olyan 100 fokig nincs evvel baj, 130 felé szerintem maradandó alakváltozást szenvedne
kicsit több tágulási teret hagytam mint amit kiszámoltunk, a 2mm helyett felül minimum 5-6 mm van alul kicsit kevesebb
szóval jó eséllyel nem lesz evvel gond, de jövö ilyenkorra kiderül addig lemegy egy tél és egy nyár
A 20+millás kocsi nem az övé,lízingeli,kb3-5 évre aminek a lízingdíját költségként elszámolja.Ezért cserélik,de csak az látod hogy mindig új.A ruha cipő ugyanaz.
Hacsaknem szlovákból netto jön.
mert kizsákmányoló imperialista vállalkozó vagy.... hiszen neked semmi dolgod, csak várod a vevőt.... ezt nem érti meg, aki nem csinálja, hogy mennyi szopással és ügyeskedéssel jár... még ilyen kicsiben is, sőt főleg így....
Abban igazad van, hogy a 200 nem elegendő egy normális életvitelhez, de az tényleg jó kérdés, mi lenne normális. Azt is látni kell, hogy még ugyanabban a szegmensben tevékenykedő cégek esetében sem egyforma hogy mit tud kitermelni (ez elég összetett dolog és rengeteg tényező befolyásolja, még az is hogy honnan kapja a munkát), tehát az megint vitára adna okot hogy ha pl 300 at ad az a kisebb bevéetlü cég akkor miért csak annyit ad.
mostanában elég sok helyen voltam munkát nézni
kivétel nélkül azt láttam hogy az ügyvezetőn csak a cipő annyi volt mint a munkása 1 havi bére
ismerek is belőlük párat 3-5 éve csereberélik a 20+ millás kocsijaikat de a munkásoknak 650-850es béreket adnak persze minimálbár többi zsebbe
itt felénk én egy csóró cégvezetőt nem láttam, mondjuk olyat aki egy 20 éves opel kombóval járna mint a dolgozói
Kérdés mi a normális bér?
Lapátolásra adjon a munkaadó 5 kilót informatikusnak 800-at?
Mer aszongya neki annyi kell az a normális?
Én meg se próbálok melóst keresni.Pedig kéne.Csinálom amíg birom.
Utána keresek melót.
Ha nem adják meg amit kérek jövök ide rabszolgázni és azértse vállalom el.
Én nem ezt tapasztalom, de biztos igy van. Nekem a feleségem is jóval 200 felett hoz haza tulora nélkül és logisztikában dolgozik sima alkalmazottként. Ismerősök nagyrésze szintén efelett kapnak plusz kafetéria ami éves szinten 700 körül van vagy több, aki müszakol meg ennél is több. Én látom a másik oldalt is, szakértelem, tudás nélkül egyszerű jelenléttel akarnak 3 kilót keresni vagy inkább többet.
ez a tipikus alkalmazotti szemszög... nekem legyen pénz a többit oldja meg, aki akarja... nem fogunk közös nevezőre jutni, de ez nem baj...
de mindenkinek áll a zászló, lehet céget csinálni, alkalmazottakat felvenni és megmutatni, hogy is kell ezt csinálni, úgy hogy mindenkinek full bejelentve adja a nettó 400e-t, adózik, járulékot fizet, rezsit fizet, addícionális költségeket fizet, adminisztrál, felelősséget vállal, felhajtja a munkát és még marad is a zsebébe, hogy megéljen....
a gázóra és a postaláda azért áll olyan bénán mintha a pipi szerelte volna fel mert még nincs felszerelve csak oda van baszva
gázórához is kellett rozsdamentes facsavart rendelni aztán még nem hozták meg a boltban
Ha a cég nem tudja kitermelni a normális bért az nem az alkalmazott hibája hanem ott valami más gond van, de amúgy mennyit kéne ma keresni Mo.-n, hogy azt normálisnak lehessen nevezni? A 200 nagyon nem normális az vegetálásra elég.
de hogynem
pl a régi cégemnél volt 450ember dolgozó, ebből 50 irodista( hogy tényleg kell-e enyni az nem az én dolgom eldönteni)
a maradék 400ból volt kb 6-8 ember akinek számított hogy ért valamihez
ők többnyire kis szériás dolgokat csináltak(pl esztergályos) leginkább karbantatási feladathoz, vagy épp a karbantartók közül 1-2 lakatos aki mindenhez is értett
a többi mind rabszolgamunka és tökmindegy hogy a kittelőben a lézernél vagy a szereldében dolgozott
a hegesztők egy részének semmiféle vizsgája nem volt, nekem is csak annyi lett volna a hegesztői állás hogy azt mondom a főnöknek hegesztettem már......
persze van olyan cég ahol kell tudás is pl kiskőrösön az eckerle keres informatikust már évek óta, de olyan speciális tudással hogy szerintem az országban nincs 5 embertől több aki megfelelne
volt olyan akit kiképeztek, ott is volt egy ideig utána pattant a németekhez az anyacéghez
Nem fóbia valóság, próbálj melót keresni mezei alkalmazottként, sehol nem fognak 3 kilós fizukat ajánlani hanem 1000-1300-as órabért ami 2 műszakban alig van 160000 3 műszakban kb 200 körül alakul legfeljebb túlórákkal lehet 220-230-at keresni az meg a mai árakkal rabszolgabér akármit is mond akárki így ne csodálkozzunk, hogy aki tehette és bátrabb az átlagnál elment aki meg itt marad az pontosan tudja, hogy ilyen kis pénzért nem fogja kihajtani a belét, bennem valamiért többet láthatott aki felvett mert a többieknél jóval többet kapok cserébe nem variálok, nem lógok hanem hajtok és mindent szó nélkül megcsinálok, de ki se akarják próbálni, hogy a többieknek is ennyit adjanak így azok ott sunnyognak ahol tudnak és megértem őket, ahogy nekem mondtátok mikor motort kerestem, kis pénz kis foci.
Nem veszünk össze Sanyi bácsi .... te így én úgy tapasztalom... mindenki nagy bért akar, csakhogy azt meg is kell termelni.... én egy 15 fős kis cégnél dolgozom, a multi szemlélet más, de azzal is egyet tudok érteni... ha olcsóbb máshonnan uolyan munkaerőt hozni, miért is kelllene drágábban foglalkoztatni bárkit is? Kurvara elszálltak a bérek, indokoltan vagy indokolatlanul, az mindegy... aki meg tudott, kiment külföldre, mert ott nagyobb penzt keres, de kevesebbet, mint mondjuk egy angol, nemet vagy osztrák.... tehát uez van... így vandorol a munkaerő... nálunk is akik elszipkázták az informatikusokat, az a telekom, bankok, biztosítók... akkknek a profit nem ezen van, és nagyobb pénzt tudnak fizetni.... nálunk meg magunknak kell megtermelni... ilyen az élet....
Belétek is! Itt esik , és az még rendben is lenne, de fúj mint az állat, és északról! De azt mondják "hull az arany" ??! Szerintem azt az aranyat jobb lenne ha a "háztól-házig " szállítaná ki! Mert ez így csak egy szr hideg eső bsssza meg a rongybatekert lilakékeres nagyrücskös ..stb...stb!!!
Ez nem igaz. Fóbiátok van ezzel a rabszolgasággal, vagy nem jó helyen laktok. Amerre én járok többnyire jól lehetne keresni csak épp szakértelmet nem találnak vagy épp valóban dolgozni akaró embert. Ahogy F2 is mondja, mindenki elrugaszkodott igényekkel jelentkezik, mert azt látja hogy mindent meg kell venni ami a haveroknak van, gazdálkodni nem tud a pénzzel, viszont vagy keveset akar érte dolgozni vagy nem igazán ért hozzá, önálló munkavégzésre alkalmatlan, csak van végzettsége róla. Persz igaz, hogy vannak itt is szalagmunkák, müanyagosoknál gépkezelők akik tényleg nincsenek megfizetve, de aki nem betanitott munkára alkalmas az azért tudna normális keretek közt élhető fizetést is kapni. És nem nagyon kell látástól vakulásig dolgozni, többnyire rendes munkarendben dolgoznak, bár pont az ember hiány miatt van tulóralehetőség is leállásokkor.
kicsit több tágulási teret hagytam mint amit kiszámoltunk, a 2mm helyett felül minimum 5-6 mm van alul kicsit kevesebb
szóval jó eséllyel nem lesz evvel gond, de jövö ilyenkorra kiderül addig lemegy egy tél és egy nyár
Hacsaknem szlovákból netto jön.
kivétel nélkül azt láttam hogy az ügyvezetőn csak a cipő annyi volt mint a munkása 1 havi bére
ismerek is belőlük párat 3-5 éve csereberélik a 20+ millás kocsijaikat de a munkásoknak 650-850es béreket adnak persze minimálbár többi zsebbe
itt felénk én egy csóró cégvezetőt nem láttam, mondjuk olyat aki egy 20 éves opel kombóval járna mint a dolgozói
Lapátolásra adjon a munkaadó 5 kilót informatikusnak 800-at?
Mer aszongya neki annyi kell az a normális?
Én meg se próbálok melóst keresni.Pedig kéne.Csinálom amíg birom.
Utána keresek melót.
Ha nem adják meg amit kérek jövök ide rabszolgázni és azértse vállalom el.
de mindenkinek áll a zászló, lehet céget csinálni, alkalmazottakat felvenni és megmutatni, hogy is kell ezt csinálni, úgy hogy mindenkinek full bejelentve adja a nettó 400e-t, adózik, járulékot fizet, rezsit fizet, addícionális költségeket fizet, adminisztrál, felelősséget vállal, felhajtja a munkát és még marad is a zsebébe, hogy megéljen....
a gázóra és a postaláda azért áll olyan bénán mintha a pipi szerelte volna fel mert még nincs felszerelve csak oda van baszva
gázórához is kellett rozsdamentes facsavart rendelni aztán még nem hozták meg a boltban
pl a régi cégemnél volt 450ember dolgozó, ebből 50 irodista( hogy tényleg kell-e enyni az nem az én dolgom eldönteni)
a maradék 400ból volt kb 6-8 ember akinek számított hogy ért valamihez
ők többnyire kis szériás dolgokat csináltak(pl esztergályos) leginkább karbantatási feladathoz, vagy épp a karbantartók közül 1-2 lakatos aki mindenhez is értett
a többi mind rabszolgamunka és tökmindegy hogy a kittelőben a lézernél vagy a szereldében dolgozott
a hegesztők egy részének semmiféle vizsgája nem volt, nekem is csak annyi lett volna a hegesztői állás hogy azt mondom a főnöknek hegesztettem már......
persze van olyan cég ahol kell tudás is pl kiskőrösön az eckerle keres informatikust már évek óta, de olyan speciális tudással hogy szerintem az országban nincs 5 embertől több aki megfelelne
volt olyan akit kiképeztek, ott is volt egy ideig utána pattant a németekhez az anyacéghez