Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az az ifa mindig hulladék maradt kb 1 évig amíg kisautóra nem váltottam, azzal sokkal jobban lehetett keresni, 94' júniusában a fuvarirodában 3.-ként megvettem az első mobilomat, júliusban 400000 lett a bevétel, be is tiltották az irodában a mobilszám megadását az ügyfeleknek mert ugyan havi fix díjat szedtek tőlünk nem %-ot, de féltek, hogy elmennek a fuvarok azokhoz akiknek telójuk van, de hát ez nem sokáig működött mert pár év alatt mindenkinek lett oszt kirúgtak mindenkit és alkalmazottakkal csinálják ma is, a city teher az, aljas komcsik voltak mindig.
Szerencsére semmi törleszteni valónk nincsen ! 🙃
másfél milla osztva 9000 egyenlő 167 hónap akkor nem költöttél semmire. ha fizud felét elköltötted, mint a magyar jó átlag bér akkor az már is duplája vagyis 333 hónap azaz 27,8 év(gondolkodós) Lassan lejár a törlesztőd a nagyziziről 😅
Azért az nem volt rossz. Ha az ifára még ráköltöttél 50-et akkor az lett 150 amibe megállt. Ha negyven lett a tiszta haszon és megélhetésre elköltöttél 20-at amivel jobban éltél mint az átlag melós akkor szűk 8 hónap alatt kitermelted a munkaeszközöd árát úgy, hogy közben nem szenvedtél hiányt semmiben (kezeit széttáró) Akkor ekecsnek másfél milláért mennyit kellett dolgozni?
85-ben kb 4500Ft volt a fizetésem itt Magyarországon , Gabcikovo-ban több mint a dupláját kaptam ! 😉
Mondjuk milliomos nem lett belőle az ember, de többre ment vele mint egy gyárban.
Valamivel több mint a fele tehát sok, akkoriban 12-15000-et lehetett melósként keresni.
Én 180 ért vettem......bár az elfogadható állapotban volt és 90-ben
mondjuk az azért gyorsan kitermelhető volt.(gondolkodós) Bár összbevételt írtál. Mennyi maradt a 80-ból a tarisznyába a hónap végére?
arányokat nézek.
Mint ma, gyakorlatilag átlag fizetésből esélytelen. Az első ifám 93'-ban 100000 volt erősen lepukkant állapotban, azzal volt egy átlag havi összbevétel 80000 körül.
ez a táv(kezeit széttáró) és lehet görkorival is jönni aki esetleg nem tudna ennyit tekerni(meghajlós)
Ja és 85-86 ban már kint dolgoztam Gabcikovo-ban a vízlépcsőnél Krazzal , Kamazzal ! 😉
Akkor a lakásunk 1,5 millió volt ! Ne a mai árakat nézd ! 😉
baszki(fejét fogó) Mondom én, hogy gazdagok játszótere volt ez. 😅 Mennyi lehet fehérváron egy panel most? 30-40?
Ha ehhez viszonyítunk akkor meg van a mai értéke (gondolkodós)
Ne viccelj,a warti mindig ment. 🤣
Nem tudom mennyit kerestem akkor , de a Fehérvári panellakásomnál drágább volt a ZZR 1100 1991-es , és arra még füzettem rá mikor elcseréltük ! Akkor az Ausztria Betonnál dolgoztam ! 🤔
nekem a kisebb gpz-m az még fekete volt de emlékeim szerint az 90 előtti modell volt. Bár azt a fajta 500-ast elég sokáig gyártották nem vagyok benne biztos de abba mintha később se lett volna ződ(gondolkodós) a lóerővel variáltak valamit mert mintha 3 féle teljesítménnyel forgalmazták volna ugyan azt a köbcentit elméletileg a 60 lóval az enyém volt a legnagyobb. Mintha(kezeit széttáró)
kawaszakinak is van gyári narancssárga színe nekem az meg már túl rikító (kezeit széttáró)
A szuzkáknak a teszkós kék fehér pl. teljesen jól áll(meghajlós) szerintem egyedül a kawaszakinak nem sikerült megtalálni színben a fő csapásirányt de legkisebb gyártóként gondolataim szerint így próbáltak kitűnni. Annyi bizonyos más márka nem vezette be ezt a színt szóval ha valaki lát messziről egy ződ motort az biztosra veheti, hogy egy kamahaki. De ha lát egy pirosat, vagy kéket azt nem lehet megmondani micsoda(kezeit széttáró)
A ződség kb 90-ben lett fő szín a ZXR750-en ! A 89-es még a piros-fekete-ezüst fő színnel jött ki a gyárból ! 😏
Hogy kell elképzelni egy ilyen autó árát egy akkori fizetéshez képest?
egy motor vagy honda piros vagy yamaha kék
a többi szín nem motor
a ktm is csak egy kukáskocsi színű 2 kerekű
😆
volt 3 kamahakim. Egyik sem volt ződ és nem azért valamennyivel drágábban adták egyszerűen nekem valahogy nem illik az a szín egy motorhoz(kezeit széttáró)
Akkor indultunk Olaszországba ! A Tatra- t én hoztam be Szlovákiából , a munka mellett újítottam fel, teljesen vadi új gyári alkatrészekkel ! És hoztam hozzá egy BSS pótot is ! 🙂