Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ahol dolgoztam régebben ott egy egész fasza kis besúgó hálózat volt, volt akiről tudtuk volt akiről sejtettük és volt akiről fogalmunk sem volt
fizetés előtt sunnyogtak az egyik alfőnökhöz a kis cédulákkal....... munkatársam épp látta aztán olyanok is mentek akiről nem is gondoltuk volna
hihetetlen mire képes némely ember párezer forint plusszért
évente 2x: január-június és júli-december
ma is tervben volt de jön rokonság
Azt nem tudom, de ő panaszkodik mindig hogy nem lát egy sportmotorost sem amikor évente kétszer előveszi a motorját
Nekem van pár öreg kollégám aki tuti valami ügynök volt, de soha nem baszott ki egyikük sem a másikkal, sőt inkább pont hogy előnye származott belőle az akkori munkahelyi közösségnek, mert olyan dolgokat elintézett amit másként tuti nem lehetett.
Szóval szerintem lehetett ezt így is csinálni, hogy jóra használta ezt a dolgot.
Szerintem ezeknek az embereknek nem szükséges lelkiismeret furdalása legyen, akár milyen rendszer szolgák voltak.
Persze aztán biztos volt olyan besúgó is, akik fúrtak másokat hogy kapjanak a gazditól koncot, na ezek viszont jogosan szégyelnék magukat, de a biszku féle gennyzsák, soha nem fogja ezt megtenni.
Az endurósok azok kint szántják a Natura2000 területeket, nem?
Pénteken mentem csak a városban egy tank benyát elgarázdálkodtam, remélem nem látott egy traffipax sem
De ini hiába mondja hogy az endúrósok a tökös gyerekek, de én egyet sem láttam Budapesten, szerintem papírkutyák mind
a mostani ésszel végig gondolva sem érte meg (bár én sosem voltam lázadozó) legalábbis látva azt az életkörülményt meg a miénket
mindezt úgy hogy mi se voltunk teli sosem.......
amúgy a gyereke(osztálytársam) se jobb mindig azt mondta neki nem való a céges meló mert nem szereti ha rázárják a kerítést
ellenben a nagy szabadság szeretet mellett azért le is volt csukva pár évet, ott meg tényleg rá volt zárva a kerítés

szerintem kilógni a sorból nem az igazi, fiatalon még lázadozhat az ember de amikor már van család nem éri meg, mondjam nekik hogy idén télen a nagymamánál laktok mert ott van fűtés....mert ugye elvből nem csinálok olyat mint a többi......
Papírkutya.
Nagyapám is ilyen volt ellenkezett. 4 szer ültették le évekre. 4 szer kellett felépítenie az egzisztenciáját egy feleséggel meg 3 gyerekkel a nyakán Arról nem is beszélve,hogy az 50-es évek elején mindent elállamosítottak tőle.
Ha egy emberőltővel előb születsz és vérbíró vagy vagy ávh-s vagy valami talpnyalója a rendszernek ilyen diszkusz féle, akkor joggal ostorozhatot magad Ha csak annyi a "bűnöd" hogy nem hugyoztál szembe széllel azért kár bűnbaknak kiáltanod magad. Mindenki csak szeretett volna boldogulni a legkisebb kényszer irányából. Egyszer ezt a lázadozást megtették elődeink, ebből mára annyi maradt, hogy van a naptárban egy plusz szabadnap a legyilkolt áldozatok emlékére...
akartam írni, de ehhez megint csak nincs mit hozzáfűznöm nyugtassuk, meg sanyit, nehogy eret vágjon magán a régi rendszer bűneiért
ehhez nem tudok semmit hozzáfűzni annyira alaposan megfogalmaztad Ezt én is így gondolom
És fasza élete volt. Szélmalom harc, de neki.biztos megérte. Ja, és erősen néző pont kérdése hogy emberként élt-e vagy csak szimplán makacs volt olyannal szemben ami.az életét vajmi kevéssé befolyásolja.
Marcangolhatod magad, de sem te sem hozzánk.hasonló nem változtatott volna semmin, legfeljebb jó mártir vagy balek lett volna belőked akit a munkahelytől kezdve a rendőrig szekál mindenki. Semmi nem változott volna ha UTÓLAG ugy gondolod másképp.cselekedtél volna.
dehogyis.... már mindkettő téli álomba merült hetek óta
Ehhhhhh..........
ma is röfögött a kék pusztító.
Jó idő van, tegnap agyaltam is rajta, de mára kialudt a tűz.
Motorozzatok mar egyet.
De asszem elég a tetemrehívásból, messze jutottunk az ok boomertől amihez mindössze annyit fűztem hozzá, hogy igen, átérzem a gondjait a mai fiataloknak és elismerem, hogy volt benne felelősségem akár nekem is és igazi boomerré az tesz valakit ha a mondanivalót nem ismeri fel, az nem gond ha nem érez felelősséget, de talán gondolkodik rajta.
Igen, akkor konszolidálódott a kádár rendszer amikor nem bántotta feleslegesen aki nem volt ellene.
Tehát azért ismertél valakit aki inkább ember maradt és leélte az életét. Hát szarul az igaz, de élt.......van akiben a szabadságvágy nagyobb mint a többségben és nehezebben köt kompromisszumokat.
Igen, itt ahogy nézem a többség (legalábbis akik írnak) valóban úgy gondolják, hogy ez a helyes, én sem voltam ellenálló meg ilyenek soha, ma sem, próbálok megélni, de ettől még tudom, hogy volt és van felelősségem mindenben ami történt.
Még csak a sorba se kellett beállni, különösen a hetvenes évektől. Egyszerüen csak nem.kellett feltünően.kilógni belőle.
Én inkább úgy mondanám hogy ha nem állt be az ember a sorba kényelmetlenebb lett az élete
Ami szinte ugyanaz mint amit te mondtál csak mégsem....
Osztály társam apja mindig is ilyen “lázadó” volt szopatták is rendesen a yard heti rendszerességgel látogatta párszor meg is agyalták, pedig a legyenek sem ártott
A személyiben benne volt hogy közveszélyes munka kerülő, pedig ugyanolyan szakszöv tag volt mint rajta kívül több százan a környékben
Azért ennyire nem tragikus a helyzet, nem kell tul lihegni. A hétköznapi ember semmin nen tud és tudott volna változtatni, legeljebb az elvei merevségével.saját magával baszott ki. Az is egy rendszer volt, alkalmazkodni kellett és a legtöbbet kihozni belőle, meg most is ez van. A többség soha nem akar semmilyen funkciót vagy szerepet betölteni a gépezetben hanem csak szeretne teljes értékü, számára megfelelő életet élni. Ahol ezt szabályozni igyekeznek, onnan próbál távol maradni.