Jó ez nem a kazán mivolta miatt van, hanem mert simán szar 😆
Régiek sokkal megbízhatóbbak.
Anyósnak szereltem a Hajdú kondenzációst, ami valójában kínai, hát iszonyat gagyi minden szempontból a belseje.
Régi FÉG cirkónak rozsdamentes volt a kazán, meg a hőcserélő, zománcozott burkolat, ipari szinten masszív sárgaréz mechanika. Annál a vízkő volt a gond, meg 20 év alatt azért átégett a hőcserélő. De a szivattyú a mai napig működik gond nélkül, mert azt raktam be amikor az új kazánban garancia után tönkrement és százezreket akartak kérni 🤣 Ennek meg vörösréz cső meg műanyag, és full gagyi minden. Nem csoda hogy tönkremennek. És van pofájuk valag pénzt elkérni ezekért, miközben ér egy 10-20ezer forintot.
Így van. Van benne egy hőcserélő....pont mint a konvektorban.
Biztos volt olyan amiben nem, de az én FÉG konvektoromban a teljes hátsó fal az volt és a kivezetés is koaxiális, pont mint a kondenzációs és turbós kazánoknál. Nem új találmány ez.
A konvektor akkor hatékony, ha kis teljesítményen használják, hogy ne legyen túl forró a kiáramló gáz, mert az elronthatja a hatékonyságát.
Következés képen akkor szokott gond lenni a hatékonysággal ha alá van méretezve, vagy rosszul van beállítva.
Nekünk szerencsére még régebbiek vannak és azok adatlapján 118 illetbe 137%-os hatásfokot írnak így sajnos kikapcsolt állapotban hűteni kell különben túlpörög mint paks. 😁
itt is fűti a bemenő levegőt a füst
biztos lehetne valahogy tesztelni de ehhez nem értek
gondolom túl nagy valótlan dolgot azért nem lehet állítani róla
max annyit lehet csalni mint az új kocsik prospektus szerinti fogyasztásánál 😆
Ja a Nietzsche idézet úgy szól , " Élj veszélyesen " , Annak titka, hogy az életből a lehető legnagyobb termékenységet és élvezetet hozd ki: Élj veszélyesen! Építsd a városod a Vezúv lejtőjére! 😉
nem nagyon akarom elhinni(kezeit széttáró) a kondi kazán pont attól tud többet, hogy felhasználja a hulladék hőt is fűtésre itt erről szó sincs(kezeit széttáró)
Nyitott egester az utcara vagy 20 centis atmerőn,siman megy ki a hő,a konfenzacios meg olyan hogy a kemenybélés egy kibaszott Muanyag porszivocső,persze,a konvektor a hatekonyabb.🤣
nekem sem tűnt semmi bonyolúltnak ezért ezzel én is így voltam. Felületesen átfutottam rajta oszt kész(kezeit széttáró)
Amikor szétment a nem túl sok használat után akkor tüzetesebben átolvastam meg is lett, hogy hol rontottam el 🤣
Nekem volt a napaliban, egy terméskőből épített. Majd 2 m2-t elfoglalt, és 5 év alatt vagy 2x használtuk... el is bontottam a köv. felújításkor. Nem is fűtött valami jól, meg csak a kosz volt vele... nyitott tűzteres volt, mikor kihűlt, mindig jött vissza füstszag.
azért nincs 90% feletti hatásfoka mert a legjobb kondi kazánnak sincs akkora(kezeit széttáró) Parapeten keresztül fűtve van az utca.
Egyébként tényleg nem annyira szar a konvektor mint amilyennek be van állítva gyönyörűen szabályozza magát(kezeit széttáró) A többi igaz amit leírtál forintokért lehet hozzá venni dolgokat alig áll alkatrészből és ezeket sem kell túl gyakran cserélni(kezeit széttáró) Földszinti szigeteletlen 55 nm2 ahol csak egy oldalról van fűtés mert csak egy lakással kapcsolatos az ingatlan 1000 m3 alatt kijön gázból, ha a melegvíz bojleres(kezeit széttáró) Az 110-115 ezer ft/év szerintem az baráti(kezeit széttáró)
80 nm 3 embernek elég
fent is van 80nm de csak raktár
akinek nem elég ekkora az meg is érdemli
ebből a 80 ból 20 teljesen felesleges mert az étkezőt semmire se használjuk
akinek meg nagy van az ne legyen már sóher, kifelé mutatja a nagyot közben meg szeméttel fűt
mint a nagyváradi cigók a palotáikban 😂
ez hülyeség
konvektor hatásfok 90% feletti
nagy, csúnya és pattog ez az összes hátránya
ellenben olcsó, olcsón karbantartható és olcsón üzemeltethető
több millás gázkazának tudnak ettől jobb hatásfokot, abban meg mindig elromlik valami
pl szomszédnak mindig megáll nagy szélben amióta kivágtam a fákat
de évente kell valami baszt cserélni benne egy év nem volt még amikor ne lett volna baja
ilyenkor fürdik lavórban a család mert melegvíz sincs
nekem meg 25 év alatt volt egy sziktáztató porcelán csere meg egy mágnes csere
elolvastam én(kezeit széttáró) Csak felületesen(kezeit széttáró) Nem volt kihangsúlyozva, ha az a csavar betekerve marad akkor nyekk lesz a gépnek kis idő múlva 😅 Felhívtam a helyet ahonnan vettem. Azok adtak egy telószámot. Ott leegyeztettem, hogy mi a baj. Persze ezt a csavarosdit nem mondtam 😆 Másnap jött érte egy furgon elvitte. 2 nap múlva mentem a zsír újért kecskemétre. Kihozták volna házhoz is csak az egy hét lett volna így gyorsabb volt.
Jaja, ezekkel együtt jár, de ez van. Attól otthonosabb a lak. De klímás fűtés is lesz, most készült el a légcsatornát a klímához kapcsoló elem, ha ezt összerakom rendesen lehet légcsatornát is vállalok 😁
Régiek sokkal megbízhatóbbak.
Anyósnak szereltem a Hajdú kondenzációst, ami valójában kínai, hát iszonyat gagyi minden szempontból a belseje.
Régi FÉG cirkónak rozsdamentes volt a kazán, meg a hőcserélő, zománcozott burkolat, ipari szinten masszív sárgaréz mechanika. Annál a vízkő volt a gond, meg 20 év alatt azért átégett a hőcserélő. De a szivattyú a mai napig működik gond nélkül, mert azt raktam be amikor az új kazánban garancia után tönkrement és százezreket akartak kérni 🤣 Ennek meg vörösréz cső meg műanyag, és full gagyi minden. Nem csoda hogy tönkremennek. És van pofájuk valag pénzt elkérni ezekért, miközben ér egy 10-20ezer forintot.