Igen. Konkrétan ha a számokat nézed akkor hosszú lenne a megtérülés egy meglévő működő rendszert kidobni.
Viszont nekem lassan nem ártana új kazán, ahhoz új kémény, így meg már megéri.
14kW elég sok. Érdemesebb lenne inkább a hőszigetelésre is rágyúrnod. Az akkor is hasznos ha ingyen van a fűtés, mert jelentősen javítja a komfort érzetet már egy alap 10centi szigetelés is.
Én 9kW-os fűtéssel számolok, de én is 3 milla körülre számítok pesszimistán.
Nekem volt egy munkagépem, árokásóval. Az volt a terv nekem is hogy olyan 2 méter mélyre lerakok az egész telek alá csőkígyót...aztán addig baszakodott a vén komcsi kurva a sóhivatalban az engedélyezéssel, míg inkább vettem egy komplett házat.
Mondjuk szarul nem jártam, mert most duplájáért tudom eladni a telket, és a házat is ár alatt vettem, a vén kurva meg agyvérzést kapott a hírek szerint, szóval hatott az átok
A te fényesre nyalt orbánod vezette "törvényhozás", és a cigányszaporítás miatti 58-féle adót mégis kinek a "javára írod??? Mert még ha értelmes dologra fordítanák a bekarmolt adót, de lesz belőle stadion és cigánycsaládi pótlék, ahol azt látja a gyerek, hogy így is lehet jövedelemhez jutni! Az apját még egyszer nem látta dolgozni menni, miért nincsenek PL. a juttatások munkaviszonyhoz kötve??
Igazából van még egy kb 10-12x6 méteres tető is amire lehetne rakni és ennek a másik oldala is amire valahogy elforgatva hogy érje a nap rendesen és akkor ott van még a ház is de arra macera a cserepek miatt. Felület lenne bőven.
Majd mindig megkérdelek előbb, hogy mikor mit írhatok ide! Orvos mikor látott?? A te fényesre nyalt orbánod vezette "törvényhozás", és a cigányszaporítás miatti 58-féle adót mégis kinek a "javára írod???
Tehát nem olcsó, átalakítás nagy költséggel jár, uj építés esetén azonban elenyésző ha ezt választják. De ha van rá pénze az embernek, érdemes kiszámolni a megtérülési időt, mert azért nem pár évre gyártották. Szerintem tovább elmegy mint egy átlagos kazán.
Nagyjából jól látod. Ellenben a napelemmmel kombinálva és előre gondolkodva ha már nyugdijunk nem lesz, lehetőleg a rezsi is kicsi legyen. Nekem is maradt a gázkazán, melegvizet azzal állitom elő, mert ha a hőszivattyúra bizom az még legalább félmilla kiadás (2-300 l tároló plusz a cullangok), illetve bivalens üzemmódot állitotam be, egyenlőre -8 foknál vált át ( elvileg ott megy le a hőszivattyúm COP-je 2,5 alá). Bizni nyugodtan lehet benne, de hangsulyozom, hogy a meglévő rendszernek és a ház szigetelésének is el kell érni egy szintet hogy gazdaságos legyen.
Mivel nagy vonalakban még tudok számolni, nekem az jött le, hogy egy meglévő működő rendszer mellett nem érdemes ebben gondolkodni, ezért különösebben nem is merültem bele. Ahogy nézem, minimum két miska a rendszer csak. Az én lakásom kb. 14 kW fűtési igényű elméleti számítással. Ha most megnézek egy ilyent, akkor meg inkább három. Meg a kiépítése. És mivel nem bízok benne, a gáz is megfmaradNA, ezért a kettő összeépítése plusz költség, meg amivel soha, senki nem számol vagy nem látja előre.
Vagy van egy komplett udvarod amibe beletekerhetsz egy csőkígyót, de ott se olcsó a földmunka.
Tavasszal beszámolok a hatékonyságról, nekem már üzemel.
Hogyan jön ide a stadion? EON egy magáncég a millióból, akire a stadion miatt haragszol, egy ország miniszterelnöke.
Ne legyél már ilyen, hogy a félrestoppolt cipőd miatt is Orbánozol...
Geotermikus csak akkor éri meg ha saját kút fúró céged van, különben durván túlárazott manapság a fúrás.
Persze az lenne az optimális, de én sima levegő-víz hőszivattyút akarok.
Elég hatékony az is. Évente csak pár nap van amikor nem. Azt meg kibírjuk.
Az EON-nál és a villamos kapcsolóállomásokban régen elektrikus-villamosműkezelő volt alkalmazva! Aztán elkezdték a megszakítók működtetését szá. géppel összekötni! Majd eljutnak odáig, hogy egy helyről lehet kapcsolni a fél Dunántúlt, elektrikus mi a fsznak oda, ráadásul, mivel nincs, ezért fizetés sem kell neki! Érdekes módon azért nem lett olcsóbb. Gondolom kell még pár stadion annak a 20-100 nézőnek!!??
Viszont nekem lassan nem ártana új kazán, ahhoz új kémény, így meg már megéri.
14kW elég sok. Érdemesebb lenne inkább a hőszigetelésre is rágyúrnod. Az akkor is hasznos ha ingyen van a fűtés, mert jelentősen javítja a komfort érzetet már egy alap 10centi szigetelés is.
Én 9kW-os fűtéssel számolok, de én is 3 milla körülre számítok pesszimistán.
Mondjuk szarul nem jártam, mert most duplájáért tudom eladni a telket, és a házat is ár alatt vettem, a vén kurva meg agyvérzést kapott a hírek szerint, szóval hatott az átok
Egész egyszerűen vannak dolgok amiért nem lehet a kormányt hibáztatni
Tavasszal beszámolok a hatékonyságról, nekem már üzemel.
Ne legyél már ilyen, hogy a félrestoppolt cipőd miatt is Orbánozol...
Persze az lenne az optimális, de én sima levegő-víz hőszivattyút akarok.
Elég hatékony az is. Évente csak pár nap van amikor nem. Azt meg kibírjuk.