Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Elhiszem...asszem láttam már ilyet én is. Néha...
Komolyan a tűzoltás minimum akkora kárt csinált, mint a tűz. Segítettem neki kipakolni a lakást, láttam. Sőt, az emeleti részben, ahol nem volt semmi, még oda is felmentek a tűzoltók a bakancsukkal.
Civil blabla...nem haragszom...
Akkor az lesz. Le kéne venni a burkeszt a kazánról, arra most nincs érkezésem.
Ez ilyen sport...
Vagy jó biztosításod legyen.
C18 szerintem, eléggé elterjedt tipus.
Szellőzőrendszer egy nagyon jó dolog, csomó problémát megold, hővisszanyerővel meg tökély, de veszett drága. Új épitésnél célszerű mérlegelni, meglévőnél nem.sanszos.
Akkor nem tudom, igazad lehet.
de 20 alatt volt, az biztos. Meg kéne néznem, ha már így beszélünk róla.
Nincs a lófaszt. A habszigetelőanyag gyártók nem véletlenül nem javasolják termékeiket a szilikát, ytong, vályog falazatokra. Nem engedik ki a nedvességet a falakból és egyrészt még rosszab lesz a k tényező értéke, másrészt rohad a fal előbb utóbb, de legalábbis penészedésre hajlamos lesz. A régi szakirodalom megemlitette a falakon keresztül történő levegőcserét.
Igen, van a logikus meg a kényszer. Nekem az utóbbi.
Igaz, akkor nem volt ám generálkivitelezőség a divatban, én mentem mindenért. Cement pl. beremendi friss sütés, még meleg volt, amikor a platón kihoztuk a gyárból.
Én is igy tudom, de a többi gyártó teljesitménye is páros számú, jasonló a FÉG besorolásához.
Nekem is van ilyen ismerősöm. Sajnos még az autóját is tönkrevágták, mert rádobálták a cserepet, akkor huzták el amikor már nagyon nem féetek tőle, addig szarrá törték.a.ledobált cuccal. A vizzel.meg azt is szarrá áztattták aki alattuk lakott, mocsokról nem beszélve. Nem bántom őket, de nem teljesen ésszerűen dolgoznak. Mintha a teljes megsemmisitésre törekednének. Remélem.sose lesz tűz nálam
Bár nem mélyedtem nagyon el, de van egy szakkönyvem, abban azt írja hogy a falakon keresztül amúgy sincs jelentős páracsere. Ezért nem biztos hogy ilyen szempontból van ennek jelentősége.
Jól szigetelő ablakok mellett, jól megtervezett szellőztető rendszerrel sokat lehet spórolni.

Kőzetgyapotból 20centi a legvastagabb. 0,036-os hővezetési tényezővel.
Grafitos hungarocel, meg 0,031-es 30centi a legvastagabb.
Persze lehet két rétegben tenni, de nem tudom ez mennyire működik a kőzetgyapotnál.

Ettől függetlenül én kőzetgyapotot akarok.
Magyar FÉG kazán? Abból C-12, C-18, C-24 és C-40 volt tudtommal...
Szerencséje volt a biztosítóval. 5-6 éve az én haveromnak is kigyulladt a kecója, a tűzoltók nagyobb kárt csináltak szinte mint a tűz. Amit nem vitt a füst, azt vitte a spriccolás.
A padlószőnyeget konkrétan a bakancsokon széjjelhordott felázott korom tette használhatatlanná. Meg alatta a parkettát.
Pedig nem volt nagy tűz, a konyhában a sarokban kigyulladt a tévé, a láng és a hő felment a mennyezetre, ott derékszögben elfordulva a mennyezetet érintve átment a szembeoldalra, ott volt a konyhaszekrény, ott elolvasztott mindent, és ez akkora füstöt csinált, hogy szerintem azt hitték, hogy a pokol tüze ég, és ezért a slaggal mindent széjjelbaszkodtak.
Igy érthetőbb
Fater kőműves volt, így nekem csak az anyaggal kellett számolnom.
Plusza, de ez tényleg egyedi probléma, hogy a ház alsó része kőporos volt már, így az egységesség miatt más nem is jöhetett számításba.
Én félig meddig ismerőstől vettem, előtte cserélt benne égésteret (primer hőcserélőt), egyébként teljesen jó állapotú kazán volt. Lakástűz volt nála, biztositó mindent fizetett, ő meg mindent cserélt. A kazánnak közelébe nem volt a tűz, igy nem dobta ki.
Asszem C19, mert 14 kW-ot számoltunk, akkor elmentem venni C17-t, de nem volt pont, hanem csak a sorban következő, ami szerintem minimális összeggel volt drágább, ezért is lett az.
Hőszigetelés az olyan hogy amennyit akarsz annyit teszel fel
Ellenben minden tulajdonsága jobb
Sajnos kb 30% drágább ellenben nem megy tönkre a ház
Szerintem a sok szellőztetés miatt nem spórolnak többet a hungsrocellel sem
A bontotton én is gondolkodtam már, csak félek, hogy ha pont azért cseréltek le, amiért majd nekem is elromlik.
Fene tudja, akkori árakon mi jönne ki, most teljesen biztos, hogy olcsóbb a vakolás helyett a hálózás, ragasztózás 2mm vastagon, a dübel.meg filléres tétel. Kőpor már nincs, mindenképp nemesvakolni kéne. További előny, hogy én pl simán leszigeteltem és hálóztam a falat, ellenben vakolni nem tudtam volna.
Nem talált: C-18
Akkor minden ezek szerint.
:-)