Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

insignia bakker jegyezd már meg végre bár így is úgy is csak egy hulladék opel marad
"Ez mekkora kamu számítás!
Egy napelem költsége ma már 200.000 Ft/kW, tehát fele annyi, amennyit a cikkíró ír - így ugyenbár az általa mondott költségek is feleződnek.
Rákerestem a google-n az inverter garancia szavakra. Mit ad isten, a második! (csak mert az elsőt meg sem néztem) találat azt írja, lehet kérni 20! éves garanciával az invertert, tehát nem kell lecserélni (vagy ha igen, ingyen lesz) a futamidő közben.
http://www.napelemmarket.hu/froniumeghibásodásával nem számolt az illető. 20-30 év alatt nem romlik el a gázkazán. :D Vagy a hőszivattyú... ja, persze. Karbantartani sem kell, minek azt, végül is csak a család élete múlik rajta... A keringető szivattyúkról, motorikus szelepekről, vezérlésről ne is beszéljünk... Ezek örökélet + egy sört adnak.
Nézzük a napelemek teljesítménycsökkenését:
https://napelem.blog.hu/.../a_......
Itt azt írja, van olyan napelemgyártó, aki 30 évre 87%-os teljesítménygaranciát vállal. Ezt ugyebár azt jelenti, hogy ha lineáris öregedéssel is számolunk, ami tuti nincs így, akkor is év 0,43%-os a teljesítményromlásunk.s_inverter_garancia...
Érdekes módon a gázkazán "
"Figyelembe kellene venni azt is, vagy legalább megbecsülni, hogy a következő húsz évben miként alakulnak az energiaárak." (kommentek)
Elkéstél, megint lepermeteztem a szőlőt, most már eshet az eső
Na engem felvilágosíthatnál, én még nem basztam el
Mindenkinek kell egy hobbi. Valaki az új autót törleszti, valaki meg napelemet vesz.
a szőke hajat kikeféled könnyen, hogy az asszony ne vegye észre, a spermát ez meg nyeli az ilyet ránézésre rutinból mondom
Akkut amúgy meglepően könnyű csinálni.
Ólomlemezt belemeríted megfelelő töménységű kénsavba és némi formázó töltés után ezt nevezik akkunak.
Ha modern akkuból olvasztod ki az olmot akkor a spéci ötvözők is benne vannak amitől gondozás mentesek.

Már nem tudom hol láttam, de olyan akkutelep volt, hogy két sín futott végig egy műanyag kád peremén. Erre akasztották rá az ólomlemezeket mint a mappákat az irattartó szekrényben. Egyik oldal + másik -
Aztán amikor egy egy lemez kezdett elhasználódni kicserélték újra, néha a kád aljából összesöpörték az iszapot, meg ilyesmi.
De ez egy annyira egyszerű és jól karbantartható konstrukció amit házilag is meg lehet csinálni és bazi nagy kapacitást össze lehet pakolni...csak a helységet kell szellőztetni a keletkező hidrogén miatt, meg a kénsav miatt a saválló kialakítás kell.
Teljesen igazad van. Hitelből kb. értelmetlen.
Amit hoz hasznot, el is viszi a bank, miközben a kockázat a tied.

Nem nagyon olvastam végig, volt pár sarok pont amiből leszűrtem hogy a szokásos baromság az a cikk, ennél fogva nagyon nem is fogok vitatkozni ezzel.
valamiert lassu a mobilnet.
mar esik,
nálunk szakad
Na, megyek esőt csinálni - lemosom a kocsit!
Addig is jók legyetek, és szobatiszták!
az mond igazán aki kétszer mond

és gyorsan
Maga mindent kétszer mond?
ezt mondom.
ezt mondom.
amúgy ezeknek a kocsmai alkeszoknak a legjobb, le van százalékolva mind aztán ha benne van napi 1-1,5l 300 forintos bor akkor már boldog és semmire sincs gondja
A kocsman kivul minden hihetetlen penz.
egy ház szigetelése is hihetetlen pénz
nem összekeverendő avval amit általában csinálnak hogy ahol látszik felragasszák a hungarocellt
pl nálunk is olyan technológiai hibák vannak aminek a kijavítása lenne több mint milla
egy utcabeli is most szigetel épp mondtam neki ti is ugyanúgy elbasszátok mint ahogy mi (és sokan mások) tettük, de hiába mondtam mit csináljon leszarta
jelenleg igen.
ajanlom neki mert nincs nagy kedvem tasit jatszani.
Most már megy mind a 4 henger? Vagy Triumpként viselkedik?
OK, de az emberek többségének kocsira szüksége van (az más kérdés, hogy megéri-e a zsebemnél "nagyobbat_", újabbat venni... ...hitelre...) napelemre, hőszivattyús fűtésre meg nincs igazán. Ha már spórolni akar, kicsi pénzből LED-világítás, apránként energiatakarékos háztartási gépek (ha éppen elromlik valamelyik, akkor kicsit több pénzért a takarékosabbat venni), több pénzből meg nyílászárók cseréje, épületszigetelés. Ezeknek van értelme szerintem....
Megjárattam a vén csontot.jojo,de azert latszik az a 25 ev.
Asszem ez a fagyizo.
Természetes élőhelye.
napelemre hülyeség kocsira meg nem?
még mindig kurvasok ember vesz hitelre kocsit
pl egyik ismerős múlt szombaton vett egy ignisiát ( nekem már mindig ez marad, nekem az insignia egy kondigép család) azt mondta aznap ők vették meg az 50. autót, és meglepődtek hogy egy ilyen 2 milla körüli kocsit kifizették kp-re ott helyben
Ha "kilóg a seggem a nadrágból" (avagy szinte napról napra élek, nincs számottevő megtakarításom, pláne befektetni való pénzem) akkor vegyek fel hitelt ilyesmire, mert esetleg jól megtérülhet? Nemá!
Vágjon bele ilyesmibe (meg a villanyautózásba, így a "kezdetek kezdetén" ) az akinek a jövedelmi helyzete akkor sem borul meg, ha véletlenül mégsem jön be a dolog 100%-osan….