én meg nem néztem utána csak logikusan végiggondolva az év világon senkinek semmi köze hozzá. A készpénzt nézik, hogy kié? Vagy mind szécsényié, mátyás királyé meg deák ferencé? Hisz az ő nevük van ráírva.(kezeit széttáró) Egy bolti alkalmazott nem hatóság, hogy eldönthesse, hogy ki milyen és kinek a fizetőeszközével vásárolhat.(kezeit széttáró) Egy pénztárosnak a köszönésen kívül legfeljebb annyi a dolga, hogy megkérdezze készpénz vagy kártya?(kezeit széttáró)
Én tulajdonképpen azt sem tudom mikor használtam utoljára a kártyát,mindig telefonnal fizetek és azon is a revolutot használom.Tulajdonképpen minden banki dolgot telefonon intézek.
ez egy idiótizmus
akinél van a kártya és megvan a pin kód miért ne fizethetne??
aki olyan hülye hogy ráírja a kódot vagy mellette van a kód az meg is érdemli
asszony tud fizetni a kártyával is a telefonnal is meg az órával is
nekem is benne van a telefonban szóval bármikor fizethetek "név nélkül" más számlájáról
szóval ez az gyakorlat nagyon elavult.....
Most gugliztam utána és elég vegyes a kép, de a boltokban nem fogadhatják el sőt jelentési kötelezettségük van a hatóság felé, mondjuk velünk is csak 2x fordult elő ilyen jó régen, de nem is használjuk a másik nevére szóló kártyát.
Nekem kb. az első OTP-s megjelenéskor volt kártyám. Akkor még olyan is volt, hogy amikor fizetni akartam elkérték hozzá a személyit 🤣
De aztán hamar leszoktak róla, mert rájöttek faszság.
Illetve egyszer az asszonyt kidobták a patikából mert az én kártyámmal akart fizetni. Ugyan így mint ini. Én a kocsiban vártam. Bementem elküldtem a picsába a faszkalapot, közöltem vele hogy ide többet nem jövünk, aztán átmentünk egy másik patikába ahol senkit nem érdekelt az ilyesmi.
Inkább régen volt ez jellemző mikor még nem volt megszokott a kártyás fizetés.Egyébként meg honnan látja hogy kié a kártya mikor azt ki sem adom a kezemből.Arról nem beszélve hogy ha telefonnal fizetek akkor aztán végképp nem tudja ellenőrizni.
baszki ehhez kinek mi a faxom köze van?
ha majd érkezik bejelentés a rendőrségre, hogy ellopták a bankkártyát. Egyébként meg aki észleli a telefonján, hogy húzzák a pénzét lefelé az 3 perc alatt úgy is tiltattja a picsába(kezeit széttáró) Egyáltalán milyen jogszabály tiltja azt, hogy használhassam másnak a kártyáját?
Akkor a kézpénz is ilyen? Mert ugyan úgy azzal is lehet vásárolni. Aki felveszi a fizuját kp-ben ráírják a nevét deák feri bácsi mellé és csak ő költheti vagy mi van? 😅
hát ezek a dolgok számomra újak(gondolkodós) Lehet ez még a normálisabb városok közé tartozik 😅
Ilyenről én még nem hallottam, hogy:
-az okmányirodába néznék a tanú személyigazolvány számának a helyességét(kezeit széttáró) Ez általában anyiban nyílvánul meg, hogy ránéz, hogy a tanúnál ki van e töltve(kezeit széttáró)
-olyat sem hallottam még, hogy nézegetnék az aláírást és hasonlítgatnák össze a monitorról. Ezt egy okmányirodai alkalmazott nem döntheti el nincs hozzá jogosultsága hisz nem szakember(kezeit széttáró)
Olyat sem hallottam még, hogy néznék kinek a neve szerepel egy bankkártyán amikor fizet az ember a lényeg, hogy ki legyen fizetve mind1 kinek a számlájáról senkinek semmi köze hozzá(kezeit széttáró)
Beszarás benneteket ilyenekkel, hogy bepaliznak. (kezeit széttáró) Én a nejnek simán odaadom a bankkártyám és még egyszer sem adta vissza sírva, hogy nem tudta megvenni a ccc-ben a rucit meg a cipőt mert az én nevem volt rajta 😂
ez jó sok éve volt elkérte lehúzta nyomtam pinkód aztán mehetett a buli
amúgy számította rá hogy hátha buzik lesznek vittem az egyenleget amin rajta volt hogy erre ment a fizetésem név szerint írva
de nem hatotta meg, mert köcsögök 😂
Miért? Mi is szoktuk. Oda megyek, Szia uram, nem lopott, a boltosokat csak a pénz érdekli. Amúgy meg a francnak mutogatja ini, paypass működik úgy is hogy nem látja a kártyát.
https://www.facebook.com/share/v/1FiYN3946u/