Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

felénk mindig is szarok voltak az utak, az 53as néha fel van marva néha itt-ott aszfaltoznak részeket de nem tart sokáig, hiszen incs rendes alapja
a legtöbb útnak az a baja hogy alul nincs semmi csak föld meg kő, aztán ahogy a vízszint megy le-fel az is igazodik, plusz a nagy súlyú kamionok is eléggé odabasznak a hitvány utaknak
mondjuk az útépítés se egyszerű pár éve kiskőrösön aegy részt aszfaltoztak az izsáki úton, miután kész lett már este a lámpával lehetett látni a hepehupákat.....
Baszki műanyagból van.
Ha sajnállak egy pár percig segít neked?
Én elfogadom azt ami van,oszt annyi,ezen mérgelődni olyan felesleges hogy csak na.
Belinkelsz egy isten háta mögötti iparterületi vasuti átkelőt.
Berlinben is van ilyen.
Az meg vicces 30 évesen adóval és úttal példálózni.
1 méter aszfalt nem jön ki az adódból.Bocs a nyersességért 30 év elmardásban van minimum a 3.-adrendű úthálózat.
A városi utak meg önkörmányzati hatáskörben vannak.
Ja, empátiából elégtelen!
Én járok le a végére is és tényleg katasztrófa, bár mikor átmegyek a pártiumba "megnyugtat", hogy van lentebb.
A Kárpátaljai viszonyokat meg ép ésszel el sem lehet képzelni.
Az mondjuk nagyon nincs rendben, hogy 120 ezer km körül már 2 kutyacsont is elhasználódik. Vacak Thalia-val 110-zel megyek át a legszarabb országúton is és 150 ezer km-nél még nem kér semmit a futóműve. Múltkor hallottam télen valami hangokat kanyarodás közben elölről, de elmúlt, szóval elfelejtve.
Most előre elnézést kérek minden keleten élőtől de mivel az utóbbi 3-4 éve nemjártam arra és nem is szándékozom,nagyon nem érdekel mi van arra.
Tényleg bocsi.
Nekem a 13-éves asztma most ropogtatja el a 2. kutyacsontot.
Ennyi a fokozott elhasználódás 121e km-en.
Meg asszem az olajteknőben lévő jeladó alol szivárog az olaj,és egy flexicsövet cseréltem házilag mert volt itthon valamilyen.
Mindegy, komolytalan. Ha te úgy érzed, hogy ez rendben van és ilyennek kell lennie, akkor ok...
Te úgy közelíted meg, hogy lehetne szarabb, én meg úgy, hogy lehetne jobb...
Ez pl a 442-es főút pl, nyomjad rajta nyélgázon 6.-ban :D
Szerintem még 14215 ilyet gyorsan találsz, ha keresel...

http://www.martfu.hu/pics/mart...
Ez a másik agyatlan hazai szokás, hogy szigorúan hamarabb aszfaltozunk, mint hogy bekössék a szennyvíz csatornát. Mennyi, de mennyi pár éves aszfaltot csesztek szét, mert nem tudják értelmesen ütemezni a közművek és aszfalt viszonyát.
Ennek örülök.
Itt felénk a nagy fideszes fellegvárban 2 év után megy a hackelés.
Neeeeem kiderült számomra hogy itthon ilyenek az utak.

http://youtu.be/WXLxszv9eCM
Felénk a szennyvízbekötés után elég háborús helyzetek lettek, szinte minden utat széjjelvágtak minden ház előtt kersztbe
Persze ezt úgy javították ki hogy kb fekvőrendőr jellege lett a javításnak
Szóval vagy 1,3 bar vagy heti 1 fogtömés csere mert kipotyog
Már azzal boldog lennék, ha a g..cis keresztbordákat síkba marnák. A nyomvályú kocsival szinte lényegtelen, motorral is kezelhető, csak billeget, de nem csapdossa a futóművet, mint a keresztborda. Ha esetleg a kátyú foltozást is szintbe tudnák hozni, az maga a fénylő nyugat lenne.
A fenét
Szerintem nincs fél liter plusz még gázzal sem
Amúgy a mi adónk lófasz a fuvarosokhoz képest, egy 7.5 tonnás póttal kiskőrös-rajka oda vissza kb 40 ezer útdíj
De nem vagyok ellene a job utaknak félre ne értsd
1.5-ös guminyomáson? Hogyne, 100 km-en 2 liter plusz fogyasztás. Még mindig inkább a mérhetetlen mennyiségű közlekedéshez kapcsolódó adónkból történő értelmes útkarbantartásra szavazok.
22 éves (97es)az Astra a gyári talpasokat pár éve dobtuk ki de valami hoki 2300 forintosra cseréltük
A hátsó lengéscsillapító kb 5 éve lett cserélve az első kb 3 ekkor ki lett cserélve a toronycsapágy is mert az egyik hidegben ropogott
A lengéscsillapítók is ilyen 5-7 ezresek voltak már nem emlékszem pontosan
Az órában 270 van 80al vettem 8 évesen ami lehet bármennyi minimum 180 vagy több mert a gyári féktárcsa helyett már új volt fent
Szerintem nem sok futómű karbantartás ennyi évre és méterre......
Aztán ami fos utakon járok itthon meg elvétve románba amortizálni kellene

Amúgy a fos utakon ilyen 1,3-1,5 bar nyomással kell menni sokkal faszább mint rendesen felfújva főleg a buzi vastag /80 gumikkal
Kiemeltél két dolgot, hurrá, ezek még nem baszódtak szét azóta.
Mennyi ellenpéldát mondjak, ami megsüllyedt meg szétrepedt pár hónap alatt?
Ezt pont nem szokták általában, szóval remek, hogy ott megcsinálták : "Szelkoveztek, aladolgoztak, 25-30 centi koporeteg"
Kiderül lassan, hogy mindenhol hibátlan sztráda minőségű aszfalt van, felfestéssel, vízelvezetőkkel, csak én nem találom...
Elkeserítő, és itt a Dunántúlon még csak csak tűrhető, bár a jármű itt is gyorsabban amortizálódik, mint egy jobb úton.
Szóval fizeted az alap üzemben tartási adók kötegeit, az üzemanyag is televágva adóval és fizeted a 2-3-szor gyorsabb amortizációt is a járműveden. Valaki itt mindig azt mondja, hogy a legjobb biznisz idehaza az autó és motor szerelő cég alapítása.
Kb 2 eve rajtautesszeruen elkezdtek a kerepes-m31 kozti utszakaszt,ami nem is volt rossz.
Kb 2-2,5 honapig nyuzsiztek a gepek,emberek jo sok alkalommal jartam meg,legalabb 40x,volt alkalmam latni.Szelykoveztek,aladolgoztak,25-30 centi koporeteg meg a fasz tudja mi,nrm vagyok pro de nem tunt fel hogy barmit kisporoltak volna,tavaly az aszod utani resz,a kanyargosabb kerekharaszt elotti egyenesig ugyanaz,csak ott meg a hidszeru szarokat is felujitottak vagy 3-at.Ott kevesebb ember volt,picit hosszabb ideig,de ott se tunt fel a sporolas.
Kiforgatósdi jött rád, elengedem, jó lendület vételt az előzéshez.
10/10 összefoglaltad : )
Az állam kiír egy tendert, "valaki" menyeri majd rögtön továbbadja egy alvállalkozónak kevesebbért, majd ő is továbbadja szintén kevesebbért és így tovább.
Jó esetben a 6.,7. cégnek van lapátja, talicskája, de ő már olyan nyomott áron jutott hozzá a melóhoz, hogy spórol ahol tud, anyagon, bedolgozón, stb.
Na kb. emiatt ilyen botrányosak már az új utak is.
Ehhez hozzájön a tavaszi kátyúzás havaj, jeges időben s kész is a tökéletes enduró pálya.
Vagy ha felveszik és elszámolják érte a pénzt, akkor miért nem normálisan oldják meg?
Anyagot, időt, munkát, gépeket, ráfordítást és amit lehet kispórolnak, aztán tifff jó zsé a lyukak tömögetése.
Egy korrekt szakaszrendezés is kijönne belőle sokszor szerintem már, amennyit kijárnak "tömködni"...
Tényleg legalább minimálisan picit többet kapnék az adózott zseton után ilyen téren is, csendben örülnék.
Nem mondod hogy nem ideálisak a körülmények, meg hogy egy erősebb kocsi jobban gyorsul?
Amúgy tudod még mivel vitatkozol?