Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát nekem nem lenne helyem kazánra, gépészetre, pufferre* - legalábbis a házban nem, a garázs meg a kert végében van 20 méterre...
Ha beüt a nagy gebasz a gázzal, majd veszek román cigányoktól bárány bundát, oszt' jöhet a hideg! 😁

*a jelen kazánom 0,25 m2 helyet foglal el a fürdőszobában, de az se hasznos hely, mert szinte a kád vége fölé esik.
A silányból lesz a tűzifa.
Az a külső tekerő az inkább csak egy termosztát. Ki be kapcsolja. A láng méretet gyárban meg a gázosok lövik be...néha rosszul.
igen az mindenki könnyen dumál aki belefér a keretbe(kezeit széttáró)
500m3*765 ft= 382 500 Ft.
tavaly 1 hónapot fűtöttem fával és rámrohadt 400 m3 rezsi csökkentet gáz 😅
Idén mondom okosabb leszek először elhasználom a rezsi csökkentet gázt, hagyok tartalékba 100m3 főzéshez szeptemberig.
De hát 17-én elfogyott, hogy rohadna meg így idén fűthetek 2 hónapot fával 🤣
Bár az is igaz ahogy melegszik az idő a puffer miatt tavasszal elég lesz 2 naponta begyújtani(kezeit széttáró)
na hát az nagyon változó. Minden háznak más az igénye ott is, eleve, hogy milyen fűtési rendszered van, szigetelt e a ház mekkora a fűtendő légköbméter mennyi napsütés jön be napközben az ablakon és a többi. Nincs két egyforma ház. Kell egy kazánház is? Nos nem mindenkinek mert nekem eleve volt kazánház amikor megvettem szóval építeni nem kellett. De ez is változó házanként(kezeit széttáró) Gecizni kell a fával? Igen több vele a munka mint tekergetni a termosztátot évente kétszer 😅 Viszont nem kell befizetni a semmire 1 millát(kezeit széttáró)
Ini elassa nekem oket bucsajandekkent. 😆
Ez meg a 08 as valsag idejen az akkori arakon lett egy eleg jo rendszer felepitve,ket ezer literes pufferrel,gepeszettel.
Mar reg jol megterult.
Jelenleg a 22-23 as rezsicsokkentett fa van hasznalva,az 30 ezres erdei kobmeteres araval megeri.
minden szomszéd cigány(kezeit széttáró) Ott azért tudnod kéne alkalmazkodni 😅
nálunk 6300-6500 körül megy az akác ha csak fával fűtenék szerintem a 100 mázsa elmenne az 650 ezer. Az, hogy megéri e ez azon múlik mennyiért tudom venni a gázt 😆 Én csak akkor fűtök fával ha elfogyott a 110 forintos gáz. Na az most elfogyott 🤣
ha nekem marad minden a régiben akkor 3500 m3 gázt füstölök el egy szezonba. 1729 m3-ért kifizetem az a szűk 200 ezret amin nem problémázok mert eddig 400 ezret fizettem egy évben. De mióta lett a rezsicsökkentés rezsicsökkentése 😅 azóta az 1729 m3 feletti fogyasztást 764 ft-ért számolják be(kezeit széttáró) Vagyis az nekem 1 353 044 Ft lenn plusz a rezsi csökkentett 2 kila azaz több mint másfél milla lenne vagyis havonta 130 ezer forint lenne csak a fűtésszámlám ebbe a melegvíz még benne sincs mert az bojleres 😅
Inikém ha kicsengeted az 1729 m3 fölét akkor nem sóherkedek én az ingyen fával 🤣
OK, de az a "többi" se az égből esett le, megvetted valamikor - ahogy nekem is meg kéne, ha most állnék át fára.
Persze könnyen dumálok, amíg beférek a csökkentett keretbe 😁
Akkor az nagyon okos és madárlátta gáz lesz, mert alapvetően orosz*, csak körbeutaztatják a fél világon, hogy megtanulja a demokráciát 😅

*a világ gáz kitermelése kb. állandó, a felvevő piac is, csak abban van változás, hogy ki-kinek adja el 🤣
Mittomen.
Nem sertodes,csak ez a faval kevesebb szamszeruen nem igaz hogy dragabb.
akkor hol marad az élmény?
A 10 erdei fele ment el ket szezonban.
Kb 100e evvel valtok ki kb 500 kobmeter piaci aru gazt.
Szamold ki.
A tobbi megvan 15 eve,minek vegyek hasitot ,kazant,meg mindent most?🤔
van még, amíg hagyják jönni a török vezetéken, de mivel az véres orosz gáz, hamarosan fel fog robbani a cső és ami lesz helyette, az demokratikus gáz lesz , csak picivel drágábban
Hozatni kell a fát. Tárolni kell a fát. Hasítgatni kell a fát (mindjárt 120e egy hasítógép 😀) Gecizni kell a fával naponta (begyújtás)
Ja, kell egy kazánház is... 😀
Biztos megéri, ha lopod (kapod) a fát, de ha veszed 1,7 m3=60 ezer, más a matek. Meddig elég ennyi fa egy családi házban? 2 hét?
Ja, nekem mindegy, nem kell sértődni.
én azért nem melózom mert nem kell a sok pénz, vagyis csak annyit dolgozok amennyit feltétlen szükséges
nem akarom kifelé mutogatni mekkora király vagyok, meg aztán az egy millás kocsiban is pont olyan jókat alszok mintha vennék egy új landcruisert 35ért
szar lehet,
mert ez olyan román stílus
nagy bmw nagy audi és eljár a benzinkútra 4-5 litert tankolni mert nincs több pénze, de mutatni kell hogy ott a nagy kocsi
na ugyanilyen vagy csak a házzal 😂
3 hetvege alatt ennyit kresel?
A faszert doglesz akkor a dagonya csatornaparton inkabb melo helyett?
Nincs.
Orokoltem.
Ez van.
Szeretem.
Ezzel kell beerni.
Szar nekem 220 negyzetmeteren elni. 🤣
Nem fogod te se fel hogy mindenkinek mas a helyzete,a fa futes a rezsicsokkentes kibekkelesere kell.
Ez az elso pont,a masik hogy kb 1000 kobmeterrel vagyok fenn,ez a kobmeter kb 900e forint.
Ezt a konfenzacios kazannal es a ket eve megvett faval tudom ugy csokkenteni hogy a 220 negyzetmeteres hazat novemeber 18e,dec 39e,a januari meg 110e.
A rendszer amivel szamoljak bonyolult,napra idoaranyosan kell szamolni,ha a havi rezsikobmeteren felul fogyasztasz azt hirtelen radszamoljak piaci aron.
A fa felvagasa meg tarolasa meg tenyleg nem olyan halal munka,3-4 hetvege,ami nem teljes munka,csak lazan delelott vagom,delutan hasitom.
Tehat ha lebutitott ini szinten a fa amit ket eve vettem kerek 400e volt,szalitva,ebbol tavaly meg most 2 szezon megvan es meg megvan a fele.
Ezt ha csak gazzal tulmegyek az eves 1729-en egy 800 kobmeterrel akkor az minimum 700e forint.
Nem kell sok esz hogy a fa ara es a tulfogyasztas piaci ara kozt egy jelentos kulonbseg van.
Csak kb felmillio szezononkent.
Ezert vagok es hasogatok nyaranta,es nem betonozok.Mert azt is megcsinaltadhatnad ceggel nem?