A fix torlesztos inkabb aruhiteles dolog.
A legmocsokabbat a szuzuki talalta ki regen, amikor porgott a swift biznisz.
Vidd be barmilyen szoci csotroganyod ha nem is megy akkoris kapod 2 kilo minusszal az uj swiftet.
5 evre, maradvanyerteken.
Jahh, a csapda az volt hogy a 2 millas swift 5 ev mulva 1 milla maradvanyerteken volt, vagy kicsengetted az 1 millat vagy kedvesen betereltek egy uj swiftbe ujabb 5 ev ujabb maradvany ertek. Mas markahoz nem mehettel mert kirohogtek, vagy olysn keveset ajanlottak az 5 eves miautonkert hogy a tulaj nem ment bele.
Eladasi listavezrto volt akkor a swift. Most nem az.
Keresztfater kinyogte a maradvanyt, azota is azzal az 1.0 aval jar.
teljesen mindegy ki adja a zsetont az a lényeg hogy amíg nem fizetik vissza a kölcsönt addig több pénz van forgalomban
az a hátulütője hogy nem lehet mindet visszafizetni, hiszen csak a felvett összeg kerül a pénztárcába a kamat nem, így emiatt előbb utóbb mindig lesz aki nem fogja tudni visszafizetni az összeset
a másik vicces hogy ha a bank 1% kamattal adna kölcsönt és a fenntartásukra 0.9% megy el ( munkabér, villany, stbstbstb) akkor egy idő elteltével minden érték a bankhoz fog tartozni
Pedig a cofidis révén az egyik Yamaha nagyon előnyös hitellel kínált meg, ha veszek egy új motor náluk.
A beugró + összeadott részletek még kevesebbre is jött ki a kirakott árcédulánál 3 ezer forinttal.
Na ja, a street se a listaaron kerult hozzam.
Amugy az EV. hitelfelvetel nehezebb mint egy dolgozonak.
Nem vallkozoi hitel, szemelyi.. Anno 8eve felhivtak a Telekom/BB bank kozos akcioja, daralja a neni hogy blabla milyen fasza hitelkartya........ Mondom alljon meg EV. Vagyok a minimalberes verzio, ugy is mehet?
Rogton elkoszont.
Téged átvágtak. Sose volt ilyen hitelem, és mindig hamarabb végtörlesztettem, mindig csökkenő kamat mellett. Egyik fontos kérdés mindig az előtörleszthetőség és a végtörleszthetőség.
Az kb. az uzsorások, vagy konkrét csalások szinonimája.
Pl. volt egy időben olyan, hogy közösségi hitel.
10 embert összeszednek, havi 10ezret befizetsz 1 éven keresztül és azért kapsz 100ezret.
Ez jól hangzik, csak a pénzt havonta mindig csak 1 ember kapja meg sorsolással, vagyis ha nincs szerencséd akkor 10hónap után kapod meg, a maradék 2 hónap befizetése meg a szervezőé.
Engem is hitelre akartak rábeszélni amikor a motort vettem. Igazából tényleg kedvező lett volna, de azt néztem hogy 3 év alatt 80ezer lett volna a kamat.
Aztán rákérdeztem, hogy mivan ha én 1 év alatt fizetem ki. Akkor 90ezer
80ezer nem sok, de volt rá pénzem, pár hónapot kellett spórolni, aztán bankban úgy sem kamatozik, így nálam marad a 80 ezer is.
Aztán még alakult 90ezer kedvezmény is a tetejébe, mert hitel nélkül már lehetett valamit ügyeskedni amivel az üzletkötő is jól járt
De megint nő az eladósodottság a hírek szerint. Amúgy szerintem nem tanultak a bankok, mert inkább ezt rájuk kényszerítették.
(Speciel a bankok elég okosak ahhoz, semhogy rájuk lehetne fogni, hogy tanultak - nem tanultak, inkább más az érdekük. Nem féltem őket, hogy betudják hajtani a kintlévőséget olyan mértékben, hogy legrosszabb esetben is nullásak legyenek.)
Mondjuk ez akkor áll fenn, amikor valaki olyan jut pénzhez, aki nem tudja kezelni.
Ezért szegényedik el a lottó nyertesek többsége is.
2 millával már lehet befektetni.
Államkötvénnyel nem lehet bukni és elég jól megtartod a pénzed vásárló értékét.
Kicsit kockáztatsz, akkor valami származtatott alapot is vehetsz.
Nekem ezek is elég jól kamatoznak.
Ha nagyobb kockázatot vállalsz és eszed is van, akkor tőzsdézni is lehet ennyivel már.
Nekem ezen most 40% nyereségem van.
Vagy nem szereted a pénzt és el akarod verni, akkor napelembe is beruházhatsz, amit megspórolsz vele meg folyamatos nyereség.
De b+, ezt mondom hogy tanultak a bankok is 08 bol, nekik se erdekuk a halom bedolt hiteles.
gondolj bele miafaszt kezdjen egy nemfizetovel?
Most inkabb ugy vannak hogy ha pici az esely inkabb nem kapsz.
Regen meg tukmaltak.
Azota eltelt 10 ev.
Minden megvaltozott.
amúgy ha nem tudnátok ha nem vesz fel a nép hitelt nem dübörög a gazdaság
hitel nélkül egy kurva nagy helybenjárás van csak
hitellel meg szárnyal a gazdaság, aztán jön időnként egy-egy kisebb nagyobb pofáraesés és utána ismét kezdődhet minden elölről
de ha nincs hitel nincs plusz pénz a gazdaságban, ez így működik
Söt, most némely uj autokra is hasonlo ha nem kevesebb havi plusz jön ki. De aki nem látja át a hiteleket az ne is vegyen fel. Én is ritkán veszek fel de van amikor ésszerübb mint egyben kifizetni (igaz ez vállalkozásba lett igy - de amikor a focust vettem azt is hitelre akartam csak addig szarakodtak a papirral hogy inkább hagytam a fenébe). Autonál ha öt évet számolok és mondjuk 50% beugrot és sima átlagautot akkor a különbség pár százezer egy jo konstrukcioval. Azért meg kár kiganajászni inkább másra kell használni a pénzt.
Így olvasva, ha minden bankhiteles csak 100 ezerrel tartozna a meggurnyadt mosógépéért, aKKOR TÉNYLEG NEM IS LENNE MIRŐL BESZÉLNÜNK.
caps lock
De nem róluk beszélünk, legalábbis én nem. Én azokról, akik sokat, vagy hosszú ideig eladósítják magukat.
Jelenleg pl, fel se vehetsz 2-3-4 hitelt. Az osszes bank KHR-be van kotve, es ha csak kis eselye van hogy elszallsz nem adja meg a program, siman elutasit.
Kb az igazolt kereset 1/3 anal nem enged tobb hitelt felvenni. Az osszes+feveendo egyutt.
De pl volt hogy tobb mint 2 kilot keresett egy srac, jo munkahely volt, de tul fiatal, es valami 20 ezres törlesztőt se engedett.
egyébként meg csúnyákat írsz
A legmocsokabbat a szuzuki talalta ki regen, amikor porgott a swift biznisz.
Vidd be barmilyen szoci csotroganyod ha nem is megy akkoris kapod 2 kilo minusszal az uj swiftet.
5 evre, maradvanyerteken.
Jahh, a csapda az volt hogy a 2 millas swift 5 ev mulva 1 milla maradvanyerteken volt, vagy kicsengetted az 1 millat vagy kedvesen betereltek egy uj swiftbe ujabb 5 ev ujabb maradvany ertek. Mas markahoz nem mehettel mert kirohogtek, vagy olysn keveset ajanlottak az 5 eves miautonkert hogy a tulaj nem ment bele.
Eladasi listavezrto volt akkor a swift. Most nem az.
Keresztfater kinyogte a maradvanyt, azota is azzal az 1.0 aval jar.
Ügyeskedni" is úgy lehet jobban, minél nagyobb a hitel összege.
Mert annál nagyobb az üzletkötő jutaléka.
az a hátulütője hogy nem lehet mindet visszafizetni, hiszen csak a felvett összeg kerül a pénztárcába a kamat nem, így emiatt előbb utóbb mindig lesz aki nem fogja tudni visszafizetni az összeset
a másik vicces hogy ha a bank 1% kamattal adna kölcsönt és a fenntartásukra 0.9% megy el ( munkabér, villany, stbstbstb) akkor egy idő elteltével minden érték a bankhoz fog tartozni
A beugró + összeadott részletek még kevesebbre is jött ki a kirakott árcédulánál 3 ezer forinttal.
Amugy az EV. hitelfelvetel nehezebb mint egy dolgozonak.
Nem vallkozoi hitel, szemelyi.. Anno 8eve felhivtak a Telekom/BB bank kozos akcioja, daralja a neni hogy blabla milyen fasza hitelkartya........ Mondom alljon meg EV. Vagyok a minimalberes verzio, ugy is mehet?
Rogton elkoszont.
Pl. volt egy időben olyan, hogy közösségi hitel.
10 embert összeszednek, havi 10ezret befizetsz 1 éven keresztül és azért kapsz 100ezret.
Ez jól hangzik, csak a pénzt havonta mindig csak 1 ember kapja meg sorsolással, vagyis ha nincs szerencséd akkor 10hónap után kapod meg, a maradék 2 hónap befizetése meg a szervezőé.
Aztán rákérdeztem, hogy mivan ha én 1 év alatt fizetem ki. Akkor 90ezer
80ezer nem sok, de volt rá pénzem, pár hónapot kellett spórolni, aztán bankban úgy sem kamatozik, így nálam marad a 80 ezer is.
Aztán még alakult 90ezer kedvezmény is a tetejébe, mert hitel nélkül már lehetett valamit ügyeskedni amivel az üzletkötő is jól járt
(Speciel a bankok elég okosak ahhoz, semhogy rájuk lehetne fogni, hogy tanultak - nem tanultak, inkább más az érdekük. Nem féltem őket, hogy betudják hajtani a kintlévőséget olyan mértékben, hogy legrosszabb esetben is nullásak legyenek.)
kb 2% a kincstárjegy éves hozama, ez minden csak nem értéktartó
Ezért szegényedik el a lottó nyertesek többsége is.
2 millával már lehet befektetni.
Államkötvénnyel nem lehet bukni és elég jól megtartod a pénzed vásárló értékét.
Kicsit kockáztatsz, akkor valami származtatott alapot is vehetsz.
Nekem ezek is elég jól kamatoznak.
Ha nagyobb kockázatot vállalsz és eszed is van, akkor tőzsdézni is lehet ennyivel már.
Nekem ezen most 40% nyereségem van.
Vagy nem szereted a pénzt és el akarod verni, akkor napelembe is beruházhatsz, amit megspórolsz vele meg folyamatos nyereség.
gondolj bele miafaszt kezdjen egy nemfizetovel?
Most inkabb ugy vannak hogy ha pici az esely inkabb nem kapsz.
Regen meg tukmaltak.
Azota eltelt 10 ev.
Minden megvaltozott.
hitel nélkül egy kurva nagy helybenjárás van csak
hitellel meg szárnyal a gazdaság, aztán jön időnként egy-egy kisebb nagyobb pofáraesés és utána ismét kezdődhet minden elölről
de ha nincs hitel nincs plusz pénz a gazdaságban, ez így működik
De ha rákeresel, egy csomó helyen úgy hirdetik még most is magukat, hogy BAR-lista nem akadály.
caps lock
De nem róluk beszélünk, legalábbis én nem. Én azokról, akik sokat, vagy hosszú ideig eladósítják magukat.
Kb az igazolt kereset 1/3 anal nem enged tobb hitelt felvenni. Az osszes+feveendo egyutt.
De pl volt hogy tobb mint 2 kilot keresett egy srac, jo munkahely volt, de tul fiatal, es valami 20 ezres törlesztőt se engedett.