Egyszer felkéretőztem , hogy lássam egy ilyennek a működését menet közben! És nem hiszitek, de nem volt benne légkondi!! Meg hely sem nagyon! Pedig csak a fűtő, a mozdonyvezető, és én a 40 kilómmal voltam rajta.
'66-tól 69-ig még utaztam is vele, hétvégenként, Ajka--tól Veszprém-ig olyan húzta a vonatot, mert folyton felfelé megy a Bakony tetejére! Impozáns látvány volt!
Némely viszonylaton egész sokáig jártak ahogy kerestem 1984-ben állították le őket viszont a leggyorsabb gőzmozdony a 242-es volt itthon. Mint írtam a gyerekkoromat a közlekedési múzeum mellett töltöttem és akkoriban simán fel lehetett mászni a kint álló 424-esre, sokat játszottunk rajta.
Gyerekként tuti láttam, mert emlékszem a füstös vonatokra, öreganyám háza 100 méteren belül volt a vasúttól.
A net szerint 84-ben lett kivonva akkor meg már 11 éves voltam, szóval biztos láttam...
ceglédi állomáson volt kiállítva egy még régen, nem tudom ott van e még Meg néhányszor voltam a gyerekkel a vasút történeti parkban na ott van dögivel gőzmozdony
Csak engem idegesít az sm. hogy állandóan reklámokat dobál fel???
K..... Idegesítő
Pedig van
Dolgozni a gyárban az idők végezetéig ?
A net szerint 84-ben lett kivonva akkor meg már 11 éves voltam, szóval biztos láttam...