Hát már mióta mondom hogy nem való ide a sportos motor sem nemhogy a sportmotor
A kedvencem, hogy a mai “neten tanult” motorosok azt hiszik hogy csak a sportmotorral lehet kurvára menni. Igen azzal nagyon lehet de oda olyan körülmények és pilóta is kell. Aztán megyünk egyet és jön a már többször elhangzott mondat, “nem gondoltam volna hogy egy ilyen motorral így lehet menni ”.
Srácok,ezzel a mannol kabitisztítóval lehet féket elmosni?
Nem cseszi el a porvédőt,kamantyút?Elég agresszív cucc,pont ez lenne jó mer könnyebben leviszi a fékport ami ráég mint a féktisztító.
Az általánosítás általános dolog, ezzel nem tudsz mit kezdeni,.
Ahogyan hülyül a nép csak rosszabb lesz.
A motoros ritkább mint az autós, könnyebben beég ha csinál valamit.
No meg a saját fajtáját nem is szívesen szidja az ember.
Valaki mondja el nekem hogy miért nem mindegy hogy a rendör hol mér?Nem mindegy hogy jol látható helyen vagy bokorbol esetleg a fakoronábol?Ha válalom hogy átlépem a sebeséghatárt akkor azt is válaom hogy megbüntetnek érte.Amugy is elég elnézö a rendszer.50-es táblánál 63 km/orával haladva még nem kapsz büntetést.Ez több mint 20%-os türés!!
Az a baj Lali, hogy az ilyen hírekből kialakult általánosításnak Te is az áldozata vagy. Az éves kressztudás felújító oktatások alkalmával mindig szóbakerülnek a motorosok, általában így indul: "van-e az itt jelenlévők között motoros?", én meg lapítok, mert sorba jönnek a negatív tapasztalatok. Ez a hír nem csak itt jelent meg, mint ahogy az a felhívás sem ahol motorosok kértek meg motorosokat a sportdobok okozta balhék enyhítése véget...
és sorolhatnám. Persze ezek is árulók, mert egy motoros legyen vagány, menjen 200-al az aszfalt torpedójával, sőt ne hajtsa fel a rendszámot, inkább fel se tegye...
Hidd el nem vagyok kárörvendő, engem nem vígasztal ha megbüntetik, de ha mások hülyesége miatt engem is egy kalap alá vesznek, amire ráadásul normális magyarázat sincs, akkor nem tudok ahhoz jó képet vágni. Igen, én se vagyok szent, de van egy határ amit nem lépek át.
Hát alapvetően én is utálom a sünöket.
De abban van igazság hogy aki hajtogatja a rendszámot, vagy elkapnak gyorshajtásért az ne rinyáljon a jogos büntetés miatt.
Ami engem felháborít hogy dashcam alapján feljelentik meg büntetik.
Amikor meg a motoros adott be egy videót amikor ki akarták nyírni, akkor még őt büntették meg mert a körforgalomban nem indexelt.
Azért ennél komolyabbak már a titkosítások, hogy csak úgy összeszedjék a levegőből. Ez csak az első generációs régi távirányítóknál volt lehetséges.
Most úgy szokták, hogy odamennek az ajtóhoz egy jó irányérzékeny antennával és az előszobában lógó kulcs jelét átküldik a kocsihoz, így egy jelerősítő közbeiktatásával, de a kulccsal nyitják.
Azokat a kulcsokat ahol csak gombnyomásra nyílik, nem fenyegeti ez a lopási módszer.
De az újabb kulcsokban már mozgásérzékelő van és ha nem mozog a kulcs, akkor nem is kommunikál.
Ezen felül még van pár trükk amivel felismerhető hogy milyen messzi van a kulcs valójában.
Persze lehet szörnyülködni hogy milyen szar az új technológia, viszont kulcs nélkül a Skodámat 30másodperc alatt nyitottam minden tapasztalat nélkül egy drótdarabbal.
Az Opelemet 2perc alatt nyitottam egy 12V-os akkuval.
A Toyotára már nincs ilyen egyszerű megoldásom, és a bűnözők között is ritkább az aki megfelelő technikával rendelkezik, aki meg igen, az nem az én régi Priusomat akarja ellopni
Mi kell egy kulcsra szerinted?
Nyissa a kocsit. Ennyi.
Eleve én csak akkor látom a kulcsot ha nadrágot váltok, mert érzékeli hogy a zsebemben van, és nyit, zár, indul a kulccsal való bénázás nélkül.
Jobb helyen a mobiltelóval oldják már meg ezt, tehát kulcs sem kell.
Köszi srácok, megnyugodtam picit. Állítólag a Rotax 1000-es blokkok egykerekezési hajlama miatt erösen túv van méretezve a váz és futómü mindegyik típuson, majd csak nem lett ennyitöl baja.
Vagy egyszerüen nincs mit tenni, szarok az utak, menni kell és majd lesz valami.
Komolyan azon gondolkodom, hogy bármennyire is a sporttúra motorok jönnek be nekem, le kell cserélnem egy puha futóműves túraenduro-ra, mert egyszerűen közlekedhetetlenek az utak. Szombaton 530 km-t mentem, abból jó ha 100 km volt elfogadható, pedig kifejezetten puha a Futura futóműve...
Katasztrófa, azóta is dühös vagyok, hát olyat oda csapott a motoromnak, hogy örültem, hogy a kormány nyak nem repedt meg.
A féken észrevennéd ha komolyabb sérülése lenne a felninek , azért ha biztos akarsz lenni , egy indikátor órával nézd meg a helyén a kereket , ha úgy látod egy centír erejéig ki is veheted ! Egykeréknél nem kap ekkorát a teló , ott lassan ereszted vissza , hacsak nem kényszer helyzet van , és lecsapod , de azt simán túl éli a teló még nehezebb vasaknál is ! Ezek az utak amúgy szarrá dolgoztatják a telót , százszor annyit csillapít , ficereg mint az osztrák utakon pl. Én minden évben cserélem a teló olajat , és tök mindegy mi van benne Motul , Repsol vagy sima Hydraulika egy szezonba szarrá is égeti , lehet az bármilyen !
A kedvencem, hogy a mai “neten tanult” motorosok azt hiszik hogy csak a sportmotorral lehet kurvára menni. Igen azzal nagyon lehet de oda olyan körülmények és pilóta is kell. Aztán megyünk egyet és jön a már többször elhangzott mondat, “nem gondoltam volna hogy egy ilyen motorral így lehet menni