Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mit
Most akkor nem értem...
Új épités esetén a legideálisabb, ol,sóbb mint a gázkazán kéménnyel. De korszerű radiátoros esetén is érdemes. Nekem padló plusz radiátor van, 45 fokos előremenővel jól működik. De a negyven fok alatti előremenő esetén a legjobb a COP.
Nem pont sósav, asszem talán salétrom, de igen, a gáz égésterméke ha lekondenzálódik, az savas.
Meglévőt nem is érdemes, ebben egyetértünk, de kolléga most építkezik. Amikor megkapta az ajánlatot, dobott egy hátast és a gáz bekötéssel, kéménnyel, kazánnal járó költségekből kényelmesen kifizette a napelemet, meg a hőszivattyút, és így 0 forintot fizet a jövőben a fűtésért, és a gáz nem lesz bekötve.
Konyhában meg miért ne lehetne kiváltani villannyal a gázt?
Kerámialapos tűzhely szerintem jobb is, a sütő már régen is jobb volt villannyal.
Milyen hőcserélővel????
Az elektromosság nem jár zajjal fűtés szempontjából.
Hőszivattyú kimondottan fal és padlófűtés esetén ideális.
Hőcserélővel? Miért ne?
Mindig meleg, csak a kályha üzemétől függően több-kevesebb benne az az anyag, amiből sav keletkezhet. Mint a rosszul beállított autók kipufogója. Mindig van benne valamennyi káros anyag, csak nem jól van beállítva, akkor több.
Olyan ez mint a politika. Nincs jó megoldás, csak olyan, ami a legkevésbé rossz.
Részben egyet is kell értenem veled.
De akinek jó hőszigetelésű háza van, tud értelmesen fűteni, szerintem fiskális alapon nézve még a gáz a legideálisabb. Ha azt a pénzben nem igazán kifejezhető biztonságot is hozzáteszem, akkor pláne.
Tudom, hogy te másképp látod, ezért meg is világítom. Én minden hónapban egyformát fizetek, ez 10 ezer HUF. Ha a játszósban megfőzött kajára fordított, a tegnapi napig a PB gázpalack árát is hozzáteszem, akkor 11 ezer. Napelem, geo azzal ugye a konyhát nem tudom kiváltani, marad a fűtés. Ha spórolok 20%-ot, akkor is a havi 2-3 ezerből mikor térül meg a többmilleres beruházás? És ugye akkor is csak pont nullán leszek és azt is csak úgy, ha a mostani szabályzókat veszem figyelembe.
Tehát nem a megújuló létjogosultságát cáfolom, mert nem, eleve azt mondom, nem mindenkinek éri meg.
Nekem nem. A környezettudatosságot meg most nem említeném.
Az elektromos padlófűtès nem csinál baromi nagy elektromos zajt a házban, nem káros az hosszútávon ?
Hőszivattyúról is mehet padlófűtés ?
Mindegy, a lényeget értettem.

Láttam már olyat hogy gázkémény melletti alumínium parabola antenna szó szerint elporladt, pedig normál esetben ezek örök élet+2 napot szoktak bírni.
De a kéményben meleg van, ott nem szokott ilyen gond lenni.
Parapet meg eleve acél, talán még zománcozva is van, az elég jól bírta a durván 50éves üzemet.
Nagy maffia ez.

Én nem fogom erőltetni ezt a gáz dolgot ha ennyire elkomplikálják, meg mesterségesen megdrágítják.
Jók ezek a kondenzációs dolgok, de amit megspórolsz vele azt elviszik a kötelező karbantartások meg ilyen baromságok.

Napelem, hőszivattyú, aztán mindenki bekaphatja.
Bocsi nem sósav, hanem simán valamilyen sav. Az égés során a gázok a vízzel reakcióba lépve savakat eredményeznek.Mondjuk kénsav (kénessav), ha van kéndioxid az égéstermékben.
Nitrogénoxidtól meg salétromsav.
Bevallom, a savban tuti voltam, a konkrétumot most hirtelen el kellett olvasnom, hogy akkor milyen sav is.
Ebben is van valami, a lábam szokott fázni, mert megszoktam, hogy a padlófűtés miatt ott lent jó idő van.
Fenyő? Építkezési hulladék? De hát az tiszta gyanta... Meg milyen rendszer? Én kályhát írtam, most nem ugyanarról beszélünk?
Sósav aligha. Honnan szedné hozzá a klórt?
Szénsavra gondoltál. De ilyesmi nem volt ezen a hőmérsékleten.
35éve ugyan olyan állapotú az alukémény mint gyári új korában.
Amikor a kéményseprő át akarta küldeni rajta a golyót apám elhajtotta a picsába
Így van. Ezért volt 40fokos a kiáramló gáz. Azzal még nem volt ilyen probléma a gyakorlati tapasztalatok szerint.
És persze hogy nem olyan hatékony, de nem is olyan nagyon rossz mint sokan gondolják. 90-94%-ot adnak meg a legtöbbre, ez csak pár százalékkal rosszabb mint a rendes kazánoknál.
Általában a nem megfelelő üzemeltetés miatt lehet legfeljebb drasztikusan nagyobb a fogyasztása.
https://www.e-gepesz.hu/cikkek...
Te Ini!
A Xiaomi MI9 SE-nek sokkal (!!!) jobb a kamerája, mint az iPhone 7-nek (na meg még van pluszban egy nagylátó és egy zoomos portré objektíve is... ):
https://www.gsmarena.com/piccm...
A bal felső képen lehet a zöld keretet mozgatni - jobb oldalt látszanak 100%-ra nagyítva a kiválasztott részletek.
Lustaság fél egészség!!
" A garázsomban ha szerelni akartam, lementem (télről beszélünk) begyújtottam és felmentem volna a lakásba amíg kicsit jobb idő lesz, de nem tehettem, mert leégett volna a kályhában a fa." Nem a fűtéstől kell kimelegedni, hanem a munkától!
Építkezés után a maradék fenyő hulladékkal fűtöttem
Na azt kellett pakolni negyed óránként
Amúgy a tölgy egész sokáig elvan benne
Legalábbis amikor már fel van fűtve a rendszer és csak kicsi levegővel ég
Már pár éve nincs használatban hidegben inkább heverészek
Mondjuk melegben is
Nekem meg ki van kenve, eddig nem szóltak érte.
Ha egyszer kell, furán lesz a megoldás.
De lehet, hogy turbós kombit veszek, ha valami általam még elképzelhetetlen ok miatt mégis cserélnem kéne, és a főfal mellett van most is kiépítve, egy oldalra menő kb. 1 méteres turbós cső kell és kész. Ja, falvastagság is, akkor másfél méter.
Nekem is ilyenféle volt. A fűtési teljesítményét most hagyjuk is, az a baj a kicsi kályhákkal, hogy kevés fa fér bele. Meggyújtod és pikk-pakk leég, folyamatosan etetni kell. A garázsomban ha szerelni akartam, lementem (télről beszélünk) begyújtottam és felmentem volna a lakásba amíg kicsit jobb idő lesz, de nem tehettem, mert leégett volna a kályhában a fa. Így vagy ott vacogtam, vagy húsz-harminc percenként le-fel jártam, hogy etessem azt a szart. Így eltoltam a napból egy több órát, amíg munkára kicsit is alkalmas lett a környezet.
Ezért átvezettem a gázt, kaptam egy szinte gyári új gázkonvektort, ezentúl lemegyek, begyújtom, és felmegyek (majd kitapasztalom) mondjuk másfél órára, addigra elfogadható lesz a hőmérséklet.
És... Egyszer veszek valami ócsó gázkazánt, felteszek két radiátort és máris több pontból jön a hő.
A Leier LSK kéményt magam felépítettem, volt is kis huzakodás a katasztrófavédelemmel a kivitelezői nyilatkozat kapcsán, de aztán az is meglett. A faszi mondta, hogy neki ez az első, ilyent még nem is látott, hogy valaki magának felrakta, és hát ezt szakember szokta, az írja alá. Kérdeztem tőle, miért, van kéményépítő szakmunkás? Az nincs, mondta. Akkor? Aztán lehúzott valamennyi pénzzel, aláírta, ragasztott rá matricát, körbefényképezte, belenézett tükörrel vagy kamerával nem is emlékezem, és ennyi.
Pálinkás szép napot! A tiétekbe is! Itt most, világít felhő nincs! Igaz, nagyon meleg sincs!!