Nagy cigányság ez, az én évesem 8450,- forint, a fiatal, nagy teljesítményű, fővárosi embernek biztosan több, de akkor is... most csak a téli időszakról beszélek.
Lehetséges, de ezesetben ugy értelmes hogy ki legyen vonva a forgalomból. Különben naponta megy rä a fedezetlensägi dij, ami eléggé borsos tud lenni. Ha meg nincs forgalomba nem is kell forgalmi.
Nincs mindenre gyógyír, nyilván át tudják verni az ügyintézőt. De az hamar kiderül.
Nekem volt olyan esetem, hogy az amúgy szarházi cigány (legalábbis a neve után) nekitolatott az egyik ingatlanunk kapujának, kárt okozott benne. A járőrnek mutatott egy biztosítási ajánlatot, ami utóbb kiderült, hogy mert nem fizette be az első részletet sem, fedezetlenség miatt nem is jött létre, de papírja volt. De amikor a biztosítóhoz benyújtottam az igény, hamar kiderült ez, így a második levelem a mabisz-hez ment. Az fizetett is, csak hát... jó vállalkozót találtam, rendkívül súlyos volt a számla. Kegyetlenül súlyos. Plusz a bünti, plusz az eljárás egyéb költségei.
Nálam nincs kegyelem, aki szándékosan próbál kibaszni.
De gondolom az ügyfelek 99,5%-a ha autót megy átiratni, azzal azért nincs gond, nálam mellesleg ott volt az utalásról jött elismervény pont ezért, illetve én személy szerint mindig úgy vagyok, hogy mással ne toljak ki, ne is hazudjak.
És a fedeztlenség? Ha meg nincs forgalomba akkor meg nem kell biztosítás.
Amugy ne higyj el mindent amit mondanak. Engem már kétszer akartak meg vezetni, mert épp nem tudtak valamit jol.
...ja, és még egy, aki átíratni szeretne valamit, HA van biztosításod (ellenőrzik) akkor oké az átírás, de ha nincs, pl. roncsot vettél és csak tavasszal kötnél biztosítást, mert addig megszereled, akkor átírják, de nem adnak forgalmit.
Erre direkt rákérdeztem, amikor kérdezte a biztosítás meglétét.
(Ha ezt valaki eddig nem tudta volna.)
Ja,4 napra 4 szett,feltekerve mint a palacsinta,de egy vekony hosszunadrag,rovidgatya,vekony pulover,furdogatya,egy meleghez egy hideghez valo alaoltozo,egy tisztalkodasi szett,meg egy tolto,powerbank,kabelek,meg beteszek fek-kuplung-valtokart,meg egy vezetek nelkuli fulest mert eletmento ha horkol a szomszed.
Meg megy az esoruha is a tatyoba,ezzel kb be is telik a 2x22 liter.
pedig jó ha van bankkártya(kezeit széttáró) Ha távol mindentől a patakparton minden veszni látszik tudsz vele utcácskákat csinálni és felszippantani a port, hogy legalább jó legyen a kedv 😅
nekem egy dechatlonos műanyag pumpám van, olyan fasza hogy itthon is inkább avval pumpálok aztán nem kell baszakodni a kompresszor tömlővel
azt hittem csak 1-2 kanyart bír majd ki (6-700ft volt anno) de még mindig fasza
van mini kompresszor is kabátzsebben elfér akár 20bar is tud de a pumpát jobb szeretem
Mi hárman mentünk, és volt egy komplett lista... mindenki vállalt belőle, hogy például ne legyen nálunk három kompresszor 😁 én például vittem a gyógyszereket 😁
Más. életemben másodszor voltam a helyi piacon. Voltam még pár alkalommal, de akkor mindig kísérnem kellett valakit, úgy, hogy én mentem be valamiért, úgy a második.
A megállapításom, hogy semmivel sem olcsóbb, mint a városban bárhol, bármelyik multi. Esetleg több közül lehet válogatni, de hát... csak szemre. Ami plusz, van olyan, ami máshol problémás beszerezni, pl. cseresznyepaprika, nyers gomba (-ák), apróhagyma savanyúságba, meg ilyenek.
Ahány nap, annyi alsógatya, minimum két póló azon kívül ami a motoroskabát alatt van (3-5 napnál nem voltam még), papucs, törölköző, edzőcipő, tusfürdő, volt amikor úszógatya is volt, zokni ahány nap, gyógyszerek, pótszemüveg, pulóver, esőruha.
Pár kötöző, szigetelőszalag, akkus kompresszor, defektjavító, egy-két gumipók, kicsi spanifer, lánczsír spray, kicsi zseblámpa, usb töltő...
Meg amit elfelejtettem, de most elsoroltam a 95%-t, ami mindig van nálam. Ja, kis számzáras-bowdenes lezáró.
én az átlagtól igénytelenebb vagyok öltözködés terén de akkor is volt minden estére összecsomagolva póló+gatya+zokni szemetes zacsiban légtelenítve aztán kb akkora volt mint egy féktisztító spray
amikor 5 napra mentünk akkor is lazán elfért a gyerek focilabda tároló hátizsákjában minden plusz ruha
a 2x20 literes oldalzsákok kb félig ha voltak aztán mégígy is a pótbelsők meg az egyéb kacatok foglalták el a hely legalább felét
csak csavarból vittem vagy fél kilót, power tape, vastag kábelkötöző spaniferek stb
egy húzósabb nap után azért előkerüktek a kincsek és mentek a hiánypótlások
epoxi gyurma is előkerült néha, blokkhegesztés a patak mellett 😂
ilyen helyeken baszhatja az ember a bankkártyáját
10 óra motorozás? Azt a szakaszt ahol te gyök kettővel elbillegsz én autópályán 2 óra alatt letudom azt kocsmázhatok az új rövid gatyámba egész nap míg odaérsz 🤣
ezek a pitbájkok alattomosabbak mint a nagyobb testvérei 😅
Senki nem nézné ki belőlük, hogy ilyen kis motorral mekkorát lehet esni ezért lekezelően bánnak velük majd feltörlik az aszfaltot egy 80-as firkánál 😂
Este 6 körul egy osztrak zsakfaluban embert nem latsz nemhogy boltot ahol vehetsz egy polot meg egy alsogatyat 3-4 nap utan.
Bar te vagy annyira proszto hogy nem zavar a seggszag magad körul egy hónap utan se.
De vannak akik minden nap tiszta fehernemut vesz fel.
Es baromi jó dolog 10 ora motorozas utan egy rövidgatya-polo-sportcipo combóban leulni egy krimóban,nem csizmaban meg bőrkabatban.
Nekem volt olyan esetem, hogy az amúgy szarházi cigány (legalábbis a neve után) nekitolatott az egyik ingatlanunk kapujának, kárt okozott benne. A járőrnek mutatott egy biztosítási ajánlatot, ami utóbb kiderült, hogy mert nem fizette be az első részletet sem, fedezetlenség miatt nem is jött létre, de papírja volt. De amikor a biztosítóhoz benyújtottam az igény, hamar kiderült ez, így a második levelem a mabisz-hez ment. Az fizetett is, csak hát... jó vállalkozót találtam, rendkívül súlyos volt a számla. Kegyetlenül súlyos. Plusz a bünti, plusz az eljárás egyéb költségei.
Nálam nincs kegyelem, aki szándékosan próbál kibaszni.
De gondolom az ügyfelek 99,5%-a ha autót megy átiratni, azzal azért nincs gond, nálam mellesleg ott volt az utalásról jött elismervény pont ezért, illetve én személy szerint mindig úgy vagyok, hogy mással ne toljak ki, ne is hazudjak.
Amugy ne higyj el mindent amit mondanak. Engem már kétszer akartak meg vezetni, mert épp nem tudtak valamit jol.
Erre direkt rákérdeztem, amikor kérdezte a biztosítás meglétét.
(Ha ezt valaki eddig nem tudta volna.)
Meg megy az esoruha is a tatyoba,ezzel kb be is telik a 2x22 liter.
azt hittem csak 1-2 kanyart bír majd ki (6-700ft volt anno) de még mindig fasza
van mini kompresszor is kabátzsebben elfér akár 20bar is tud de a pumpát jobb szeretem
A megállapításom, hogy semmivel sem olcsóbb, mint a városban bárhol, bármelyik multi. Esetleg több közül lehet válogatni, de hát... csak szemre. Ami plusz, van olyan, ami máshol problémás beszerezni, pl. cseresznyepaprika, nyers gomba (-ák), apróhagyma savanyúságba, meg ilyenek.
Pár kötöző, szigetelőszalag, akkus kompresszor, defektjavító, egy-két gumipók, kicsi spanifer, lánczsír spray, kicsi zseblámpa, usb töltő...
Meg amit elfelejtettem, de most elsoroltam a 95%-t, ami mindig van nálam. Ja, kis számzáras-bowdenes lezáró.
amikor 5 napra mentünk akkor is lazán elfért a gyerek focilabda tároló hátizsákjában minden plusz ruha
a 2x20 literes oldalzsákok kb félig ha voltak aztán mégígy is a pótbelsők meg az egyéb kacatok foglalták el a hely legalább felét
csak csavarból vittem vagy fél kilót, power tape, vastag kábelkötöző spaniferek stb
egy húzósabb nap után azért előkerüktek a kincsek és mentek a hiánypótlások
epoxi gyurma is előkerült néha, blokkhegesztés a patak mellett 😂
ilyen helyeken baszhatja az ember a bankkártyáját
a németeknél is
hétköznap a kocsmák többsége nincs is nyitva mert senki sincs
a fitnesz termek kb az egyedüliek ahol még este is van élet
Senki nem nézné ki belőlük, hogy ilyen kis motorral mekkorát lehet esni ezért lekezelően bánnak velük majd feltörlik az aszfaltot egy 80-as firkánál 😂
Bar te vagy annyira proszto hogy nem zavar a seggszag magad körul egy hónap utan se.
De vannak akik minden nap tiszta fehernemut vesz fel.
Es baromi jó dolog 10 ora motorozas utan egy rövidgatya-polo-sportcipo combóban leulni egy krimóban,nem csizmaban meg bőrkabatban.
https://www.youtube.com/shorts...