Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kimentem megnéztem, le kell venni a levegőszűrőházat .
Nekem jöttek hátulról, és nekilöktek az előttem levő autónak. Leadtam ócskavasba. Azóta leállok oldalt és elengedem azokat amelyik a hátamra mászik! De már 3 éve.
talán a zoli írta vagy máshol olvastam hogy a levakolás sem mindig eredményes mert ahol méri a szívócső nyomást ott a nyitáskor eltérő érték lesz vakolva és máris villan a sárga lámpa
enyém nem teljesen ilyen pedig g-ről vettem az f-be, de a hoki corsán is olyan van
az alap forma egyezik, csak a lyukak formája meg a záróelem másabb
Igen
A Cordobával mi lett?
Köszönöm Laci ! Most kimegyek, és megnézem miről is van szó.
Keress rá úgy a neten: Astra G EGR, nézd meg a képeket is és megérted a működését. Amikor 4éve megvettem az autót amit lehet mindent elolvastam róla, nekem még nem volt hibajelem, de mivel olvastam a gyenge pontjáról minden olajcserekor tisztítom az EGR-t. Arra is keress rá hogy "Astra EGR levakolás", az a végső eset, amikor már nagy az olajfogyasztás és nehéz tisztán tartani az EGR-t, erre is vannak megoldások. Először mindenképpen hibaolvasás kell!
Meg fogom írni ide is mire jutottam!
először azért nézd meg tényleg az -e a hiba feltétlen olvasd ki előtte
amúgy egy potméter van benne és ellenállás értéket küld az egr, én egyszer csináltam egy emulátort ellenállások relé tököm tudja mi volt benne de nyitott állásban valamiért nem lett jó az érték, amíg hideg volt(zárt) addig működött
végül vettem egyet bontottan 2000ft volt aztán még jó....
kormolni te is tudod, egy belevaló torx bittel lehet forgatni-lökdösni mosás közben amíg nem jár könnyen
amúgy eddig amiket néztem (opcom tudja nyitni zárni) mind működött csak a % érték nem volt stabil vagy épp nem is volt
Köszönöm Laci. Majd holnap megkeresem azt a dolgot amit mondasz, és nekilátok, hogy "megjavítsam." ! Feltéve, hogy úgy látom, hogy tudom mit csinálok!
Van rá megoldás, 5 lába van az Astra G EGR-nek, úgy működik hogy az alsó és felső végállást is érzékeli, ha bármelyiknél megszorul, hibakód lesz belőle, mert érzékeli ha nem ott áll ahol a motorvezérlő szeretné. A szelep tengelye szokott megszorulni mert azon keresztül történik a visszavezetés. Két torx csavar fogja, könnyen kiszerelhető, a két szélső lábakra (vagy a két műanyag fedél alatti tekercs kivezetésre) kell 12v-ot kötni egy pillanatra (nem polaritás függő), meg lehet indítani külső segítséggel is (ha felső holtponton van akkor óvatosan húzni, ha az alsón akkor befele kocogtatni) majd tisztító folyadékkal átfújkálni és szakaszosan ráadni a 12V-ot addig amig ki nem járja a kormot, közben persze fújkálni a tisztítóval. Időközönként érdemes megcsinálni, kb 15 perc. Persze a hibajel lehet mástól is, de általában ez a leggyakoribb hiba ennél a típusnál.
ez a haladás
nekünk a corsa volt a szopó, elméletileg minden jó aztán evett 10 litert
aztán egyszercsak beadott egy szegény keverék hibát a dög és egyből rájöttünk hogy a nemrég kicserélt oxigén szenzor döglött meg
pedig elméletileg jó volt gyakorlatilag nem nem
Milyen jó volt régen, amikor elég volt, ha az ember szelephézagot mért! Most meg egy ilyen szr. régi guruló ócskavashoz egy fél laptop kell!! Hogy rohadjon meg!
buzi opeleknél 90%-ban egr hiba lesz a sárga lámpából
az a vicces hogy a szelep általában jó(ha nem kokszos ésemiatt nem zár), hanem a benne lévő potméter döglik meg és azt érzi hogy nem jó az érték
Lehet elég csak a gyertyákat kivenni ha lehet a gyertyasort cserélni, ill ránézni a szelepfedél tömitésre, nem szivárog e alóla az olaj a gyertyához? ha rendesen megy a motor , valszeg csak emissziós hibát jelez.
vettél pár éve egy elm327 kütyüt, az a g astrát olvassa
most hirtelen nem jut eszembe a program neve de 99% ogy a scan master lesz az
opel módban kell indítani a kwp2000 protokollt tudja ez egy egyszerűsített mód de a hibát olvassa és törli is
Köszönöm a segítséget !
Nem, Egyenletesen jár a motor!
A sárga motorblokk az a csini csekkendzsin,OBD II-vel kiolvasni a khibakódot és javítani.
Rángat?
Általános hiba jelző ki kell olvastatni nem olajnyomás
Van itt Valaki , aki ért az Opel Astra G-hez? 2002-es gyártás. Az előbb vettem észre, hogy beindítás után világít a műszerfalon a km-órában egy motorblokk -alakú fény . Mi a bánat van vele? Nincs olajnyomás?! Az olajszint jó.
persze, mert egyszer elmennél vele a bontóba és többet nem engednék ki...
az 1.6 benzin megbízható, ha nem rajoskodták szét, még elmegy gazdagon, bátran meg lehet venni, pláne ha ismered az előéletét. egy egyszerű ezer éves technika, teszi a dolgát, cserébe gyenge... mondjuk ennek a szériiának a legjobb motorja az 1.9TDI....
a 400e sem sok, 15 évre leosztva semmi... a többiben is ennyi van, csak nem árulják el...