Tévedés, ahogy évek óta Ini is mondja, nem munkaerőhiány van hanem rabszolgahiány, lenne ember csak kurva kevés a bér így keresnek mást vagy kimennek, érdekes, ahol jó a bér ott nem is keresnek embert. Jönnek a külföldiek akiknek jár a lakhatás, napi 3 étkezés ( vittem cuccot egy magyar fagyigyártó céghez ahol mindössze 3 magyar dolgozott a többi ukrán volt és ott mondta a magyar kisfőnök, hogy napi 3 étkezés is jár nekik amit hoztak valahonnan és azt nem a cég fizeti a szállással együtt) és egy átlag magyar bér ami sokkal jobb mint otthon, van mitől tartani a kisembernek.
Kolléga bátyja kéményes, most volt a helyi autógyár egyik fejesénél dolgozni aki beszélgetés közben mondta, hogy most tesznek majd ki 200 embert később ez bővül és épül az ukránoknak a szálló......ez már az én melóhelyemet is veszélyezteti és nem tudjuk hova vezet?......nem tudom mit gondoljak (de, tudom)....
Na ez utóbbit nem látják be nagyon de nagyon sokan. Persze nálunk is a mol dolgozói el téblábolnak és azt gondolják ez mindenhol igy van. Ezért is drága a munka mert hárman csinálják amit egynek kéne és még igy se végeznek.
Nincs... olcsóbb idehozni a román mixert, mert itt mar mindenki csak vagyonokért vállal munkát...
Nálunk mikor jelentkezett a frissen végzett ember, nulla tapasztalattal, rögtön bemondott netto 4 kilót.... mondtam hogy legyen nettó 5 kilo, de 1,5M-t kell termelni havonta... csak pislogott, nyokogott.... kérdeztem, hogy mégis miből gondolta kifizetni a fizut, adót, járulékokat stb... plusz nyereség.... (mindenki teljesen be van jelentve, nincs trükközés) úgy kidobtam, csak úgy repült... én is alkalmazott vagyok, de fel tudom fogni, hogy akkor van pénz, ha van termelés is.....
Ja, és azok is dolgozatattak minden nácioval, volt egy csomó buzi arab is. A mixer alá bujtak délben zabálni mert ott nem látja öket allah, alig lehetett kizavarni öket hogy a mixer tudjon menni a következő fuvarért
Maximum lapátot lehetett rájuk bizni de az is szarul állt a kezükben.
Szerintem a,többi se jobb. A gumigyárnak több mint egy éve termelni kéne, de még most sincs kész. Olaszok kezdték el aztán tavaly hazazavarták mindet mert nem dolgoztak. Most másik csapat fejezi be, csomó román van. Azok épitik a konténer várost is, arra sincs munkerö akkor? Pedig az nem bonyolult. Román rendszámos még a betonkeverö is.
A magyarnak már nem kell a munka... csak a pénz munkaerő hiány van.... ember van gazdagon, csak mind egy bites, dolgozni nem akar, csak a markát tartja... azokat meg nem tudod alkalmazni
Ajajajjj...
Nah...mindenesetre én elkezdem főzni a vaddisznót bográcsban,mert a haverok nemsokára szállingóznak. 14-től Moto GP
Addig sok mindent meg kell innunk!
Méghogy munkanélküliség van...
Itt Debrecenben meg a BMW gyár fog külföldit bevonzani. Főleg románokat és ukránokat...
Bár ha a bérek jók lesznek,minimális külföldi kell. Ott is ez lenne a megoldás...meg kellene fizetni a munkaerőt,akkor mennének a magyarok.
Még nincs, tavaly összel kezdték a szántóföld tereprendezését, most körül van keritve, kész a szilárd felület, épitik lassan a közmüveket. Elvileg nyáron már jönnek a konténerek is és 2021 végén bontják le.
Ami egyébként kisebb csusztatás, mert pont tiszaujvároshoz nincs közel. Arra azé ügyeltek, sok ott a gazdag és inkább messzebb kerestek területet, igy azt mondják közel van a gyárhoz amit épitenek.
Nálunk mikor jelentkezett a frissen végzett ember, nulla tapasztalattal, rögtön bemondott netto 4 kilót.... mondtam hogy legyen nettó 5 kilo, de 1,5M-t kell termelni havonta... csak pislogott, nyokogott.... kérdeztem, hogy mégis miből gondolta kifizetni a fizut, adót, járulékokat stb... plusz nyereség.... (mindenki teljesen be van jelentve, nincs trükközés) úgy kidobtam, csak úgy repült... én is alkalmazott vagyok, de fel tudom fogni, hogy akkor van pénz, ha van termelés is.....
Hanem anyátokról! Boldog Anyátokat!
Maximum lapátot lehetett rájuk bizni de az is szarul állt a kezükben.
Nah...mindenesetre én elkezdem főzni a vaddisznót bográcsban,mert a haverok nemsokára szállingóznak. 14-től Moto GP
Addig sok mindent meg kell innunk!
Itt Debrecenben meg a BMW gyár fog külföldit bevonzani. Főleg románokat és ukránokat...
Bár ha a bérek jók lesznek,minimális külföldi kell. Ott is ez lenne a megoldás...meg kellene fizetni a munkaerőt,akkor mennének a magyarok.
De már ott vannak a konténerek? Mert állítólag csak akkor jöhetnek,ha nem tudják megoldani itthoni munkaerőből.
Erről nem hallottam...