Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tökéletesen értelek és igazad is van - SZÁMSZAKILAG!
De én nem erről beszélek.

A másikat meg tényleg nem értem, én a nemzetgazdaság miatt vegyek felesleges, nem kellő dolgokat, hogy megéljenek a azt termelők?
Ezt a cigányok esetében már rám kényszerítik.
Pontosan.
Bár túl sokat nem szeretek írni, és nem is nézek tv-t, de amikor az asszonyállatt nézi akkor hallom ha akarom, ha nem. Volt az a semmitérő ügyvéd a magyar györgy, az alakított valamilyen pertársaságot a "devizahitel károsultaknak", és ott a főhülye valamelyik mesélte, hogy "jól" kerestek, devizahitelből vették a kecót, meg valami autót, aztán jött a szabad felhasználású is, és amikor beleszartak a ventilátorba és burult minden, akkor jött rá, hogy őt becsapta a bank, mert nem id devizában kapta a hitelt, meg nem is adhattak volna neki meg minden, szóval kurva bank.
de a három hitel egyszerre az nem volt baj.
Fasz kivan veletek, lamentaltok a fingon.
Egy nagyon tre aruhitel konstrukcio ugy jon ki a laikusok nyelven vagy alatta hogy 100e forintot felveszel 12 honapra az naggyabol 20-25e forint kamat megy. Ez havi szinten 2000 forint kamat. Aki ettol beszarik es inkabb kuporgat az nem jol csinal valamit.
Ez egy draga hitel es arra jo hogy ha kinyuvad a mosogeped ne kelljen egy evig teknoben mosni.
Ennel egy nagyobb erteku jarmure sokkal olcsobb konstrukciok vannak.
De a regi reflexek kurvara benne vannak mindenkiben.
Siman el szoktam ijeszteni az erdeklodoket amikor brnyogom hogy a THM 38-42% huuu az sok.
Nem, de a fenenek van kedve intezni egy olyan mennyisegu papirhalmot ingyen hogy jo esetben az ellenerteket majd 2 het mulva kapom meg, ha szar a doku. Akkor rohangalhatok potlaser a vevohoz.
2008 utan olyan mertekben szigoritottak allami nyomasra es onerdekbol a bankok a hitelfelvetelt hogy be is allt az egesz.
Evente nem csinalok annyit aruhitelbol mint azelott havonta.
Pedig ki kene helyezniuk a lovet mert abbol van a bevetel.
nem érted a lényeget
ha MINDENKÉPP venni akar az ember egy 4 millás kocsit és csak kettő van a zsebben és mondjuk a másik 2 millát 3 év alatt tudja megspórolni, akkor a hitel nem feltétlen lesz nagyobb mint amit az addigi tőke elveszít az értékéből
mert biztos vagyok benne hogy ami most 4 milla az 3 év múlva kapásból lesz 4,5
itt most nem arról van szó hogy a "hülye" miért vesz kocsit ahelyett hogy egy termelő eszközt venne

amúgy ha mindenki csak olyan dolgot venne amivel pénzt lehetne csinálni kb megrokkanna a gazdaság mert az árult dolgok 90%.át senki sem venné meg
Nem tudnék neked az energiám hiányában konkrét és valós példákat írni, de mondjuk az agglomerációban történő lakhatás nem az ördögtől való. Az már eleve fele-kétharmada költség az ingatlan árát tekintve, igaz, kell reggelente10-20 km-t autózni.
Csak egy saját példa, amíg én nem pengettem ki a részletem utolsó hónapi részét, addig egy-egy napokra jártam a gyerekekkel a Balcsira. Amikor kifizettem mindent, már elmentem a tengerre. -hez. -be.
A szegény által félrerakható összeg sokkal jobban inflálódik mint amennyit érne akkor amikor tervei szerint el meg tudná venni az áhított tárgyat így nincs rá esélye, egy hitelt viszont ki kell fizetni akármi is van ha csak nem dől be, de azért a többség fizeti ha csak nincs akkora gáz mint 2009-ben.
Én értem, de MIRE a hitel? 4 misiért vennél így autót, amikor csak a fele van a zsebedben és az is öröklésből vagy valami hasonló potyapénzből? A végkielégítés a lehető legrosszabb példa, mert ha így van, akkor nincs melód valószínűleg. Persze lehet egyik napról a másikra váltani egy jobb munkahelyért, de akkor meg nem adnak végkielégítést. Azt jellemzően akkor, ha valamiért kirúgnak, ugye?
Vagy veszel belőle műhelyt? Az jó, de én erre írtam a termelőeszközökre vonatkozóan, hogy az jó.
Azt tedd hozzá hogyha nem tudnak nyaralni,megvenni valamit ami fontos lenne idővel,vagy egyszerűen nélkülöznek mert pl munkanélküli lett valamelyik,akkor mindenki hibás e miatt! A bank,az ország,a Fidesz,Gyurcsány,szomszéd,te...én..mindenki! Csak ő nem....
Mondjuk a yamaha nem tudom mitol tud jol eladni, az MT 07 nem lehet rossz, a 09et probaltam tracerben, nem gyozott meg es hallottam hogy csunyan oregszik meg, de ez csak szobeszed, talan az mt10 de az kibaszottronda.
A szuszkak sem a besibolt formajukkal hoditanak hanem az olvado legendajukkal.
Szoval tenyleg nehez ma donteni.
Mar ha motoroznank.
áááá... Menj el bármelyik nap bármelyik bank kijáratóhoz, előtte nézd meg, ki jön ki a hiteles ügyintézőtől el, és az illetőt kérdezd meg, hogy a 67 az hány százaléka az 50-nek?
Állítom, hogy 10%-a sem tudja megmondani. És ezek vesznek fel hitelt, akár 10-20 évre eladósítva magukat meg a családjukat???
Itt nincs ész.
A hitel csak a gazdagoknak jó.
Akinek nem fussa lóvéra, annak nem.
Ha a hitelt tudod fizetni, akkor félrerakni is tudsz, és így a kamat is nálad marad.

Hitelt csak olyan dologra szabad felvenni ami több pénzt termel mint a hitel kamata.
Illetve csak az olyan hosszútávú dolgokra mint a lakás, mert mire összejönne a pénzed rá, már minek.

Autó nem ilyen. Nem termelő eszköz általában és 1-2 év alatt össze lehet spórolni. Ha nem, akkor az az autó túl drága neked, lejjebb kell adni az igényeket....vagy nem de az meg ne sírjon a hitel miatt később se.
Sajna ésszel ebben a bizonytalan világban nem lehet hitelt felvenni, csak bepróbálkozás van vagy a nyomor. Nekem a szomszédok közül kevésnek van annyi kp-ja, hogy egy műszaki cikket megvegyen ha elromlik a jelenlegi vagy nem fizet be pár számlát a hónapban.
Mit jelent az átlagon felüli? A lakás az? A tv, hűtő, tűzhely, mosó-mosogatógép stb. az? Mert ezeket egy 300 körül kereső ember kp.-ból a büdös életben nem gyűjti össze........persze van olyan szomszédom akinek az igényei elég alacsonyak a fürdés is heti luxus a többi meg vagy van vagy nincs, legyen ez az átlag?
számolni kell
én biztos vagyok benne hogy ha pl van 2 milla a zsebben bármi miatt(öröklés végkielégítés mittudomén) és ez nem fedezi a megvett tárgy értékét és még gyűjtögetni kell 2 évig hogy meglegyen a kitűzött cél, akkor a 2 év alatt az a 2 milla kurva sokat veszít a vásárló értékéből
szóval a hitel nem az ördögtől való csak ésszel kell felvenni
Szerintem nem.
De akkor a kawa z900?

http://youtu.be/wYJhzswuor4
Van. mikor nem jársz rosszabbul egy hitellel mintja kivárod amig lesz pénzed. Ésszel kell hitelt felvenni, aki meg rinyál az ne vegyen fel. De nem.mindenkinek van meg a pénze akkor és annyi amire szüksége van, ellenben biztonsággal ki tudja gazdálkodni.
""Azt tudom megmondani, hogy hány év után jusson..."

helyett

""Azt NEM tudom megmondani, hogy hány év után jusson...""
Hát köszönöm.
Milyen jó érzés, amikor a logika a dicsérettel párosul.
Manapság mindenki azonnal, és lehetőleg átlagon felüli lakást, megélhetést szeretne.
nem kell messze menni, kérdezd meg a szüleidet, de még inkább a nagyszüleidet, hogy az ő korukban hogyan ment. Én tudom az enyéimről, nem hinném, hogy máshol másképpen ment volna.
Azt tudom megmondani, hogy hány év után jusson ingatlanhoz mert nem is lehet, de azt látom, manapság nem a logika szerint haladnak a dolgok. Tudom, megváltoztak a feltételek, de ezt pontosan ugyanaz a társadalom generálta, akikről a gondolatom első felében írtam, tehát senki emlegesse a körülményeket.
Pontosan!
Na..egy értelmes ember!
Én egyetértek veled. Szerintem hitelt csak arra szabad felvenni, amiből termelőeszközt veszel.
Fiataloknál a minimálisan szükséges lakásra még nagyon-nagyon-nagyon határeset, de belefér.
Erről a ratyedli ZOLI32 tudna mesélni.
En eddig ketszer feccoltem uj jarmube, mindketto baromi jo dontes volt, mert nem az eladaskori aran gorcsolok hanem a hasznalati erteket nezem.
Es kurvasokaig nem cserelek, a puntot 17 evig nem adtam el.
Nem mindenki olyan jómódú, hogy fussa kp.-re minden így ha normális életet akar nem csak tengődni akkor kénytelen hitelezni, mondjuk ehhez hosszan kiszámítható jövedelem kell, ezt hitték el mikor a pannon puma ugrabugrált és ezt hiszik el sokan most is amikor ezt kommunikálják így aki ki akar törni a tengődésből és van egy elfogadható jövedelme az most akar autót, tv-t, műszaki cikket és főleg lakhatást nem pedig 60-70 évesen mire összegyűjti állandó koplalással és nélkülözéssel. Ismertem ilyen párt, 68-ban kötöttek eltartásit egy öreg párral és beköltöztek a fáskamrába.....az öreg pár utolsó tagja 99-ben hunyt el és addig végig zsarolta őket mindennel és követelőzött, na mire megszabadultak tőle és megörökölték a házat nyugdíjasok lettek gyerek nélkül és vehettek belőle egy házat az utcánkban......volt értelme?.....szerintem semmi, mindenki akkor akar élhetően élni amíg él nem a halála előtti pár évben.
S
O
K

I
T
T

A

R
A
T
Y
I