Komolyabb kérdés: lehet-e, hogy ha az elektromos egr szelep hibás lesz, leszopja az akksit? Lefelé sumegre kaptam egy egr hibajelzest és kigyulladt a töltéslámpa. A tolteslampa elaludt egr hiba maradt. Éjszaka viszont leszopta az akksit vmi. Tegnap meg pocc roff, ma meg mar egy lámpa se gyulladt ki a műszerfalon....kurva jó, lent wellneselek, a Kia meg megadja magát...
pl a protokonnál volt egy fix alapbéred ami elég szegényes volt nagyjából a szakmunkás minimálbér
ehhez jött a műszakpótlék, a túlóra és a mozgóbér
a mozgóbér a leggecibb mert az nem jár csak adható
pl volt amikor egyformán dolgoztunk munkatársammal egész hónapban de én bent voltam egy szombaton(1-1 ember a 3 műszakból bevállalt szombatokat mert sok volt a meló) aztán neki a mozgóbér 20 ezer volt, nekem 13 meg a túlóra 10
szóval bruttó 3 ezerért toltam a szombati napot
mondjuk az volt az utolsó amikor bementem, még a kötelező túlórákra is szartam inkább kiírtam egy szabit rá amit ugye nem írhattak ki mert szombatra nincs
az a vicces hogy 2012 ben ilyen 50-70 ezrek voltak az átlag mozgóbéreim de nem ritka volt a 100 feletti, egyszer volt 145 de ekkor bent voltunk 4 szombatból 4 szombatot mert nagyon el voltunk csúszva
amikor eljöttem meg ilyen 0-3 ezrek voltak de úgy kb 12 hónapból 10 hónap 0forintos volt és ez nagyjából a besúgókon kívül mindegyik munkatársamnál ennyi volt és nem kamu bemondásos hanem a fizetési papírról nézegettük
Nem mindenhol, illetve nem minimálbér, hanem elvárt bér, de amúgy igen.
Az, hogy sok legyen, biztosan legyen, könnyen legyen, az nem mindenkinek adatik meg sajnos.
Én amúgy a heti fizetést preferálnám, a havival nagyon vissza tudnak élni, felénk a nagy cégeknél is az a szokás, hogy a hivatalos fizu alig több mint a minimálbér és a többit prémiumként vagy ilyesmiként adják oda ami hiába bejelentett bér ha az ember kilép akkor azt már nem kapja meg és ez a helyi multiknál is így van, ahogy látom az országban mindenhol a helyi munkáltatók mintha megegyeznének egy általános bérben és akárhova megy a helyi lakos ugyanannyit tud csak kapni, felénk is az összes cégnél ugyanaz a pénz van nagyon kis eltéréssel, de kb. a pesti béreknél úgy 20-25%-kal kevesebbek.
Nekem 2X lett lehetőségem olyan ágyat eltüntetni amibe belehaltak idős emberek és benne feküdtek így huzamosabb ideig, az elsőnél bementem a lakásba és a szagtól felfordult a gyomrom így azonnal kijöttem, a megrendelő két rakodót 30 rugóval vett rá, hogy kihozza a lakásból ( ez 17 éve volt) az ágyat, a kocsimra már feltehették (a fuvardíj plusszban volt), de nem nyúltam hozzá a szeméttelepen sem, a kukacok csak úgy nyüzsögtek benne, a másodiknál már eleve ilyen árakat alkudtam ki és a közelébe sem mentem a platónak sem.
Látod, a munkáltató mindig megtalálja a módját, hogy a legtöbbször az ő akarata érvényesüljön. Volt cimborám pl. hetente adott fizetést, hogy ne tudjanak váltani a relatíve nagy összeget (havi fizetés esetén) kapó emberek, ne tudjanak összeszedni annyit, hogy szerszámot-műhelyt összerakó alkalmazott kilépjen és vigye a kuncsaftok egy részét.
Igaz, a fizetés utáni első munkanap másnaposságának problémáját kellett csak megoldania.
En ma siman kifogtam, amikor egy ipse szo nelkul kifizette a 9. Re a bemondott arat es meg megtoldotta lazan egy 5 ossel mondvan hogy csak le kell a kuka melle rakni az oreg kanapet az ujat meg be a helyere es meg a liftbe is befer gyanakodtam.
De hogy ennyire büdös kutyaszagu, szetragott, rothadmany kutyaszor boritott ize azt almomban se, ez a 25 eves top.
Mehetett volna a menő trolival.
ehhez jött a műszakpótlék, a túlóra és a mozgóbér
a mozgóbér a leggecibb mert az nem jár csak adható
pl volt amikor egyformán dolgoztunk munkatársammal egész hónapban de én bent voltam egy szombaton(1-1 ember a 3 műszakból bevállalt szombatokat mert sok volt a meló) aztán neki a mozgóbér 20 ezer volt, nekem 13 meg a túlóra 10
szóval bruttó 3 ezerért toltam a szombati napot
mondjuk az volt az utolsó amikor bementem, még a kötelező túlórákra is szartam inkább kiírtam egy szabit rá amit ugye nem írhattak ki mert szombatra nincs
az a vicces hogy 2012 ben ilyen 50-70 ezrek voltak az átlag mozgóbéreim de nem ritka volt a 100 feletti, egyszer volt 145 de ekkor bent voltunk 4 szombatból 4 szombatot mert nagyon el voltunk csúszva
amikor eljöttem meg ilyen 0-3 ezrek voltak de úgy kb 12 hónapból 10 hónap 0forintos volt és ez nagyjából a besúgókon kívül mindegyik munkatársamnál ennyi volt és nem kamu bemondásos hanem a fizetési papírról nézegettük
Az, hogy sok legyen, biztosan legyen, könnyen legyen, az nem mindenkinek adatik meg sajnos.
Igaz, a fizetés utáni első munkanap másnaposságának problémáját kellett csak megoldania.
De hogy ennyire büdös kutyaszagu, szetragott, rothadmany kutyaszor boritott ize azt almomban se, ez a 25 eves top.