Ez nem az én teóriám, mert ez egy általános helyet. Amit nem én találtam ki.
Senki nem mondta, hogy a mostani eseted ezzel vagy bármivel is kapcsolatos. Nem ismert a teljes felhasználási mód.
Ahogy látni a katalizátor törött. Tehát vagy mechanikai sérülés érte vagy valami hőfeszültség miatt megrepedt.
Az, hogy személyeskedsz és sértegetsz igazából téged minősít. Mert valaki 2025-ben él és érti a változást, nem pedig földhözragadt, mint te az még nem azt jelenti, hogy az a valóság, amit te gondolsz. Nehéz felfognod, hogy nem azt írtam, hogy csak több száz kilométert menjen autópályán. Időnként kellene olyan üzemállapotok, amikor a technika el tudja végezni a tisztítási folyamatait. Ettől még lehet rövideket menni, de nem csak azt! Érted ezt?
Nem akarod érteni, amit írtam. Akinek az új kell az ilyen. Kész! Nincs választása. Vagy megérti és úgy használja, hogy jól működjön vagy nem. Pont.
szerintem ez az euro 6 már azért készült hogy lecserélje a nép villanyra a kocsit mert ezek nem fognak elmenni 15-20 éveket mert nem lesz gazdaságos javítani
ha meg sokan kiveszik ezeket a kacatokat belőle elkezdik mérni az értékeket az út szélén, technika megvan hozzá csak az akarat kell hozzá
3. bünti után megy is az ember villanyos venni
Nem kell ennyire sarkosan nézni. Nem neked kell lenni az autóért.
Autózni nem kötelező. Aki akar, annak vannak velejárói.
Mindent úgy kell használni, ahogy a gyártó javasolja. Nem olyan bonyolult ez. Valaki érti, valaki nem.
legközelebb mosasd ki pár 10ezrenként
ilyen 25 körül kimossák vegyszerrel, megbontás nélkül
ismerősnek nemrég csinálták a 7,5 tonnásán a mosást ahhoz milliós tétel lett vola a részecske szűrő
pedig az a gép mindig hosszútávon ment aztán egyszer nem tudta elkezdeni a regenerálást aztán géppel se tudták elindítani
ki lett mosva és fasza, valami előszűrő lett cserélve mert az is retek volt az csak pár tízezer volt
csak a kipufogó tömítések 40 ezer volt
ja és 6 éves a dög, és 50el jött haza vagy 300km távról mert elvette a teljesítményt a regenerálás hiánya miatt
szóval ez a dpf egy kibebaszot nagy szopatás
nekem mit tanácsolnál egy cr, euro 6, adblús haszongépjárművet hogyan használjak? Ha maga a technika nem rossz ahogy írod akkor biztos én baszok el valamit, hogy 90%-ban hosszútávon használom autópályán 130-al közúton 100-al(szemeit körbeforgató)
Segíts légyszíves mert egy újabb korszerűbb autóm van és szeretnék felnőni a használatához mit tegyek? Ha ez a technika ennyire jó én meg ennyire balfasz vagyok hozzá?
erre épít a dacia, csak kissé puritánabb még mindig mint az f astra volt 30 éve
bár amióta nincs 1.4-1.6 mpi már nem 500 ezer hibamentes működésre készülnek a blokkok, de legalább olcsóbb mint a többi lom
legalább 800 ezer kilométert levezettem az előző 4 tojotámmal. az összesre nem költöttem összesen annyit 30 év alatt mint ennek csak a katalizátor kerámia betét ára 😅
25 éve van nálunk az Audi , már rég 500e felett jár , bár már nem megy a számlálója ,elpusztíthatatlan , semmi pénzért nem eladó , ezzel lehet még csak városban közlekedni , boltba ,iskolába stb. egy nap százszor indítani ,akármilyen hidegben is ,és van benne még 100 föld-hold távolság ! És örülök ,hogy a gyerek egy biztonságos , autóval jár , nem valami mai papír szarhatárral ! Én tankolom neki , és bármennyit mehet vele akárhova ! Bár én lettem volna így elengedve valaha ! 😇
azért az átlagtól korlátoltabb elméd csak felfogja azt hogy lehetetlen csak optimális körülmények között használni egy kocsit
szóval hiába dolgozol te akár 100km távol akkor is el kell menned boltba meg műkörmöshöz meg gyerekért az oviba
aztán azért nem fog venni senki sem egy mások kocsit hogy avval viszi a gyereket, aztán hazamegy átül a msikba és megy dolgozni
és a 20 éves dízelek meg simán elviselték ezt is, nem szerették és tuti élettartam veszteség lett na de nem 800 ezer után füstöltek hanem 500 ezer után, de akkor is mentek
Azért nehogy már én legyek az autóért és ne az értem. Keveseknek kell a korszerű új autó sokaknak bőven elég lenne az f astra vagy az első swift csak már nem lehet olyanokat kapni tehát nem a felhaszáló dönti el mit vesz hanem a gyártó illetve a szabályozásokat előírók döntik el mit vehet a feljasználó, fordított ló esete........ha lehetne kapni új hindustan ambassadort arra nagyobb kereslet lenne 1 millás áron mint a jelenlegi legolcsóbb kisautóra.
Egész más emissziós határértékekhez készült az a technika. Almát ne a körtével.
Nem véletlenül halt is ki 2008-ig, mert addig tudták faragni, hogy ne legyek túl káros.... Azért írtam, hogy akinek az új, korszerű kell az már nem tud régi, jelentősen szennyezőt venni. Tehát amit lehet azt kell úgy használni, ahogy javasolja a gyártó. Teljesen mindegy milyen márka.
Vagyis a felhasználási módhoz kell autót választani! Bármi, amit nem a gyártó javaslatai szerint használsz, idő előtti meghibásodást eredményez.
De ezt képtelenek felfogni vagy elfogadni az emberek. Ilyen világot élünk!
Amit akar megveszi, aztán meg baj van vele. De nem azért, mert maga a technika rossz, hanem a felhasználás nem biztosítja azokat az üzemállapotokat, amikre szükség van időnként. Tehát akinek az újabb, korszerűbb autó kell, az nőjön fel hozzá és használja úgy, ahogy kell! Érdekes, hogy a korszerű TV-k, telefonok, egyéb berendezéseket megtanulják használni és ezek sem olyanok, mint régen..... az autót is meg kell, mert szükséges. Jól felfogott saját érdek lenne....
ismerős vagy 10 éve jár dolgozni az 1.9 pdtdi-vel(ami már 20+éves) szűk 2 km távra télen-nyáron és hibátlan a dög
futott kilométer 2/3 részét nem üzemmeleg állapotban teszi meg
szóval azért csak van valami a modernebb dízelekkel hogy szétesnek és/vagy soksokszázezret kell költeni rájuk
persze ha ennek is egyszer feladja az üzemanyag ellátó rendszere akkor egyből le kell adni vasba mert értelmetlen lesz megjavítani
Így van, de az autó pont arra kell amit írtál és azt kell bírnia minél kevesebb hibával, nem a felhasználás módja rossz mert az ugyanaz mint 20-30-40 éve.
nekünk a4 volt egy ideig, de nem fértek bele a nyuggerek aztán lett a toyota helyette
az a4 2002-es volt, én tettem rá az első karcot mert eldőlt vízmérték és oldalba baszta, a toyota 2005-ös, az is karcmentes volt de valmai multi parkolóbn nekibaszták az ajtót és már az se karcmentes
mondjuk az audiban benne volt egy föld-hold távolság de pöccre indult alig evett mert gázzal ment
toyota eszik rendesen, 7.5 alatt még sosem fogyasztott, de elég nagy a bódé aztán ez evvel jár
A diesel halála nem az emissziós dolgok. Azok csak érzékennyé teszik a rendszert a szélsőséges használatra.
A felhasználási mód a gyilkos. Óvodajárat, boltba járás. Sok hidegindítás, hideg üzem, alapjárat...stb.
Sajnos az emberek képtelenek igazodni (felnőni) a mai járművek felhasználási módjaihoz és nincsenek olyan körülmények, ahol a járművek a szükséges folyamataikat végig tudnák csinálni. Tehát nem az AdBlue, DPF romlik el, csak ott keletkezik a hibaállapot. De nem az egységekkel van a hiba, azok már okozatok! Az OK a mostoha felhasználási körülmény. Aki meg kiszedeti ezeket, hát kockáztasson ha úgy érzi, de engedély nélküli átalakítás, bcs...stb.
Nem fognak annyit elmenni, mert a mostoha használat nem változik, legfeljebb nem jelez, hogy valami nem jó. De attól még nem jó.
Majd visszatérnek a mechanikai meghibásodások, mert azok meg egyre ritkábbak az olajminőség vizsgálása miatt. Persze sokan így se cseréik ki az olajat, amikor a rendszer kéri, pedig az már akkor biztosan szennyezett. Rövidtávra kicsi benzines vagy villany. De hát kell jampizni a nagy dízelekkel, de szélsőségesen használva. Ez van....
őszintén
mi a picsának cserélted le a hiacét erre a fosra?
állítólag az is fasza volt
ami jó azt nem cseréljük le.......
toyotánk 20 éves még benne van legalább 10-15 év
opel is mindjárt 30 és pár deák után hibamentes lenne még 10 évig
Pár hete vettem bontós szervizben cuccot és beszélgettem a szerelő sráccal, a műhelyben épp egy pár éves audi meg valami más volt emelőn és ahogy mondta, kiiktatáson vannak, a diesel halála ez az eu-s faszkodás az ál környezetvédelemmel és még azt, hogy ahogy a gar lejár azonnal ki kell belőlük szedni és iktatni az adblue-t és a dpf-t, mondjuk nyugatra már bátorság velük így kimenni vserébe pont annyit elmennek majd mint a régiek.
Mert mondtam, hogy tojotát kell venni az a megbízhatóság fellegvára(meghajlós)
Én az 5-ik furgonomat nyüstölöm az első négyet hiba nélkül(meghajlós)
De a mostani feladta a leckét 😅 holnap lesz 3 hete, hogy üzemképtelen(óranézegetős) 1 hétig arra vártam, hogy a tojota adjon időpontot.(óranézegetős) Majd egy hétig arra, hogy egy 5 perc felrakású alkatrészt helyére tegyék és ingyen mert garis az autó. Mondjuk ezért sokat kellett ugatnom mert 150 ezret akartak legombolni ezért a műveletért(szemeit körbeforgató) Majd úgy hoztam el az autót, hogy az alkatrész kicserélve de ugyan olyan szar mint előtte le se bírták regenerálni. elzáródott fap szűrő, túltelítődött részecskeszűrő hiba miatt(szemeit körbeforgató) Mondták ezt csak cserélni tudják de arra nincs garancia az ára 850 ezer(szemeit körbeforgató) Mondom köszönöm azt nem kérem. Beszéltem kipufogóssal aki levette és szétszeletelte, a tisztításhoz. De mondta ezen nincs mit tisztítani porrá égett benne a kerámiabetét (szomorú) Lebeszéltem műhellyel 410 ezerért cseréli ki a szűrőket ez nettó(szemeit körbeforgató) persze ettől még a hiba nincs meg, hogy 110 ezer kilométernél ez a csúfság, hogy történhetett meg.(kezeit széttáró) elvittem a tojotához megmutatni mit árulnak. Ott elképedtek a látványtól de továbbra is csak tárogatták a karjukat, hogy ez rajtuk felett álló dolog(kezeit széttáró)
ÚGY, HOGY 20 ÉVES AUTÓN BAZMEG EGY SZAROS KIEGYENLÍTŐ TARTÁLY MIATT TE NEKEM ITT NE SÁPÍTOZZÁL 😂
Szóval aki megbízható új autót szeretne vásárolni annak bátran merem ajánlani a tojotát(meghajlós) De lapuljon a garázsban egy régi 20 éves tartalék autó is ha kiesik néha 1-1 hónap a fél millás-millás javítás miatt addig is legyen mivel közlekedni 😅
Senki nem mondta, hogy a mostani eseted ezzel vagy bármivel is kapcsolatos. Nem ismert a teljes felhasználási mód.
Ahogy látni a katalizátor törött. Tehát vagy mechanikai sérülés érte vagy valami hőfeszültség miatt megrepedt.