Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Pfffffff.....
hát itt a márkaszervizekbe már rég az van, hogy nem javítanak semmit alkatrészt cserélnek(kezeit széttáró) Meg úgy is áraznak a márkaszervizek alkatrészt, hogy meg se érje csak a csere. Emléxem 5-6 éve a maszeteron beszart az önindító mondtam a sógornak újítsa már fel. Mondta nem éri már meg mert mire alkatrészt cserél benne felújítva kerül 48 ezerbe ha veszek egy újat az meg 53. ezek akkori árak. na mit szeretnék? Mondom baszki ekkora árkülönbségre akkor inkább legyen új(kezeit széttáró)
Mondjuk én az 1000kW-ra is kívancsi lennék, az ugye 1000V mellett 1000A. Egy volt kollégám katona volt, azt mesélte a helikopterek indításánál volt ilyen áram és a karvastagságú kábeleket húzta el a keletkezett mágneses tér 🤷‍♂️
Se slozi,se szendóevés?Igy sose leszel igazi villanykocsis. 🤣
Hihetetlen,de az mar 3 eve volt.Es talan igaz se volt.🤣
1.21 gigawatt az, mondta az öreg kócos a DeLoreanos filmben! :D
Azt úgy hívják hogy villámcsapás 🤣
Igen.
Mint mondtam vannak már ilyen teljesítményű kamion töltők. Nem targoncával dugják be.
Aztán ne egy mustang hátuljában lássuk viszont 😁
Nem de nincs nekem 5 percem egy szaros töltésre, a zafirával is a nagynyomású kútoszlophoz állok mindig 🤣
A milleneum balkont kell tölteni?
Ja,csak hogy legyen motor,ne csak buzi elektromos faszsag,mitaaaaaassssss.🤣
Az már lejárt lemez, én már az 5000kW-ost várom 😁
Az 1000KW-os?
Van mar? 😆
És tényleg 😁
...az élet igazságos. Aki hülye, az megdöglik.
A mozdony tetején mászkálók látványosabbak főleg ha jól át is lesznek sütve 🤷‍♂️
Nem a sok ezer voltos tranzisztorokról volt szó, hanem az inverterről, hogy 500VDC van ráírva, az biztos kamu mert 450 voltos fetek vannak benne. De kár ezen vitázni, hamarosan kiderül.
horror árképzés van mindenhol
ismerősnek 200at számláztak a terepjárón a hűtő cserére, mert szétment a váltóolaj hűtő rész
persze az 50 ezres hűtő 90- ért(bárdi teli ár) az olaj fagyálló minden teli ár
a váltó olaj csere 60 munkadíj
végül nem takarta be 400 ezer
ja és 3 hétig állt a kocsi
kovácsnál 50 a hűtő, 3 a fagyálló, 70 felé az olaj
még ha beesik pár apróság pluszba akkor se több 150 től
150vs400 nem mindegy....

lassan oda jutunk mint angliai ismerős hogy tönkrement az önindító és másik kocsit akart venni mert annyiba lett volna a csere
Jó de egy röntgennek viszonylag rossz a fogyasztása 100km-en 😁
Én építgettem motorvezérlőket, és a kapható félvezetők kb. ezt a 400-600V-ot tudták hatékonyan. Volt régen is sok ezer V-os tranzisztor, de fajlagosan azoknak nagy volt a kapcsolási vesztesége, hiszen jellemzően az ilyeneknél többszörözik az átmeneti rétegeket, így érték el a nagyobb feszültséget, de ugye minden újabb átmenettel a veszteségek is növekedtek.
Most már 1000V környékén is tudnak kisebb veszteséget csinálni. És ez egy hatékonyságra optimalizálásnál sokat számít. Ezért igazodtak a félvezetőkhöz az akku feszültségek.
És igen. Benne lehet az is, hogy a villanyautók elterjedése előtt nem volt igény a nagyobb feszültségű, hatékonyabb félvezetőkre, ez az igény pörgette fel ezek fejlesztését, és tette elérhetővé.
A röntgenekben pl. 600V a DC busz amiből a generátor dolgozik, abban sem 400V-os alkatrészek vannak valószínűleg.
De miért volt a 400 az általános? Mert a 230V egyenirányitvab pufferelve 325VDC. Ennyire volt igény, de ahogy nagyobb fesz kellett lett nagyobb feszültségű félvezető is.
Azt nem ketlem, hogy reklambol csinalnak egy toltofejet.
De hogy ilyen nem lesz elterjedve meg minimalis szinten sem,az biztos. A muszaki fejlodes lapu megvalosithatosagat sem tagadnam, de az eletszerusegevel vitatkozom.
Melyik töltőn? Ionity-n durva vastag, de kezelhető a 350kW.