Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nincs erre egy fasza kisvasút? Me nincs.... ?
Jahhhhh tudtam hogy a Kia helyett is bmw-t kellett volna venni....
Esetleg belokheti egy tóba.
Mehetett volna a menő trolival.
Kosz csupi sokat segítettél
Nem tudom.... ha generátor hiba lenne, tegnap meg nem lett volna pocc roff plusz 60 km után klímával világítással
Hibakód szerint nyitva maradt az egr márpedig akkor zárt az áramkör
Jah, ott is kell hagyni azonnal, nehogyná most kelljen rá költeni
Van vonat arra.
Nem kéne. Bár semmi se lehetetlen ezeknél a modern autóknál. A ford is csinál gyujtás levétel után egy tisztító mozgatást.
Komolyabb kérdés: lehet-e, hogy ha az elektromos egr szelep hibás lesz, leszopja az akksit? Lefelé sumegre kaptam egy egr hibajelzest és kigyulladt a töltéslámpa. A tolteslampa elaludt egr hiba maradt. Éjszaka viszont leszopta az akksit vmi. Tegnap meg pocc roff, ma meg mar egy lámpa se gyulladt ki a műszerfalon....kurva jó, lent wellneselek, a Kia meg megadja magát...
Felraktam fixen a legszurohazat, holnap ha nem esik probafutam.
Ja, én sem.
Én biztos nem
pl a protokonnál volt egy fix alapbéred ami elég szegényes volt nagyjából a szakmunkás minimálbér
ehhez jött a műszakpótlék, a túlóra és a mozgóbér
a mozgóbér a leggecibb mert az nem jár csak adható
pl volt amikor egyformán dolgoztunk munkatársammal egész hónapban de én bent voltam egy szombaton(1-1 ember a 3 műszakból bevállalt szombatokat mert sok volt a meló) aztán neki a mozgóbér 20 ezer volt, nekem 13 meg a túlóra 10
szóval bruttó 3 ezerért toltam a szombati napot
mondjuk az volt az utolsó amikor bementem, még a kötelező túlórákra is szartam inkább kiírtam egy szabit rá amit ugye nem írhattak ki mert szombatra nincs
az a vicces hogy 2012 ben ilyen 50-70 ezrek voltak az átlag mozgóbéreim de nem ritka volt a 100 feletti, egyszer volt 145 de ekkor bent voltunk 4 szombatból 4 szombatot mert nagyon el voltunk csúszva
amikor eljöttem meg ilyen 0-3 ezrek voltak de úgy kb 12 hónapból 10 hónap 0forintos volt és ez nagyjából a besúgókon kívül mindegyik munkatársamnál ennyi volt és nem kamu bemondásos hanem a fizetési papírról nézegettük
Nem mindenhol, illetve nem minimálbér, hanem elvárt bér, de amúgy igen.
Az, hogy sok legyen, biztosan legyen, könnyen legyen, az nem mindenkinek adatik meg sajnos.
Te sem voltál csütörtökön?
Na ja, mondjuk ott alapból minimálbér van így azt tényleg megkapja az ecceri.....
Akkor ketten nem tudjuk
Tutira én sem.
Ohhhh hát én nem tudom
Ezért kell állami céghez menni. Ott nincs ilyen, minden kottára megy.
Én amúgy a heti fizetést preferálnám, a havival nagyon vissza tudnak élni, felénk a nagy cégeknél is az a szokás, hogy a hivatalos fizu alig több mint a minimálbér és a többit prémiumként vagy ilyesmiként adják oda ami hiába bejelentett bér ha az ember kilép akkor azt már nem kapja meg és ez a helyi multiknál is így van, ahogy látom az országban mindenhol a helyi munkáltatók mintha megegyeznének egy általános bérben és akárhova megy a helyi lakos ugyanannyit tud csak kapni, felénk is az összes cégnél ugyanaz a pénz van nagyon kis eltéréssel, de kb. a pesti béreknél úgy 20-25%-kal kevesebbek.
Nekem 2X lett lehetőségem olyan ágyat eltüntetni amibe belehaltak idős emberek és benne feküdtek így huzamosabb ideig, az elsőnél bementem a lakásba és a szagtól felfordult a gyomrom így azonnal kijöttem, a megrendelő két rakodót 30 rugóval vett rá, hogy kihozza a lakásból ( ez 17 éve volt) az ágyat, a kocsimra már feltehették (a fuvardíj plusszban volt), de nem nyúltam hozzá a szeméttelepen sem, a kukacok csak úgy nyüzsögtek benne, a másodiknál már eleve ilyen árakat alkudtam ki és a közelébe sem mentem a platónak sem.
Látod, a munkáltató mindig megtalálja a módját, hogy a legtöbbször az ő akarata érvényesüljön. Volt cimborám pl. hetente adott fizetést, hogy ne tudjanak váltani a relatíve nagy összeget (havi fizetés esetén) kapó emberek, ne tudjanak összeszedni annyit, hogy szerszámot-műhelyt összerakó alkalmazott kilépjen és vigye a kuncsaftok egy részét.
Igaz, a fizetés utáni első munkanap másnaposságának problémáját kellett csak megoldania.
En ma siman kifogtam, amikor egy ipse szo nelkul kifizette a 9. Re a bemondott arat es meg megtoldotta lazan egy 5 ossel mondvan hogy csak le kell a kuka melle rakni az oreg kanapet az ujat meg be a helyere es meg a liftbe is befer gyanakodtam.
De hogy ennyire büdös kutyaszagu, szetragott, rothadmany kutyaszor boritott ize azt almomban se, ez a 25 eves top.