Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Olyan messzire nem tud menni a Gixxer, mert elfogy a gumi, sok a kanyar, nincs csomagtartó, meg különben is ilyen hosszú útra kényelmetlen és csak futóval
Én tudok ArtchiCAD-ben rajzolni, a házamat abban tervezgettem régebben, de közel zéró az építészeti tapasztalatom....meg igazából elég jól keresek, hogy ne kelljen mellékes

A robogó szerelés tipikus ilyen "startup" meló. Pont azért mert értelmes szerelő már nem szereti elvállalni a sok kendácsolt, lepusztult szart, a csóró gyerekeknek, akiknek ingyen kéne a meló.
...és arra kell figyelni, ha valami működik, akkor tuti jön valaki tőkeerősebb, alád igér, tönkretesz és ő csinálja tovább.
Ezért kell olyan, ami a tudáshoz kötődik, azt nem tudják ellopni.
Meg kell nézni, mire költenek tuti az emberek:
-beteg
-gyerek
illetve ezek kombinációja. Ha derogál, akkor maradsz alkalmazott.
Mert én 55 éves gépészmérnökként nettó 1600-ért (!!!) gürizek (távmunkában), akkor már ne a motorom olajának olaj kicsepegését nézegesse 10 ezerért, hanem használja az eszét, a tudását. Egy nehéz, tudást, típusismeretet és drága célszerszámokat igénylő feladat elvégzéséért én sem sajnálom tőle azt az óradíjat, feltéve ha "dolgozik" és nem "találgat, tippelget" bassza az időt a pénzemért.
A dodor megmondta....... Ki kell ulni.
Jó ez közúton túra gumival.
Én is szeretek magamnak teret hagyni, hogy legyen lehetőségem korrigálni.
Pályán kell eltüntetni a rinyacsíkot, ha valaki erre gyúr.
Jaja, a hozzad hasonlo nagytudasuakat szoktak lerangatni a sziklafalrol dogszallitoval.
Altalanos igazsag, amelyik sportmotoros folyamatosan nyomja a dumat mekkor menő az platon megy haza.
Amelyiknek nincs nagy arca, tok normalis azok tenyleg tudnak.
Amelyik kutya ugat az nem harap.
Kefélés közben sem olyan jó infarktust kapni bár minden képen jobb mint munka közben
Miért? Óradíj ---> óradíj. Itt nem tételszerű díjmegállapítás van, hanem óránként ennyiért szerelem a gépet. nyilván a normaidő keretein belül, mert olajcserét ne 5 órán keresztül végezzek, de ezek figyelembevételével szerintem nincs baj. Mint az ügyvédi óradíj, Hogy válásban ad jogi tanácsot, vagy munkajogi problémára, nem mindegy?
Mihez értesz? Majd mi megmondjuk a tutit mert ehhez IS értünk

Kicsibe kell kezdeni. Ahhoz nem kell nagy befektetés. Már csak azért is mert tapasztalat nélkül mire valamiből piacképes termék lesz nem sufni szinten, jócskán bonyolultabb tud lenni, és még az is kiderülhet hogy bebukja az ember.
Szóval én nem az 5milla kezdő tőkében látom a problémát, hanem abban, hogy valamiből meg kell élni addig is míg az első milliót megkeresed.
Azért célszerű még alkalmazottként stabil jövedelem mellett ilyeneken törni az agyad.

Pl. volt egy tanár ismerősöm aki elvesztette a munkáját.
Vállalt apró feladatokat. Jawahoz csinált elektronikus gyújtást.
Elég drága volt de akadt aki csináltatott.
Mindezt úgy, hogy amikor kapott rá pénzt postán megrendelte az adott áramkörhöz az anyagokat, valami gagyi pákával jó rondán összegányolta és felszerelte a motorra.
Alapvetően működött a dolog, de alig maradt haszna. Olyan kevés hogy én azért tuti nem dolgoztam volna, pedig nem volt olcsó a végtermék.
Mondtam neki hogy itt van 50ezer forint. Vegyél meg legalább 10darab áramkörre való alkatrészt, ne futárral rendeldt 1500ft szállítással hanem ülj fel a metróra és menj el érte, elvégre munkanélküli vagy, ráérsz, vegyél mellé valami normálisabb pákát, meg egy kis panelfúrót, vegyél vegyszereket és fotózd az áramkört, ne próbapanelen taknyold.
Ha 10ezerért megcsinálsz így egy áramkört, ami olcsóbb volt mint ahogy korábban csinálta, akkor is megdupláztad a pénzt, abból megint tudsz venni mondjuk 50 cuccra elég alkatrészt, amivel már jelentős kedvezmény is jár, és az alacsony ár miatt csőstül jönnek az emberek.

A pénzt elbaszta minden másra, (persze erős láncdohányos) aztán csinálta ugyan úgy eddig, az előlegből hetente egy darabot zéró haszonnal.

Hát nem való mindenkinek ez a vállalkozás, de az tuti hogy nem az 5 millió indulón múlik.
Nem... sportmotor csak igazi profi motorosoknak van. Amit láttál sajnos a valóság. A sok agyoneletronikázott szarokkal motorozni próbáló balfaszokkal van tele az út. Viccesek...
Na de a méltóságos szerelő úr ne olajcserét akarjon már csinálni 10 ezres óradíjért...,.
Mindegyik 60 éves volt, az utolsó még talán 70 is. Azt mondjuk nem is értem.
De volt itt más is, a pont szembelakó három éve, az 50 alatt vagy annyi, a velem srévizavé szembelakó csaj szegény meg olyan 30 év körüli volt.
Az anyós bezzeg bírja.
A hetvegi tapasztalat hogy gixxer senkibek nem kell. Abbol a 2-3 ezer magyar motorosbol talan ha 10 gixxeer a tobbi bmw, ducati.
Azert az gicces hogy ezek alazzak a szuszkat.
Csak a futottak meg kategoria vesz ilyen remseget mint a gixxer.
Ha itt laknál és tudnál az ArchiCAD-el rajzolni, annyi munkát tudnék, hogy nem bírnál vele. Nyilván nem pálcikaemberkék rajzolásáról van szó...
Ott nem tudnak átkúrni, ha megrajzolod a házat, elküldöd a 3D modellt és amíg nem fizetnek, nem kapja meg a többi anyagot.
A robogójavítással az a baj, hogy manapság 7500-10000 a szervizóradíj, mindenki nekiáll kendácsolni, ha nem bírnak vele akkor viszik a szerelőhöz, de más által elbarmolt javítás már tényleg problémás.
Na te meg honnan tudod hogy milyen egy Gixer?
Max akkor láttál mikor elment melletted...de azt is csak homályosan a sebességkülömbség és a korod miatt
Csak az utolsó mondatod hülyeség,a többi igaz. Fejlődsz
Hujjeeeee, mostaddel.
Nem mindenki szereti ám az olyan kényelmetlen xarokat….
Na, most értem haza egy hirtelen felindulásból elkövetett, mindössze 130 km-es kis karikából - a GS500-at ezennel gyógyultnak nyilvánítom!
45 eves hobbiturista vagyok szar izuletekkel es keves tudassal.
Sosem fogom elrni a te igenmagas szintu GP tudasodat.
Tehat meg se probalom.
Gixxer meg egy fosch, kell a kutyanak.
Bolond! És a sok özvegy?
Húzzál bele mert ilyen csajos kanyarodással soha nem lesz Gixered....hiába álmodozol róla