Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Valaki egy kis Stelvio?
https://www.facebook.com/share/v/1FiYN3946u/
Meg egyébként is,a mai világba már hívhatnak egy nőnek kinézőt lajosnak,és fordítva......
én meg nem néztem utána csak logikusan végiggondolva az év világon senkinek semmi köze hozzá. A készpénzt nézik, hogy kié? Vagy mind szécsényié, mátyás királyé meg deák ferencé? Hisz az ő nevük van ráírva.(kezeit széttáró) Egy bolti alkalmazott nem hatóság, hogy eldönthesse, hogy ki milyen és kinek a fizetőeszközével vásárolhat.(kezeit széttáró) Egy pénztárosnak a köszönésen kívül legfeljebb annyi a dolga, hogy megkérdezze készpénz vagy kártya?(kezeit széttáró)
Én tulajdonképpen azt sem tudom mikor használtam utoljára a kártyát,mindig telefonnal fizetek és azon is a revolutot használom.Tulajdonképpen minden banki dolgot telefonon intézek.
Én ki se adnám a kezemből a kártyát semmiféle eladónak, nem hogy még a nevet nézegesse rajta 😅
ez egy idiótizmus
akinél van a kártya és megvan a pin kód miért ne fizethetne??
aki olyan hülye hogy ráírja a kódot vagy mellette van a kód az meg is érdemli
asszony tud fizetni a kártyával is a telefonnal is meg az órával is
nekem is benne van a telefonban szóval bármikor fizethetek "név nélkül" más számlájáról
szóval ez az gyakorlat nagyon elavult.....
Most gugliztam utána és elég vegyes a kép, de a boltokban nem fogadhatják el sőt jelentési kötelezettségük van a hatóság felé, mondjuk velünk is csak 2x fordult elő ilyen jó régen, de nem is használjuk a másik nevére szóló kártyát.
Nekem kb. az első OTP-s megjelenéskor volt kártyám. Akkor még olyan is volt, hogy amikor fizetni akartam elkérték hozzá a személyit 🤣
De aztán hamar leszoktak róla, mert rájöttek faszság.
Illetve egyszer az asszonyt kidobták a patikából mert az én kártyámmal akart fizetni. Ugyan így mint ini. Én a kocsiban vártam. Bementem elküldtem a picsába a faszkalapot, közöltem vele hogy ide többet nem jövünk, aztán átmentünk egy másik patikába ahol senkit nem érdekelt az ilyesmi.
szerintem 20 éve van bankkártyám még az égvilágon senki nem nézte mi van ráírva pedig napi szinten használom szerte az országban(kezeit széttáró)
Inkább régen volt ez jellemző mikor még nem volt megszokott a kártyás fizetés.Egyébként meg honnan látja hogy kié a kártya mikor azt ki sem adom a kezemből.Arról nem beszélve hogy ha telefonnal fizetek akkor aztán végképp nem tudja ellenőrizni.
azt ha a neje telefonjáról nfc-vel fizet? megnézik, hogy nevén van e a telefon? 🤣
baszki ehhez kinek mi a faxom köze van?
ha majd érkezik bejelentés a rendőrségre, hogy ellopták a bankkártyát. Egyébként meg aki észleli a telefonján, hogy húzzák a pénzét lefelé az 3 perc alatt úgy is tiltattja a picsába(kezeit széttáró) Egyáltalán milyen jogszabály tiltja azt, hogy használhassam másnak a kártyáját?
Akkor a kézpénz is ilyen? Mert ugyan úgy azzal is lehet vásárolni. Aki felveszi a fizuját kp-ben ráírják a nevét deák feri bácsi mellé és csak ő költheti vagy mi van? 😅
hát ezek a dolgok számomra újak(gondolkodós) Lehet ez még a normálisabb városok közé tartozik 😅
Ilyenről én még nem hallottam, hogy:
-az okmányirodába néznék a tanú személyigazolvány számának a helyességét(kezeit széttáró) Ez általában anyiban nyílvánul meg, hogy ránéz, hogy a tanúnál ki van e töltve(kezeit széttáró)
-olyat sem hallottam még, hogy nézegetnék az aláírást és hasonlítgatnák össze a monitorról. Ezt egy okmányirodai alkalmazott nem döntheti el nincs hozzá jogosultsága hisz nem szakember(kezeit széttáró)
Olyat sem hallottam még, hogy néznék kinek a neve szerepel egy bankkártyán amikor fizet az ember a lényeg, hogy ki legyen fizetve mind1 kinek a számlájáról senkinek semmi köze hozzá(kezeit széttáró)
Beszarás benneteket ilyenekkel, hogy bepaliznak. (kezeit széttáró) Én a nejnek simán odaadom a bankkártyám és még egyszer sem adta vissza sírva, hogy nem tudta megvenni a ccc-ben a rucit meg a cipőt mert az én nevem volt rajta 😂
Ugye.
Nem.
Úgy gondolod, hogy ha nem ismered a konkrét indokot, hogy miért csak az eladó, akkor nincs is indok arra, hogy miért csak az eladó?
Ja régen még komolyan vették.
10 ev mulva örulsz ha lesz erőd a tollat megemelni.🤔😃
ez jó sok éve volt elkérte lehúzta nyomtam pinkód aztán mehetett a buli
amúgy számította rá hogy hátha buzik lesznek vittem az egyenleget amin rajta volt hogy erre ment a fizetésem név szerint írva
de nem hatotta meg, mert köcsögök 😂
Pedig mindig annyira okos vagy.......
Ja ez nekem is így volt a bankban. De ott fogták és újra rögzítették az aláírásomat és úgy már jó.
Miért? Mi is szoktuk. Oda megyek, Szia uram, nem lopott, a boltosokat csak a pénz érdekli. Amúgy meg a francnak mutogatja ini, paypass működik úgy is hogy nem látja a kártyát.
Igen tudom. Ezért írtam hogy "lehetNE"
Persze, elhiszem ha látom, hogy a vevő is intézheti.
Igen.