Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát ha én vagyok a fedélzeti mérnök akkor abból katasztrófa
Mert felrepültek a Hold-ig és visszajöttek??! Alig mentek ki az udvarra! Kell még ahhoz egy kis idő!
Neki legalább van tapasztalata hosszútávú vezetésben nagy dög kamionnal. Egy űrhajó sem másabb, csak annyiban, hogy nagyobb, hosszabb távú, nem úton halad, és nincs rajta duda
"aki nem tud évi 100 milliót lopni az hülye!" És aki ezt kimondta hangosan az mekkora hülye??!
Tiszta pazarlás lenne. Növények szépen növekednének a belőle készült szerves trágyán
Nyugi, a biztonsag kedveert kerilacit is kidobatom a zsilipen.
Ha egy tömeget gyorsítunk, akkor arra erő hat. Ezt az erőt érzed a súlyodnak.
A gravitáció lényegében gyorsítás, csak nem a megszokott módon. Itt a föld felszínén azért érzed a súlyodat, mert a föld tömege torzulást okoz a téridőben (merthogy a tér és idő összefüggő izé, nincs külön tér meg idő) ami ezt a gyorsító hatást okozza látszólag nyugalmi állapotban is.

Erről szól Einsten általános relativitás elmélete.
Valahogy így, ha a vizuális szemléltetést jobban érted.
Itt a gumiasztal két(három) dimenziójára egyszerűsítették a négy dimenziós téridőt, de lényegében így működik.
http://youtu.be/MTY1Kje0yLg

És hogy ez nem csak elvont marhaság, arról mérések is tanúskodnak.
Mivel a valószínűleg általad és ismert Newtoni fizika viszonylag jól működik a bolygó mozgásoknál, de voltak furcsa eltérések amire nem tudtak magyarázatot.
Einstein téridő elméletével viszont pontosan megegyeznek a bolygópályák. Főleg a Merkúrnál jött ki ez látványosan, mert közel van a naphoz és ott nagyobb ez a téridő görbület.
Imi a kedvencem
Nekem is, csak szerintem az nem működne.
Még a LaciCRM-et is
Én mindenkit kedvelek
Persze csak ha békén hagynak
Repülő nyulat én is láttam már sassal a hátán.
Tapolcán is beindultak a fogyatékkal élők, akkora robbanásokat hallani, hogy rezeg az ablak. Most meg tüzijátékoznak!
Na még el sem indultunk már mindenki utál mindenkit igazi Magyarok vagyunk.
Most már érted miért akarok én privát hajót?
Mindegy, csak ne találjon vissza
Ahol ő a kapitány én nem leszek mérnök
Bár a könyv felületesen írta le a működését (különben szabadalmaztatná, nem könyvet ír belőle) de azt vettem ki hogy eredetileg fogtak egy fúziós reaktort, amivel áramot termeltek, amivel meg egy elektromos plazma hajtóművet üzemeltettek. (ez utóbbi már létezik https://hu.wikipedia.org/wiki/...)

A csávó kihagyta a plazmagenerátort, és a fúziós reaktor hulladék plazmáját vezette be a mágneses rakéta fúvókába közvetlenül, ezzel kihagyott egy halom komplikált vackot a szerkezetből, illetve nem limitálta az áram generátor-plazma generátor szűkössége a plazma mennyiségét, mert ugye az űrben elég nehéz leadni a felesleges hőenergiát ami alapfeltétele minden hőerő gépnek, de így a megspórolt energia mennyiséget a plazma gyorsítására tudta fordítani, amitől durván megugrott a tolóerő.

Ha érdekel a térhajtóműre is van ötletem
Olyat már láttam, hogy a vakond vitt a hátán egy nagy sast! De olyat még nem láttam, hogy a sas vitt a hátán egy vakondot!!
Reggel indul a troli
Rajta cápa a proli
Mi a közös a sasban és a vakondban?
Mindkettő a föld alatt él, kivéve a sas.