Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az én kéményem régi "gázkémény", a tégla kéményen belül még alumínium csővel van kibélelve, nem saválló acéllal. Így vettük a házat 21 éve.
A kipufogógázban van a sósav, megeszi a kéményt, ezért kell mindenképpen bélés a gázkazános kéményekbe.
A garázsban van egy kis kályha fingom nincs miféle
Öreganyámé volt, 46 éves biztos van mert már akkor is megvolt amikor születtem
Fűteni elég gyengén fűt mert elég gizda
Csináltam kemény csőből egy u formát oldalra aztán jobban fűt a cső mint s kályha
Nekem egy kb. 8 éves, nyitott égésterű FÉG C-12 HE kazánom van, csak fűtésre. Ez lángmodulációs (a külső hőmérséklet érzékelő alapján 4,8 - 12 kW között tudja szabályozni a teljesítményét, a láng nagyságával). Az enyém "fejbe van csapva" 80%-nál, tehát csak 4,8 - 9,6kW között dolgozik - nagyon sok és nagy lemezradiátor van a - picike - lakásban, max. 55 fokos vízhőmérséklettel is bőven tartja a 23 fokot a legnagyobb hidegben is (de jellemzően 50-fokra melegszik csak fel). Nincs őrláng, elektromosan gyújt ha kell. Ez elég takarékosan működik, és eddig még a savasodásból eredő problémák sem jelentkeztek szerencsére.
LCD megmaradt
Pillanat ragasztó meg szódabikarbóna mindet megjavít
Csak a zsanért is ki kell belezni előtte
Igen, csak a túl alacsony égéshőnél a sósavkiválasztás fokozódik. Nekem padlófűtésem van, és ott általában az egészséges határok pont elérik egymást.
Ja, pontosítok, nekem régi, C19-es gázkazánom van. De mivel éppen az alacsony hőmérséklet miatt mondhatni gyári állapotban van a 26 éves kora ellenére is, nekem nem éri meg a csere egy "modern" kazánra, soha az életben nem térülne meg a csere ára.
Még úgy sem, ha csak a kazánt megvenném és pikk-pakk átszerelném.
Egy esetben lesz ez, ha az átfolyós vízmelegítőm megadja magát, és akkor már lehet, egy kombi kéményes kazánra lesz cserélve.
Is?
A FÉG-nek van alapból 94%-os hatásfokú konvektora. És még lehet (-ne) javítani ezen is, ha építenének bele levegő szabályzót, mint a több évtizedes szir-szar kazánokon már megvan..
Komplett fedlapot / kijelzőt cserélsz, laptopot cserélsz vagy asszonyt cserélsz?
Ezért ne, kéne a drága meleget kiengedni a szabadba, a konvektort a szoba közepére és az égéstermék is bennmarad jó meleget adva.
A kazánnál nem mindegy a harmatpont sem, azért állitják magasabbra. Konvektornak meg tényleg a legrosszabb a hatásfoka az összes közül, mégha javult is valamelyest az idők során. Persze akinek az van, abból kell a legtöbbet kihoznia, nem pedig ész nélkül használni
És az LCD nem tört el?
A mai meló
Ezek a nők mindent elszarnak
Így is sok a kacat, szomszédnak így vezettem át a netet
Ehhez a nas témához nem értek sosem volt.
A régi router volt usb port az tudott nyomtatni is meg megosztott hdd is tudott
Azon valahogy be lehetett állítani a torrent dolgot is.
Csak lusta voltam még utána lett 4 szálas net. Itt vidéken máshogy nem lehetett gyorsítani
Ugye ezt arra alapozzák hogy rövid az égéstermék cső, és gyakorlatilag közvetlenül távoznak a forró gázok a szabadba.
Viszont azért van ott egy hatékony koaxiális hőcserélő. Ennek a teljesítménye nem túl nagy, ezért ha túlhajtják a kazánt, akkor valóban távoznak a forró gázok, és az utcát fűtöd, de ha vissza veszed a teljesítményt, akkor 30-40fokos égéstermék távozik, ez meg nem több mint egy jól beállított kéményes kazán esetén.

A buzi gázosok előszeretettel tekerik fel maximumra, mert úgy szétég a szerkezet viszonylag gyorsan és van munkájuk, de azt hagyományos kazán esetén is rendszeresen eljátszották, hogy gázos után 90 fokos volt az égéstermék, mi meg nem győztük visszatekerni 40fokra.

Az újabb, modernebb konvektoroknál pedig már a hőcserélő is sokkal hatékonyabb.
Mivan? Ilyen csórók vagytok hogy nem telik pulcsira
?? miért ne menne a sima router?
UTP-vel mögé dugod, aztán mehet.
Amúgy meg veszel valami régi NAS-t az sokkal jobb ilyen célra és nem drágák.
Én pl. ingyen kaptam egy D-Link DNS320-ast. Szerintem nem sokkal többért te is kapnál, mert elég korlátozott a teljesítménye, de arra pont jó hogy torrent klienes fusson rajta.
Reggelre felszökkent 20 fölé és már úgy ébredtem hogy ki voltam takarózva
23-24 fok nyáron is meleg akkor már van hogy takaró sem kell. 25 feletti meg már durván meleg
A macska az rendben! Az asszonyt pedig izzaszd le motorostárs !
Még mindig itt tartotok? komoly becsipődés ez nálatok
Nálunk 24. Mindez nem egészen 400 Ftból a mai napon. Ha ki kéne fizetni, de annyi sem a napelem miatt
Mind oda fűt
Ha most akarnék egy hatékony fűtést kb annyiba lenne mint 20 évi gáz számla
És az sem fűt ingyen
Ãhhh...halál...utcára fűt.
Minden távon....
Most nézem ki elmarad a vége
Szóval rövid távon mindenképpen megéri
20 éve kb egy Milla lett volna a központi. A 4 konvektor meg talán 25 volt számla nélkül