Hat ezt nem tudom megerősíteni a fundatol nagyon jó feltételekkel kaptam HUF áthidaló hitelt, de ott más volt a szisztéma.... un blokkokat vehették fel, és azt előtörleszteni csak egyben lehetett, gyakorlatilag vegtorlesztettél egy blokkot. 2x4,2M blokkot vettem fel, két megtakarítással, évi 72e Ft állami támogatással. Az egyiket nagyon rövid idő alatt visszafizettem, a másikat hagytam futni a két megtakarítással. Jövőre telik le a 10 év, akkor be törleszt a tőkébe mindkettő és gyakorlatilag nem marad tőke, mert a ketto megtakarítás állami támogatása fedezi a kamatot. Így gyakorlatilag kifut a 16 éves hitel 10 év alatt, kamat nélkül. Sztem kijött a matek....
Szerintem most egyenlőre nincs kilátásban a 2008-as szintű törlesztési veszély, azonban az eladósodás igaz, és javarészt autóra illetve személyi felhasználásra van kint a pénz.
Az bölcs dolog ha az ember nem az utolsó vagyonát kockáztatja.
De az államkötvény valahol 4-5% között volt. Abba érdemes lenne áttenned.
Amúgy meg tényleg az a jó ha valami hasznosra el tudod költeni, biztonsági tartalékon túl nem érdemes tartogatni a pénzt ha nincs konkrét reális célod.
Szerintem meg nincsenek már meg a régi reflexek az emberekben Valamelyik héten olvastam a kapun,hogy megint nagyon el van adósodva a lakosság, mert boldog boldogtalan veszi fel a hitelt orvérzésig minden felesleges szarra. Ezzel addig nincs baj amíg tudja miből törleszteni. Most az elmúlt néhány év azért lássuk be, hogy ilyen volt, hogy mit hoz a jövő azt nem tudjuk
Ha még az emberek emlékeznének a 2008-2010 akkor nagyon félnének tőle. Akkor kizsigerelték a lakosság jelentős részét. Van néhány ismerős, rokon a környezetembe akik beleszaladtak ebbe a svájcinak mondont hitelbe annó. Van aki már a 4 millióra kifizetett 8 at és még mindíg tartozik 1-2 millióval Nyílván már ekkora csöcs nem lesz Az utobbi években nagyon kedvező hitelekhez lehetett hozzájutni még talán most is. Lakáshitel 1,5% kamat stb. Plussz jött a csók az áfa eltörlés meg egy csomó kedvezményes fene. Ez pörgette meg a gazdaságot. Ha tényleg bejön a válság amit jósolgatnak akkor itt a visszafizetéssel lesznek majd bajok. Azért minden bizonnyal nem lesz akkora havaria mint 2008-10 között volt.
Kérivel egy kicsit egyetértek mert a jó hitelekből igazából a tehetősebbek tudnak nyerészkedni. Mondjuk le van kötve 100 milla ami még hoz 4-5-6%-ot azt befektetésre vesz lakást felmarkol rá 30 misit 1,5%-ért jobban jár mintha a befektetéséből közvetlenül finanszírozná.
Persze hitelek nélkül ahogy előbb írtam fiataloknak mondjuk ha nincs szülői támogatás szinte lehetetlen lakáshoz jutni. Nem kell nagy számvetés, ha ketten hazavisznek átlag 3-600 ezer ft-ot monjuk kihuzzák a szülőknél míg kuporgatnak ésw félre tudnak tenni ketten havonta 100-400 ezer ft-ot abból mikorra jön ki a 20-25-30 millás lakás bebútorozva
Ez nálam is nagyjából igy volt, mert a forintalapú is hatvan felett lett volna havonta. Összességében szerintem egálban volt nagyjából a kettő a kiváltásig, ha végig fut biztos rosszabb lett volna az összehasonlitás, de dupláját nem kellett volna fizetnem havonta azt nézegettem.
Én szerencsére nagyon szarul nem jártam a deviza hitellel, bár kiváltottam mert mégiscsak jobb volt. De csak tiz évre vettem fel és nem huszra, meg tlán 3,5 millát nem tizet.
A legkisebb törlesztőm 35 körül volt a legtöbb 68, de ötvenről szólt az elképzelés, és eleinte illetve sokáig negyvenvalamennyiket fizettem aztán megörültem hogy lement, aztán annyira nem amikor felment. Ellenben a deviza alapu befektetési jegyemmel buktam a névértékhez képest is rendesen.
Speciel egy holgy mondta a valsag idejen hogy meg a megemelt torlesztovel is jobb volt az egesz neki devizsban mintha elsore forintot vett volna fel.
Aszondta osszehasonlitotta, bankos volt.
Eyébként jól mondja Zoli, az E.V. státusz minimállal nem jó a banknak többnyire. Cég beltagként se a minimál, de ott képbe vannak és feljavitják, mert többnyire azért egy Bt vagy kft jól szokott prosperálni, pláne ha már jó pár esetleg tizenéve működő.
Kiveséztétek ezt a hitel témát.... akkor érdemes felvenni ha termel stb.... de az emberek többsége nem így gondolkodik. Alapvető bennük a birtoklási vágy, bármi áron. Minél kevésbé teheti meg, annál nagyobb, mert érezni akarja, hogy milyen birtokolni olyan tárgyat, amit alapesetben nem engedhet meg magának.... ezért mennek sokan bele ész nélkül. Hallanak egy hangzatos mondatot és meg magukat is meggyőzik róla. Mindezt úgy, hogy olvasás és értelmezés mar felesleges. Így volt ez a rengeteg deviza hitellel is. Az értékesítők elmondtak minden szépet és jót, de a szerződést vajmi kevesen olvasták el. Én igen. Amikor hitelt vettem fel a házra, forintban vettem fel, fix kamatra fundamentátol, mert értelmeztem a devizahitel buktatóit. Utána persze mindenki szemet volt, mert hogy át verték az embereket....
Ráadásul a matek sem ment mindenkinek....
amikor hitelt vettek fel egy lakásra, ment a szöveg, milyen kecot vett... a faszt.... nem lakást, autót stb vett, hanem egy hitelcsomagot. A bank vett lakást, autót stb. csak használhatod, amíg fizeted. Majd ha kifizetted a tőkét, kamatokat és az egyéb járulékos költségeket, akkor vettél lakást, autót stb.
Persze szükség van a hitelre, a fogyasztási hitelre is, mert abból pörög a gazdaság, de sokan esz nélkül vettek fel, vesznek fel a mai napig. Ez van, ilyen ez a világ....
Lehet, de akkor sem a fogyasztási hitel viszi a gazdaságot. Abból csak lufi lesz ahogy Ini is mondta.
A beruházási hitelek aminek van értelme, mert abból lesz profit, és érték teremtés.
Persze a fogyasztási hitelek helye is megvan, csak nem szabad túlfújni arra hivatkozva hogy ez viszi a gazdaságot.
Ezek növekedése legfeljebb a jól futó gazdaság indikátora lehet, nem az okozója.
amilyen szerencsém van bármilyen kicsi kockázatú szart vennék avval biztos megszívnám, utóbbi időben mindennel megszívom
ez a kincstárjegy csak azért van mert 2012ben kb az kamatozott a legjobban, de azon agyalok kiveszem aztán beteszem egy dobozba aztán elásom a tyúkólban
Ez jó
Léci írd le nekem pontosan mi is a, szöveg amivel le tudom rázni őket
Nekem is jönnek a hitelekkel, aztán mondom hogy van pénzem, nem kell hitel. Akkor befektetés..az is van, az sem kell, biztosítókat már sikerült lekoptatnom valahogy
Nem vágtak át, mert kp-ra vettem inkább
Pont ezért mert nem volt kedvem 3 évig törlesztgetni, de az előtörlesztés költségével ugyan ott voltam mintha végig fizettem volna, szóval nem érte meg.
Ez a Honda spéci 1.7%-os hitele volt.
Annak jó aki amúgy is csak 3 év alatt akarta kifizetni.
Ami nekem kis kockázatú, az 3 hónap alatt 3.1%-ot emelkedett. Tőkevédett, és emelkedő kamatozású, tehát ennél várhatóan jobb is lesz.
A magasabb kockázatú, 6.6%-ot hozott 3 hónap alatt, de ennél lehet bukni is.
Vannak részvény index származékok, az 5.5%-ot hozott 3 hónap alatt.
Egy banki részvényekre alapozó alapom van, ami negatívban van, de most az is megindult felfelé.
Államkötvény ezekhez képest valóban gyenge, de ha csak arra kell hogy "amíg össze jön a másik fele" arra tök jó.
Amúgy fura vagy.
Tök értelmesnek, ügyesnek tűnsz, de nem mersz semmibe belevágni.
Tudom, tudom, inkább elkurvázod, meg kanapét veszel
Mondjuk az autó rossz példa. Ha örökölt két millióhoz még 2 évig kell spórolni hogy autót vegyél, akkor az nem neked való.
Jobb az Astra. De komolyan. Én is ezért vettem annak idején Astrát, mert arra futotta.
Nem sok haszna van vetiteni. Csak egy vevo volt, regen.
lehet inkább el kellene baszni kokóra meg kurvákra aztán nincs gond a pénzre
legalább lenne egy fasza hétvégém
De az államkötvény valahol 4-5% között volt. Abba érdemes lenne áttenned.
Amúgy meg tényleg az a jó ha valami hasznosra el tudod költeni, biztonsági tartalékon túl nem érdemes tartogatni a pénzt ha nincs konkrét reális célod.
Ha még az emberek emlékeznének a 2008-2010 akkor nagyon félnének tőle. Akkor kizsigerelték a lakosság jelentős részét. Van néhány ismerős, rokon a környezetembe akik beleszaladtak ebbe a svájcinak mondont hitelbe annó. Van aki már a 4 millióra kifizetett 8 at és még mindíg tartozik 1-2 millióval
Kérivel egy kicsit egyetértek mert a jó hitelekből igazából a tehetősebbek tudnak nyerészkedni. Mondjuk le van kötve 100 milla ami még hoz 4-5-6%-ot azt befektetésre vesz lakást felmarkol rá 30 misit 1,5%-ért jobban jár mintha a befektetéséből közvetlenül finanszírozná.
Persze hitelek nélkül ahogy előbb írtam fiataloknak mondjuk ha nincs szülői támogatás szinte lehetetlen lakáshoz jutni. Nem kell nagy számvetés, ha ketten hazavisznek átlag 3-600 ezer ft-ot monjuk kihuzzák a szülőknél míg kuporgatnak ésw félre tudnak tenni ketten havonta 100-400 ezer ft-ot abból mikorra jön ki a 20-25-30 millás lakás bebútorozva
A legkisebb törlesztőm 35 körül volt a legtöbb 68, de ötvenről szólt az elképzelés, és eleinte illetve sokáig negyvenvalamennyiket fizettem aztán megörültem hogy lement, aztán annyira nem amikor felment. Ellenben a deviza alapu befektetési jegyemmel buktam a névértékhez képest is rendesen.
Aszondta osszehasonlitotta, bankos volt.
Ráadásul a matek sem ment mindenkinek....
amikor hitelt vettek fel egy lakásra, ment a szöveg, milyen kecot vett... a faszt.... nem lakást, autót stb vett, hanem egy hitelcsomagot. A bank vett lakást, autót stb. csak használhatod, amíg fizeted. Majd ha kifizetted a tőkét, kamatokat és az egyéb járulékos költségeket, akkor vettél lakást, autót stb.
Persze szükség van a hitelre, a fogyasztási hitelre is, mert abból pörög a gazdaság, de sokan esz nélkül vettek fel, vesznek fel a mai napig. Ez van, ilyen ez a világ....
A beruházási hitelek aminek van értelme, mert abból lesz profit, és érték teremtés.
Persze a fogyasztási hitelek helye is megvan, csak nem szabad túlfújni arra hivatkozva hogy ez viszi a gazdaságot.
Ezek növekedése legfeljebb a jól futó gazdaság indikátora lehet, nem az okozója.
Amikor a fonokot keresik az külföldön van majd a jovo het elejen hazaer.
Bár olyannak aki nem tud spórolni, és buta is annak pont jó mert legrosszabb esetben segítettek spórolni
ez a kincstárjegy csak azért van mert 2012ben kb az kamatozott a legjobban, de azon agyalok kiveszem aztán beteszem egy dobozba aztán elásom a tyúkólban
Léci írd le nekem pontosan mi is a, szöveg amivel le tudom rázni őket
Nekem is jönnek a hitelekkel, aztán mondom hogy van pénzem, nem kell hitel. Akkor befektetés..az is van, az sem kell, biztosítókat már sikerült lekoptatnom valahogy
Pont ezért mert nem volt kedvem 3 évig törlesztgetni, de az előtörlesztés költségével ugyan ott voltam mintha végig fizettem volna, szóval nem érte meg.
Ez a Honda spéci 1.7%-os hitele volt.
Annak jó aki amúgy is csak 3 év alatt akarta kifizetni.
Ami nekem kis kockázatú, az 3 hónap alatt 3.1%-ot emelkedett. Tőkevédett, és emelkedő kamatozású, tehát ennél várhatóan jobb is lesz.
A magasabb kockázatú, 6.6%-ot hozott 3 hónap alatt, de ennél lehet bukni is.
Vannak részvény index származékok, az 5.5%-ot hozott 3 hónap alatt.
Egy banki részvényekre alapozó alapom van, ami negatívban van, de most az is megindult felfelé.
Államkötvény ezekhez képest valóban gyenge, de ha csak arra kell hogy "amíg össze jön a másik fele" arra tök jó.
Amúgy fura vagy.
Tök értelmesnek, ügyesnek tűnsz, de nem mersz semmibe belevágni.
Tudom, tudom, inkább elkurvázod, meg kanapét veszel
Mondjuk az autó rossz példa. Ha örökölt két millióhoz még 2 évig kell spórolni hogy autót vegyél, akkor az nem neked való.
Jobb az Astra. De komolyan. Én is ezért vettem annak idején Astrát, mert arra futotta.