Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha visszajön ha marad csak nyerhetünk?
Ezek melegek állítólag
Még jobban elbaszni? .....menni fog.
Jah, az jó lesz, ma'jd integetek
Ha lesz net akkor hiába.
Na jó, ha elbasznak valamit segíthetsz
Én már most mentem minden kirajzós hsz-t és amikor pár hét múlva elhúzunk akkor majd kiabálok, hogy ugye megmondtam, megmondtam vagy megmondtam!?
tipikus win-win helyzet
Hát én is csak a második turnusra váltok jegyet
Pedig gondold el, mikrogravitációs környezetben a kanapé sem lenne olyan kényelmetlen

Amúgy a mostani Tescos kaják 90%-a ilyen szintetikus kaja. Azt bárhol ki lehet keverni. Kis aroma, állagjavító, ízfokozó, szinezék és elhiszed hogy kobei marhát eszel
De a szintetikusan növesztett húsra is vannak már elég jó előrelépések, valamint a gombák is bárhol termeszthetőek, szóval ha nem is paleolit étrend, de nem lenne nagyon vészes.
Miért? Ha elbaszok valamit akkor gyorsabb gondolkodásra késztetem a hozzáértőket mely által hamarabb kitalálják a megoldást mindenre (ugye elég volt csak itt a fórumon bevetni máris mindössze pár évre csökkent a marsbázis létrehozása ) a másik meg ha bármiről elkezdem a magam gondolatait akkor még a teljesen fantázia mentesen élők is alig pár perc alatt eljutnak oda, hogy a még nem létező (, de pár óra és már kész lesz) kirajzóhajónknak Zoli a kapitánya, én ne nyúljak semmihez és kussoljak, Kéri úr már fed. mérnők, mi lesz még itt kérem?
Szevasztok prolik.
Igazából a kis méretű fúziós reaktorokat még meg kéne oldani, de amúgy ja, elég realisztikus.
Dehogy,csak szarumán mordorból.
Itt egy idegen lény........
szopjatok le
Nagyon nem.
Nem szeretem a halat, olyan mint a tűpárna! Egyedül a ruszlit kedvelem!
A gyorsulás is gravitációt idéz elő.
Így van. Ez az egyik legnagyobb probléma, főleg amíg nem túl nagyok a hajók. Pedig nem lehet egy alsóhangon 4 éves marsi útra minden kaját elvinni, de ha ott vagyunk a növénytermesztés megoldható, de ami a problematikusabb, hogy egy zárt ökoszisztémát kell alkotni ami nem omlik össze.
Volt már erre kísérlet, de az összeomlott.
Viszont nem teljesen zárt rendszert már csináltak nemrég.
Antarktiszra leraktak egy konténert, amiben automatikusan működött a növénytermesztés, állítólag elég nagy sikerrel.
Talán ez működhet, ha nem teljesen önnálló rendszert akarunk csinálni, hanem gépekkel megtámogatjuk.

Illetve a sugárzás védelem, mert itt a földön a légkör és a föld mágneses tere megvéd minket.
Ez egy olyan probléma amire még nincs megnyugtató megoldás, vagy ami van, az túlságosan erőforrás igényes.
A mikrometeoritok is problémásak, de az ellen azért lehet valamelyest védekezni több rétegű páncélzattal.
A gravitáció különösebben nem probléma. Meg kell pörgetni a hajót és lesz gravitáció. Bár még senki nem csinált ilyet, de szerintem ez a legkönnyebben megoldható probléma.

Akárhogy is, előbb lesz Teslám mint hogy ember szálljon le a Marsra.
OK de pipit kidobjuk a zsilipen.
ez a gyorsulás nem csak addig szar amíg a gravitáció hat?
Látom itt semmi nem változott