasztalatot írnék én is a TLR-ről
6000 km-enként szerintem fontos az olajcsere, mert ugye mindenki tudja, hogy érzékeny a szivére a motor. A levegőszűrőt nekem olyan 7-8000km-enként kéri. Mármint elkezd fuldokolni, veszít a teljesítményből, a végsebessége akár 20-30 km/h-val is kevesebb lehet. Tiszta légutakkal a tuti. Az olaj inkább a max. felett legyen egy kicsit, hogy egykerónál is legyen olajzás. A szintet minden induláskor szigorúan csekkolni kell. Én szartam rá, emiatt 240-nél szétégtek a hajtókarcsapágyak. Meg odalett a főtengely, meg a hajtókarok is. Pont másnap lett volna a szerviz, és lett is, igy viszont sokba fájt a hülyeség.
A gumit eszi mint egy Hayabusa (max 5000km), haver a Gixxerezerrel kétszer annyit elmegy. Meg benzinnel is. 9 liter alatt még nem volt a fogyasztás, akármilyen nyugiba mentem. Viszont 10 felett sem volt, még koppgázas autópályázáskor sem. Érdekes...
De a lényeg az érzés. Hangban verhetetlen (pedig nekem csak egy csöves, de még így is), ahogy tol alulról, az egyszerűen sirály! A hatszázas sornégyen azt hittem tekerni kell induláskor. A Mátrában is jól vizsgázott a vas, igaz nem egy pehelysúly, küzdeni kell vele izomból, de én ezért (is) szeretem.
A nyáron sajnos (én is) eldobtam magam a Mátrában, de remélem mire leszervezitek a TL talit, addigra menetkész lesz a vas (meg én is).
Esetleg a másodikra...