mellé egy légkondi aztán amikor 5 fok felett van kint akkor rásegít
amúgy nekem 2200m3 volt a legtöbb a légkondi előttről
de felénk fos a hőérték 1900-2000 m3 között lesz drágább
ismerősnek 165m3 volt a havi és 70ezer körül fizetett rá
aztán lesz bent por meg füst
ez mind nagyon hiányozna nekem
terveztem kandallót sok éve de a terasz felől lett volna az ajtója
kb 10 évnyi gázszámla árából meg is lett volna a kandalló...
konvektortól nincs olcsóbb fűtés, nem szép de olcsó
Az jó dolog is lehetne(meghajlós) csak, hogy válogatod ki, hogy épen hány centis kugli kerül a kezedbe amit hasítasz? Mert, hogy nálam nincs hossz-tolva a tűzifa hanem szemmel vágják szalaggal "méretre" így mind1ik más méretű 😅 Egyébként mi az az RTFM(kezeit széttáró) csak a klassz fm-et ismerem(gondolkodós)
kb 80mm a lakótér
monjuk ebből lejön a spejz meg a lépcsőfeljáró
összesen 130 de a garázs benne van meg egy fedett terasz
inkább a hőfok a kevesebb 20-21 fok felé van bent, ha 22 van akkor én már gatya-pólóban fetrengek mert melegem van egy pléddel takarózok éjjel de ha megy a légkondi sokat akkor sokszor éjfélig be se takarózok
Erre mondják, hogy RTFM 😁 Amúgy az enyémen olyan csavar is van amivel be lehet állítani hogy meddig húzódjon vissza így gyorsabb és nem kell előtét fa, csak ugye RTFM 🤣
Hát nem tudom én imádom az egész fűtési procedúrát a kandallóban, mondjuk egy koszos kazánházban a kazánba pakolni biztos nem szeretném, de nálunk központi helyen lesz a kandalló. Így szoktunk praclit melegíteni 🤣
Ha valaki pöcsméretű hazban lakik az maradjon a konvektornal,a mult honapban nem lett figyelve,bele is szaladtunk egy tizszer ekkora szamlaba,kindenzacios kazannal.
hát jó annak akinek belefér a gázkvótába(kezeit széttáró) Én nem. Nekem eredendően 3500 m3 gáz volt az eddigi fogyasztásom. Aztán lettek végrehajtva intézkedések, hogy csökkenjen ez a szám. Nekem most fogyott el 1629 m3 gáz szeptember 30 óta így tegnap üzembe helyeztem a kazánt. (kezeit széttáró) Kb. olyan 20 mázsa fa szokott elmenni egy szezonba ami nekem nincs pénzbe(kezeit széttáró) A következő 4 évre nekem fel van hasogatva a fa addig nem kell vele foglalkoznom. Igazából nincs vele olyan sok meló köszönhetően az 1000-res puffernak és a padlófűtésnek. Este egyszer el kell gyújtani majd a következő este megint addig nincs vele gond. Szóval naponta kb. fél óra meló. Persze nyilván sokkal több mint amikor semmivel sem kellett foglalkozni, mert a gázkazán intézte a dolgát nélkülem 😅
Igazából nem! Ezek a rönkhasítók lassan dolgoznak. Én úgy szoktam gyorsítani rajta, ha kisebb a kugli mint a befogadható 52 cm, akkor előtét fát teszek a kugli elé, hogy ne kelljen sokat várni amíg a hasító él odaér. Na mondjuk baltánál biztos gyorsabb de fát ugye fejszével kell hasogatni 😆 Jó hasítható fát ügyes emberke kb. fele idő alatt elhasítja mint ha géppel hasítaná. Csak oda lesz mindene. A kezei, izületei, háta, dereka stb. A hasítóval inkább csak kényelmesebb és kímélőbb a munka de nem gyorsabb. (kezeit széttáró) Nekem mondjuk eszembe se jutna fejszével hasogatni. Mondjuk azzal kezdtem, de én béna is meg gyenge is voltam hozzá így lett inkább egy hasító 😅
mer nem kell bazi nagy rönköt rátenni(kezeit széttáró) 40-45 cm kuglikat kell rátenni. Még így is jobb hasítani mint térdelgetni a fakupac mellett. (kezeit széttáró)
Én mondjuk a zippert 1 hét alatt kinyírtam 😅 Van rajta egy csavaró. Hát én azt behúztam tökig. Nem volt vastag pirossal feltüntetve, hogy annak át is kell engedni. Szerencsére gariba kicserélték azóta vigyázok 😅
baszakodjon fával akinek egytől több anyukája van....
felkapcsolom a konvektort októberben lekapcsolom májusban
aztán ha sok a nap megy a légkondi is
havi 13 ezer a gázszámlám, ennyiért nem kínlódok. egy percet se a fával még akkor se ha ingyen lenne
Hmmm,15 ev minden telen apritottam,fejszet tutinem veszek elo.
Es az is biztos hogy nem kuporognek a hasito mellett,a racsot dobnam a picsaba.
Nagy ronkot meg eleve nincs ertelme rarakni.Mar hosszra,max 40 centi,atmero nem szamit annyira emelesnel.
Fene vigye a telet,lassan neki kell allni ujra,de hidegben annyira nem tennem.Fogyik a fa.
amúgy nekem 2200m3 volt a legtöbb a légkondi előttről
de felénk fos a hőérték 1900-2000 m3 között lesz drágább
ismerősnek 165m3 volt a havi és 70ezer körül fizetett rá