Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ő mondta!
Nem vagyok benne semmilyen motoros társaságban (nemigen vagyok társasági ember - úgy egyáltalán). Ha jól emlékszem, akkor valamilyen veterános találkozó / bemutató lesz szombaton Kalocsán, kint az Érsekkertben. Ha jó idő lesz, akkor lehet hogy kinézek egy órácskára....

https://www.baon.hu/kozelet/he...
én ezt nem így látom Otthon már senki sem kapja meg azt a nevelést amire szüksége volna ebben a nagy libralizmusban és sem az iskolában A gyámoltalanabbik fele az annya szoknyáján ül, a vagányabja meg általános iskolában tanárt vernek, fiatal felnőtt korukban meg hajléktalant Nekünk általános iskolában bejátszott ám a pofon a tanártól, ha indokoltnak érezte Aztán nem rohantunk ám sírva haza a szülőkhöz, mert ott kaptuk volna a párját. Szépen kussoltunk azt elgondolkoztunk, hogy mit rontottunk el. Vagy meghunyázkodtunk vagy úgy csináltunk valamit, hogy ne derüljön ki. Azt tudtuk, hogy ha bukás van a bünti nem marad el és ez általában fizikai fegyelmezés volt. Jobban is féltünk tőle mint egy beírástól. Most meg ha nem megverik a tanárt akkor csak feljelenteik. na idáig jutottunk. Kellene az a katonaság én úgy gondolom. Legalább egy intézmény még maradt volna ami esestleg jobb belátásra bírja a felnövekvő satnya generációt
Ebben is egyet értünk, egy december 1.-től március 1.-ig tartó 3 hónapos intenzív kiképzés mindenre elég lenne, amit meg kell tanulni. De ez a 3 hónap is pazarlás, hiszen hadi cselekmény idején jobb ha Magyarország kimarad mindenből. Sokszor akartunk már kemények lenni, mindig porba tiprás lett a vége, el kell engedni ezt a "magyar sorkatonaság" dolgot.
honnan tudod, hogy kandúr
Semmit nem használna, sírdogálva végig szenvednék a dolgot, aztán vissza az arany életbe. Az elkényeztetett kis ficsúrok maradjanak is azok, ne vegyenek magukra szocializálódást és közösségi szemléletet semennyit se. Szerintem borzasztó ciki, ha valaki 18 évesen egy újgazdag apuka kis nyegle majom gyereke, majd félig-meddig megférfiasodva kijön a sorkatonaságtól, ha egyáltalán sikerül neki.
Maradjon csak az ami.
Kollégám megy szombatom Kalocsára valami motoros meghívásra, benne vagy a helyi társaságban?
Komfortos ágy, pihepuha kispárna. (Márton kandúr jelenlegi helyzete)
Nemrég kerestem a hadnagyot, akivel együtt szoktunk hibát keresni a bszott elektroncsöves szrokban sokszor egész nap. De mindig megtalálta! De sajnos már meghalt 71 éves korában.
Képzeld el, az ilyenekkel megvédeni az Országot adott esetben??!!
Szóval win-win helyzet
Mivel én rádióamatőr voltam, és kevés volt az aki ért ehhez, én szanatórium századba kerültem volna, valami hegytetőn lévő adóállomáshoz. Rádáadásul haver rádiós volt a parancsnok. Apám ismerte rádiós körökből. Szóval az alapkiképzés után nekem tuti nem lett volna rossz sorom, de én már a középiskolában is elég jól kerestem, nem volt időm ilyen bohóckodásra.

Amúgy egyetértek. Sok ecsetfejű nyápicra ráférne, csak engem hagyjanak békén ezzel
Egyszer egy haver faszbukján elkezdtem keresni két katona cimbit,nem találtam őket!
Gondoltam,hogy oka volt annak,hogy olyan jóban voltunk
Én 31 éve szereltem le, semmit nem tudtam az akkori katonatársakról. 12 évvel ezelőtt, tök véletlenül hozott össze a sors egyikükkel, akivel azóta is jóban vagyunk, bár nagyon-nagyon ritkán (több évente) találkozunk személyesen.
Sörözés....
Nem lehet mindig győzni - bár törekedni kell rá!
Neked...
Én is tartom a kapcsolatot mai napig pár társammal...
Na meg ha leülnénk sörözni így ismeretlenül,órákig tudnánk sztorizni
Legfontosabb
Buzi sony
Hát igen, lógni, sumákolni, piálni, visszalopni az ellopott cuccaidat stb.
Erre jó volt biztosan, másra nemigen.
Ja és ami aegfontosabb ott szereztem egy igazi jó Barátot a mai napig tartjuk a kapcsolatot.
Franc tudja, a civil életben valóban nem sok hasznát veszem,max .a közelharcnak. ,bár tavaly a vásárban kint voltak ilyen kedvcsináló toborzók és szétkaptam meg összeraktam egy AK-t,még elég gyorsan ment.
Viszont mikor elmentünk paintballozni mindig mi nyertünk,a végén már a tulaj rám akasztott egy kiselejtezett aknavetőt
Amúgy betyár jó közösség volt!
Harminc éve történt ,de van akivel ma is tartom a kapcsolatot.
Sorozás budi stb
Buzi ájfón
Haver kis korában asztma gyanús volt aztán sirozáskor vitte a papírt előtte a buliban meg meggyújtotta a kén lapot aztán beleszívott párat
Biztos szar lett az eredmény mert el lett utasítva
Szerintem az sem mindegy,ki hol volt katona. Volt ahol tényleg nem volt értelme lenni,de van olyan hely ahol sokat tanultál.
De egy dolgot mindenhol lehetett tanulni....alkalmazkodni.