Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem jobb hanem kényelmesebb volt és ez nagy különbség, én is beálltam, de kétszer utasítottam vissza a "lehetőséget a kiugrásra" így maradtam ezredik senki ennek ellenére nem álltam ellen így felelős is vagyok ahogy mindenki minden korban az.
Sokan, mondjuk ma azokat letagadjuk, de legalábbis ignoráljuk és nagyon nem igaz, hogy mindenki besúgó volt, kb. 10%-a volt a lakosságnak besúgó-nyerészkedő a többiek elviselték, de sajnos nem léptek fel ellenük és elszámoltatás sem volt ami még nagyobb gond. Amit írsz a tipikus maszatolás, hogy, de hát akkor ez volt az élet....nem, nem ez volt lehetett emberként is élni nem csak féregként, de kérdeztem lejjebb, hogy a családom két tagja közül melyiknek volt igaza? Aki beleönygizte magát a szabadságvágyába vagy amelyik kollaborálva bármely hatalmon lévővel ellébecolta nyilván másoknak is ártva (ez csak feltételezés, de annak valószínű) közepes jólétben az egész életét?
Dehát erről szól a propaganda
"akik elmultak 65-70 evesek, soha nem voltak mervadoak. " Miből gondolod, hogy a 20-60 évesek elegendő intelligenciával vannak ellátva , ahhoz, hogy szavazni tudjanak bármiről ?? Intelligenciateszt a szavazás előtt, és csak az szavazhat, aki minimum eléri a 100-at??!! Nehogy már egy olyan dönthessen a sorsomról aki nem éri el az egyébként sem túl magasan levő lécet!!?
Ebben teljesen igazad van. Akinek meg van fogalma az dacból nem megy el.szavazni. Meg kellene forditani és jobb lenne a helyzet. Ellenben az összes párt a fogalmatlanokra alapoz. És van amelyik nyer, mert ügyesebben hülyit.
Nem volt vidam, de en meg soha nem voltam olyan helyzetben, ahol mindenki maradektalanul elegedett lett volna.
Amugy nekem azok az emberek, akik elmultak 65-70 evesek, soha nem voltak mervadoak. Sem a koruk miatti szellemi kepessegeik miatt, sem a ket vilag osszehasonlithatatlansaga miatt.
Meg mehettél külföldre, ellátottabbak voltak a boltok, kicsit többet pofázhattál feleslegesen etc.
Hasonlitsd össze a környező szoc. országok akkori lehetőségeivel és megérted. Ebben nem kevés szerepe volt Kádárnak, még ha szidják is,utólag.
azért ez sem volt olyan vidám Elég sokat beszélgettem idősekkel a régmúltról. Még a feleségem nagymamája él egyedül (90 év) föleg a 2vh témák érdekelnek, hogy élték ezt itt meg, hogy kell egy ilyet elképzelni legvidámabb barak nahát igazából as történészek sem tudják pontosan mit jelent. Igazából én úgy fordítanám, hogy a megszálló országéhoz képest itt jobb életkörülmények voltak Ugy képzelem el, hogy nem egy szobába voltunk bezárva, hanem láncon futhattunk. Nyílván való nálunk nem vagy kevés volt az internáló tábor és vagy a politikai foglyok likvidálása Egy erőltettet jólét volt. tehát ha befogtad a pofád aláírtál mindíg mindent amit kellett, megtetted amire utasítottak, akkor volt lakásod és megélhetésed.
Az azonosság fellelhető, de lényegesen mások a módszerek
Majd visszavasaroljuk az ebayen....
Anno a Discovery-n volt egy autos műsor, japánok elektromos autót csináltak, a kihívás az volt, hogy ne csak gyors legyen, de ne is fogyjon le 80-100 km alatt....
A japánok Kínába mentek technológiát ellesni és csak csodálkoztak, hogy a fasorban sincsenek.... végül kínai céget kértek fel, hogy csinálják meg az akksikat nekik, mert a japan technológia a kanyarban sincs.... a kínaiak megcsinálták....
ha kapnád a parikás krumplit a főtéren, meg busszal el is vinnének a szavazóba + még ingyen leguríthatnál egy sört te is mennél akármilyen oktondi is vagy
Még csak azon sem kellene gondolkodnod kire szavazzál. A buszon úgy is kioktatnának, hogy felűlről a hányadik mellé kell tenni az ikszet
Szerencsés ember vagy Édesapám 30 éven keresztül gyűjtötte. Aztán egyszer rájött, hogy előbb-utóbb, véges a földi lét Ki a fenének gyűjtse Aztán nagyjából át vettem ezt a filozófiát én sem gyűjtök semmit mert ha pénzt úgysem nem tudok belőle csinálni hobbiból minek? Egyszer volt amit gyűjtöttem, az a kockás nevű képregény. Na az volt az első és utolsó gyűjteményem. Valahol meg van még talán anyunál a padláson, szerintem 30 éve nem láttam, tehát ezt is felesleges volt gyűjteni
az már gáz ha mi visszük a tudást és az elektronikát kínába Mi következik? Cserébe Ők termelnek nekünk kenyérgabonát
kutyaütő sihederek önálló gondolat nélkül. tolják és irányítják Őket amit látsz az csak az ostor vége. A nyél bizony öreg komcsik kezében van
Amúgy a párttagok 99%-ának volt hátránya a párttagságból eredően? Vagy csak elveket gyötörték?
Benne van most is, a ledolgozott éveket alapul véve egy szorzó tényező van a nyugdíj szamitasban. Aki többet keres, többet fizet pl egészségügyi hozzájárulást is. Tőlem csak tavaly egészségügyi hozzájárulás címmel 1,95M-t vontak. Azt hittem felrobbanok...
Orvos meg nem igen látott.....egy napot nem voltam beteg szabadságon vagy 10 éve.... akkor ha nekem mondjuk kevesebb a ledolgozott évem, miért is kellene mondjuk még fizetni olyanért, amit más ingyen kap, mikor most is az én pénzemen van a sok bagós terhes cigány a kórházban, miközben én egy vizsgálatra is csak akkor jutok be, ha fizető szolgáltatásként veszem igénybe?
Akkor hagy fizessek én is csak annyit, mint Gipsz Jakabné takarítónő és akkor értem ezt az “igazsagossagot”
Mondjuk én nem számítok arra, hogy a mostani gyerekek fogjak majd megtermelni a nyugdíjamat ebben a felosztó-kirovo rendszerben
Ezt mondom én is tsanyinak abban az időben jobb volt beállni a sorba. A tsz-esítést is sok helyen ösztökélni kellett aztán amikor a 3-ik foga is kirepült a delikvensnek csak aláírta a belépést. nem volt az a világ olyan könnyű. Sanyi már ezután az időszak után született a hiány gazdaság kellős közepén A rendszer jobbítása érdekében semmit sem tehetett volna. ha nagyon ostorozni akarja magát a múlt"bűneiért" szerintem csapkodja meg magát nyáron egy kis csalánnal Mé egészséges is lehet
Elvártak valamit. Ha beálltál a sorba, akkor nem volt bajod. Ezt olvasván lehetne kérdezni, akkor mi volt NEKEM a bajom velük? A rendszerrel amúgy semmi, azzal, hogy néha értelmetlen és túlzó megszorításokat használtak.Teljesen különutas politikát nem nagyon lehetett csinálni, ezt kár is emlegetni.
Balga aki azt hiszi, hogy máshol kolbászból van a kerítés. lehet emlegetni, hogy pár száz km-el odébb mennyivel többet keresnek. Persze, többet. Aztán ott van-e 3 évig gyes-gyed? Lehet-e kamusztorival és lefizetve az orvost rokinyugdíjba menni? Hány százalék a lakástulajdonosok aránya az lakásszámhoz képest?
Itt nem sokan lehetnek, akik a legdurvább időszakban éltek Magyarországon, de gondolom nem véletlenül hívták ezt a legvidámabb barakknak.
hol lehet a művét megnézni itt a neten? Gondolom a jutubon Mit keressek?
Mint ahogy Antal apánk is megmondta" tetszett volna forradalmat csinálni"
nagyapámat pl. semmibe sem tudták belevinni. A 3 színjeles gyermeke meg 5 év próbálkozás után jutottak egyetemre és ehhez hasonló dolgok. Aki makacs volt azzal nagyon gáncsoskodtak ám. Az ember azért megtörik amikor a családjáról van szó. Én nem tudok ezért hibáztatni senkit. ez volt a politikai rendszer és ez az egyénen felül állt
Abba a korszakba ki mert valami ellen fellépni??? Most lehetne szabadon, nem teszi senki 2006-nyarán meg okt23-án volt egy kis cívódás, azt 56-óta kb. ennyi
Abban az időben meg hamar járt a kötél, meg recsk, meg internálás nem túl jó helyekre Volt aki 16 évesen börtönbe került. Szépen letöltött 2 évet Akkora nagykorú lett és fel lehetett akasztani Miért akarod apáid és a saját nyakadba varni ezeket a dolgokat? Kizárólag az elnyomó rendszer és a rajtuk uralkodó megszálló erők bűne ez
ez csak az én véleményem. Abban az időben hangosan sem lehetett fingani, mindenki mindenkinek a besúgója volt. egy leköpöt rákosi plakátért ment az 5 év recsk Az egyén, hogy mert volna fellépni a rendszer ellen? Azért Andrássy út járt ha a kocsmában 3-an susmutoltatok Más volt a világ
Természetesen egy multicég tulajdonosa sokszoros jövedelemmel bír egy takarítónőhöz képest.
De egy igazságos világban - mert mindenki azt akar, persze az az igazságos világ mindenkinél, ahol ő kapja a legtöbbet - nemcsak a befizetett pénz kellene hogy benne legyen az egyenletben, hanem a ledolgozott évek száma is. Tehát az akarat, az igyekezet is. Tudom, ez egyfajta bolsevik utópia, de mivel ha az emberekre bízzuk az "igazság" megkonstruálását, akkor az lesz, ami most van. Ezért kellene a szó szerinti igazságot erőltetni abba senki nem tudna belekötni.
de mivel az előbb nem fejeztem ki magam érthetően ezek szerint, megint leírom:
mindenki kapja a nyugdíját és egyéb ellátását a befizetései szerint, de a ledolgozott éveinek viszonyszáma az elméleti maximumhoz képesti arányában kapja meg azt.
Te igazgató voltál, a befizetéseid alapján jár 200.000 forint nyugdíj, a Gipsz Jakabné meg takarítónő, a bére alapján meg jár neki 70.000 forint. Csakhogy ő becsülettel ledolgozta a 43 évet, te meg mondjuk 21,5 év után inkább elmennél nyugdíjba. Akkor a Jakabné majd megkapja a 70.000 forintját, te meg a 200.000-nek a felét, 100.000-et.
A gyógyszernek fizeted a felét, a Jakabné meg a teljes támogatást élvezhetné, ő tök ingyen buszozhatna te meg féláron.
Persze ez lehetne fordítva is, te ledolgozod a 43 évet és megkapod a 200.000-t, ő meg kap 35.000-t, mert csak 21,5 évet dolgozott. és még ki is fizeti minden ellátásnak a felét is.