Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

a nagyobbat tuti lehet kisebbre cserélni, nem kell arcoskodni vele ha még fűteni se tudod rendesen
van a közelben valami fasza pecázható csatorna? akkor cserélhetünk
Add at a pecodat es megyek oda.
csak úgy ha limlomokat is tüzelsz mellette, lyukas cipő, döglött macska, kopott gumi minden amiben van egy kis széntartalom
de ha annyi ideig amíg a fával baszakodsz elmennél dolgozni akkor a gáz is szinte ingyen volna
Nem tudom, pár ismerősöm fűtöget vele. Egyik csak vegyessel, de neki is csak ugy éri meg higy sok ingyen fához meg éghető anyaghoz hozzájut. Vesz is mindig de potolja kiszedett gazokkal fákkal.
amíg van gáz addig én tuti nem fűtök mással
mondjuk más lehetőség nem is nagyon van, egy kéményünk volt azt is lebontottam mert minden évben le akartak venni a kéményseprők még akkor is ha nem használtuk
Kiszamolva hidd el megeri.
cseréld kisebbre a lakást
a kutyáddal elvagytok 30nm alatt is
A fa se olcsó
Plussz rengeteg munka van vele.
Ha a teli idoben atutalsz havonta 100e-ret,esku motorozok helyetted is. 😆
ezért kell fűteni gázzal és nem sóherkodni a fával
lesz idő mindenre.....
Semmilyet.
milyen fröccsöt iszol mellé?
azért ezeket ki lehet ám nyírni ilyennel(kezeit széttáró) Nem véletlenül van a védőrács. az meghatározza a kugli átmérőjét is(kezeit széttáró)
Nekem volt néhány nagyobb darab ami nem fért be azt fejszével ketté vettem(kezeit széttáró)
A tolgy faszan hasad,a bukk is de az tud kisebb darabokat elagyni,azokat meg le kell hajolni felvenni.Akac meg olyan szalasan hasad neha,akkor rendesen kell tepkedni a ket hasabot hogy szetjojjon.😃
A vizesebb fele ami a szalak vegen van abba meg belemegy picit a hasito es nyunnyog,akkor szoktam forditani rajata valamerre.
Jo buli 20-25 fokban hetvegeken amikor nem tuz a nap,a gond hogy motorozni is akkor szeretek.😀
nekünk volt egy kb 2,5 méteres törzs legalább 60 centi átmérővel
lefestettem a végeit és megdrótoztuk hogy ne repedjen el, aztán évekig senkinek se kellett
aztán eltüzeltük
még koporsó készítőket is kérdeztünk de azoknak se kellett
Én nem mondtam, hogy az én haverom megvenné, csak azt, hogy veszi... egyébként a jófogás tele van horror áron árult diófával.. de elhiszem, hogy negyed-fél köbmétert nem akarsz árulgatni. Arra utaltam, hogy az egy nemes fa, például a diótusos légpuskám a legdrágább verzió.
De ha ilyen 40-50 centis kuglikba jó akkor jöjjön válogatni, hosszabban nem tudtam hagyni mert nem bírtam felemelni 😁
Ha tudnád hogy mennyi ilyet hallottam, mindenkinek van egy haverja aki megvenné, aztán amikor odakerül a sor senkinek nem kell. A net is tele van ilyen sztorikkal.
vettünk tölgyet románból
több éve kiszáradt törzsek alsó részét
amit nem tudtak bútornak használni
a méteres rönkök 3 részbe voltak vágva de így us csak 30 kilós kalapács+ bazinagy ékkel tudtuk szétverni
24 tonnának legalább harmada volt ilyen megcsavarodott törzs egész tavasszal kínlódtunk vele
3 hónapig voltam munkanélkülin de nem végeztünk ennyi idő alatt
faterék fűtöttek vele vagy 5 évig
Eltüzeled a diót? van egy fafaragó haverom, azt mondta hogy ő darabonként veszi.. a diófa drága, nem tűzifa árba szokott menni
Köszi a tippet, kipróbálom majd. Mondjuk a dión nem is csodálkozok, nagyon sűrű és nehéz még mindig a rönk, a fejsze sem ment bele 1mm-t sem 😁
Ne a felenel kezd,ikabb kisebbel,es forgasd el a szaliranyba,van hogy megforditva siman kettecsapja.
anyáméknak a gázszelep halt ki 70 ezer felé volt
mondta az ember hogy a hőcserélő a következő 20 évben tuti cserés lesz
egyszer mókoltak valamit az elektronikán is, kivette ember a panelt és valamit cserért rajta
az őrláng csövét fújtam egyszer ki mert alig volt lángja
de megvan vagy 25 éve a fég cirkó de inkább több, amikor a nagy gázosítási hullám volt akkor lett felszerelve
Na, ezt még vitte, dióból az ugyanekkorát nem 🤣
nekünk 4-esen áll a tekerő 6-os felett nő meg a láng mérete addig kb mindegy hogy 2-es vagy 5-ös csak a hőfokon állít
nekünk azért van elsősorban mert addigra elfogyott a pénz
4 konvektor volt 100 ezer a központi meg 2 kazánnal majd 2 milla
mondjuk az jobb lett volna mert a vizesblokkban lett volna padlófűtés is
utólag meg szartunk az egészre sose hozná az árát vissza bármire cserélnénk a konvektort