Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Persze, ez előírás, én viszont a villanyos múltadat összekapcsoltam a mostani munkáddal, amiből arra következtettem hogy komolyabb beavatkozást is csináltatok. Amúgy nagyon komoly tr védelmek vannak ami az olajszintre is kiterjed és jóval üzemzavar előtt jelez. Nyilván nincs asztalos üzem lehulló forgács nélkül, de ilyenkor jöttök ti, vagyis te már akkor nem.
Egyébként ,nekem is lehet szr napom, és néha az egésszel tele volt a tköm ezért is hagytam az egészet ott. És közben meg felszámolták a céget megpályáztatták a munkát és gondolom más nyerte el . És a Dunántúl alállomásait jártuk, napi 3 db-ot, qrva sok autózással.
Laci, biztos a Te általad ismert alállomáson is van, minden feszültség alatt levő résztől távol a kerítés mellett 2,5 méter mélyen egy talajvíz gyűjtő helység abban egy olajleválasztó-berendezés, benne szintkapcsolók és búvárszivattyú 2 db +1 ami a tisztított vizet nyomja az esővíz elfolyóba. Mi az olajos vizet vittük , mert az "veszélyes hulladék" a további kezelésre kijelölt szervezethez . Ha egy transzformátorban van 5 m3 olaj, és igen van, akkor ez az egész szart sem ér. Mire jelzi, hogy baj van, az az olaj már szépen elterült mint Lajos a 18. feles után!
haverom lakatos, aztán gondolt egyet és horgász etetőkosarakat akart gyártani
megkérte az engedélyt, sportszer gyártásra, mivel a etetőkosár sportszer kategória
nem kapta meg az engedélyt mert a tűzcsap túl messze van a műhelyétől
úgy kapta volna csak meg ha saját pénzen csinálnak a háza közelében egy másik tűzcsapot, amibe még bele is ment volna, de az a tűzcsap az "övé" lett volna, persze csak a gondja, ha pl nekimegy egy autó és kibassza és nincs meg ki ment neki saját pénzen kell helyreállítania.... az idők végezetéig
a vicc hogy az addigi engedélyeit is visszavonták mert rücskös volt a beton, ahogy a nagy vasakat borogatták ide-oda néhol felbaszta a betont, ki kellett javítani és csak utána kapta meg újra az engedélyt
Értem én, de ha elfolyt trafóolajjal kapcsolatos a feladat a tr gép közelében, akkor ahhoz hogy ott dolgozzatok fesz.mentesíteni kell az adott 132/22 kV-os transzformátort, vagy ha kell az egész tr. mezőt. Ezután kaptok munkaterületet, azt meg nem az fogja adni aki kiabált veled, mert ő főnöknek képzeli magát az akármelyik környezetvédelmi cégnél. Aki vigyáz rátok az a főnök, ez lehet az állomásfelelős, vagy szintén áramszolgáltatói részről a szakfelügyelet. A te munkavezetőd a munkátok elvégzéséért felel, az elhatárolt munkaterületen, mondjuk ezzel sincs mindegyik tisztában. A lényeg hogy beszélgettünk és nem küldtél el futni mint a múltkor
Van egy tisztviselő horda, amelyik azért kapja a fizetését hogy az embereket tartsa sexuális terror alatt (magyarul bszogassa) , és érdemi tevékenység nélkül kapnak horribilis fizetéseket! Aki pedig kretén, annak hiába lesz 61320 szabvány akkor is az marad. Ha meg akarja nyalni a 230-at ezután is meg fogja! hiába lesz egy puttony szabvány!
Ahhoz hogy egy kerítést hivatalosan megcsináljak a mariska néninek egy okj hegesztő papír nem elég
Olyan sok idióta szabály van
Egyébként a közelébe sem mentem, még rá sem néztem a 135 KV-ra ! És igen a kolléga 3+főnököm eredeti szakmája pék!
Környezetvédelmi cég , a trafóolaj +talajvíz gyűjtőaknáról van szó Laci.
Tudom, hogy nem szívesen beszélgetsz velem, de néhány dolgot szeretném ha tisztábban látnál. Állomásfelelős csak (F4) feljogosított személy lehet, legalább 5 éves erősáramú gyakorlattal, pékek nem! Az állomásfelelős ha bejelentkezett az üzemirányításnál és az könyvelte az üzemi naplóba, automatikusan egyszemélyben lesz felelős azért ami az alállomás teljes területén történik. Ha te csak WC- be akarsz bemenni akkor is alá kell írnod a belépési nyilatkozatot és csak a kijelölt útvonalon közlekedhetsz. Sajnos ezek olyan szabályok aminek a betartását és betartatását elsőként vizsgálják ha baleset történik, de elég egy munkavédelmi ellenörzés is ahhoz, hogy holnap már ne kelljen bemenni dolgozni. Nem mindennel értek egyet én sem, vannak szabályok amivel már átesünk a ló túlsó felére, de ezek minket is védenek bizonyos értelemben, arról nem is beszélve hogy ez csak része az adott feladatnak, ami a kapcsolásokkal és a munkaterület kialakításával együtt sokkal nagyobb odafigyelést kíván mint az hogy egyenként vigyázzunk mindenkire aki külsősként jelen van. Nem egyszerű a másik oldal sem ezt elhiheted, de nem is jogosít fel senkit arra, hogy bunkó módon ordibáljon az emberekkel.
Ekkora egy tudatlan bokavillantós szerencsétlent Monaco Rally... http://youtu.be/3BijYSUpCSA
Mi is úgy építkeztünk, hogy kollégákkal, haverokkal, összefogva! Manapság ilyet nem lehet látni.
Sok évvel ezelőtt az ismerősöknek , amikor építkeztek beszereltem a villanyt délutánonként ajándékba ! Most már ezt sem lehet, mert abból nem lesz az államnak adóbevétel!!? Egy hete találkoztam az egyikkel , akkor még gyerekük sem volt , és a lánya az idén diplomázott !
Ne legyél meglepődve Laci! Én kb március végén olyan munkahelyre kerültem mint nyugdíjas , ahol csak ellenőrizni kell, nincsen-e trafóolaj kifolyva. Az akivel együtt dolgoztam szerintem nem volt egészen komplett. Azért egy hónapot kibírtam vele, majd megszöktem onnan! Mikor egy kollégának az lenne a dolga , hogy elmondja mi a teendő, helyette az első kijelentése az volt, hogy "ő a főnök" ??!! Legyél b.....meg! De előttem egy személy már megszökött onnan , és folyton azt dünnyögte, : vajon az XY miért ment el onnan?? Egy hónap múlva már tudtam. Magyarázat nélkül is ! Rengeteg az olyan akit kezeltetni kellene , de szabadon mászkál!! Gondold el, az alállomásban velem orditozik,hogy miért mentem be , anélkül, hogy ő a pék megengedte volna??!! (egyébként WC-re.) meg egy csomó egyéb miatt.
Tippelj!
Állami.
Csak azért szokatlan ez nekünk mert jó ideig jó és szakmai vezetőnk volt, aki észszerű volt.
Most kaptunk a nyakunkba egy dilettánst, aki a sógor komát behozta, szakmai szempontok félre söpörve, gazdasági szempontok látszólag betartva, jogi, marketinges, kommunikáció büfé szakossal feltöltve az irodák, és igazából a cég fő profiljában végzett tevékenység egyre inkább nyűg nekik

Ezért is nézegetem én is hogy milyen OKJ-t lehet elvégezni munkanélküli alatt az állam pénzén, mert nem bízok én abban hogy innen megyek nyugdíjba.
ez allami ceg vagy magan?
Az a baj, hogy ez egy ilyen turbógizi, fontoskodik meg mindenbe beleüti az orrát, intézkedik.
Többen javasoltak már neki egy lábtörést.

40 évig kosaras kocsival emeltek minket fel az antennához évente egyszer, hogy átnézzük, karbantartást megcsináljuk.
Aztán most a nagy spórolásban kitalálták hogy nem kell kosaras kocsi mert drága, meg lusták elintézni.
Hát jó, de akkor hogy menjünk fel. Javasoltuk, hogy szereljenek egy fix létrát az antenna hátuljára, ahogy mostanában minden radaron van.
Az nem jó, mert az engedélyezni, bevizsgálni kell évente.
Hát jó, akkor kérünk egy létrát, nekitámasztjuk, felmászunk.
Azt nem lehet, mert mitudomén miért.
Jó akkor hogyan?
Másszunk fel.
Rendben, de akkor kérünk kötelet, beülőt, meg egyéb szerelvényeket amivel fel tudunk mászni biztonságosan.
Azt nem lehet csak alpintechnikával.
Jó, be is irattak minket, elvégeztük.
Fejenként nagyjából 2millió forint 8 embernek a felszerelés és a tanfolyam, amiből valószínűleg újabb 40 évig járhatna a kosaras kocsi, meg a fix létrának az éves ellenőrzése is kifutná pluszban.
De legalább felmászhatunk az antennához? DEHOOGY! Mit képzelsz. Évente felfrissítő képzésre és vizsgára kell járni, újabb pénzekért, a felszerelést fél évente be kell vizsgáltatni megint nem kevés pénzért (miközben évente egyszer használjuk)

Mondanom sem kell, hogy mi nagyon jól szórakozunk cég pénzén, de gondolkodni még mindig nem kezdtek el.

Megjegyzem, most hogy elvégeztük az alpintechnikát, már hivatalosan is tudjuk hogy egész nyugodtan fel lehet szerelni a fix létrát az antenna hátuljára, mert az lenne az alpintechnikai szakvélemény szerint is az a célszerű megoldás, és ennek bevizsgálása sem komplikáltabb mint a felszerelésünk minősíttetése, miközben a használóknak nem kell hozzá alpintechnika, csak az alap kiképzés a biztosító rendszer használatához.
Vicces, hogy van alpintechnikai papírom, de létrára nem mászhattam előtte, szóval nincs más hátra, csak lógni szabad a munkában
Lehet kapnék engedményt?