Valóban nem értek hozzá.
Apósom kattant nyugdíjas agrármérnök és ő termel a családnak pár dolgot. Pl paradicsom és paradicsomlé van mindíg,brokkolit meg paprikát,uborkát,karalábét,krumplit sem kell venni. Diót én intézem ,mert van 5 fa a szoboszlói telken. Tyúkokat azt bérbe tartat ,hogy tudja mit eszik. Abból van hús meg tojás...olcsóbb mint a bolti és házi! A disznót is úgy szoktuk hogy egyet felhizlaltatunk magunknak...csak nincs úgy telenyomva növekedési hormonokkal (a belszerveken látszik). Picivel olcsóbb...de inkább a lényeg az ,hogy ellenőrzött .
Látszik hogy városi vagy
A kiskertek ideje lejárt, pár nyugger még küzd vele meg néhány zakkant egészség mániás(aki rövid időn belül feladja) de a termények java része drágább mint a piacon
Abból indulj ki hogy minden termelő eszközt meg kell venni. Pl vetettem lucernát 20x30 méterben ide csak az öntözés 20 ezer volt és a szivattyút nem kellett venni mert volt
Plusz a mag majd 10 ezer
Vegyszerek is ravaszak: 20 literhez 30ezer/kg áron jutsz hozzá ami zsákosan 12 ezer/kg
De a zsákos termeket nem tudod megvenni mert az már korlátozott forgalmú szer. Külön vizsga meg egyéb dokumentáció kell hozzá
Tejet termelni meg ugye csak viccnek gondolod? Ahova most járok szart fuvarozni az is feladta 150 tehén mellett mert kb nullánál volt mindig a tejjel, Most inkább bikákat hizlal saját állományból
Kecske esetleg kijönne annyiból vagy kicsit olcsóbban mint a piacon. Aki szereti azt a tejet meg a húst esetleg megéri
Tojás is kb nullás. Van itthon tyúk nagyjából 1/3 résszel olcsóbb az itthoni tojás. De meg kell venni a tyúkot hordozni a kaját nekik stbstb el is megy erre az a havi pár száz forint spórolás
Egész nyáron salátát legeltem estére,le is adtam egy 10-est,így nyár végén már belefértem a régi bőrruhába.
De igazából most felfüggesztettem mert kurvára meguntam.Márciusra ujra kezdem.
Én is megeszem a csülökpörköltet ,meg pacal stb...nem vagyok ilyen kattant kalóriaszámláló.
De ezeket a zabpelyheket imádom...kurvára finom. Mármint nekem..más hány tőle biztos
Zöldséget keveset eszek ,meg gyümölcsöt is ..legalább ez egészséges . Az asszony meg a gyerek esténként egy nagy tál zöldségtálat benyom olívabogyóval, abból szoktam csipegetni néha.
Ebbe ne menjünk bele. Én is szeretem ezeket ,néha meg is eszem. De 7 napból 4-5 ilyen . Nem szeretnék zsírdisznó lenni. Nincs a kövérekkel bajom,de én nem akarok elhízni. Még!
Van benne valami...
Nekem a reggelim 130 forint! Ízesített zabpehely. Van csomó ízben, 3 perc alatt kész van és laktató. Tele van fehérjével ,rosttal és “E” mentes.
Imádom..és még egészséges is.
Ráadásul elég jó ízűek - én is szeretem. (Amúgy sóletből finomabb az Aldi-s, abban szép nagy darab pácolt marhahús van. Ja, és nem is drágább amannál.)
Vettem a lidl-ben egy sólet és egy babgulyás konzervet 399-ért és 379-ért,meg egy hűtött rizseshíúst 699-ért.Desszertnek meg két 100 forintos péksütit.Az egész nem volt 2000.-
És a 3 kaja 3 napos adag,még nem döntöttem el de valszeg a rizseshús lesz a mai adag.
Én nem habzsidőzsizek mint az ini.
Szotyizzál...az nem drága! 1-1,5 kilót benyomsz naponta simán elég
Amúgy ha kertes házban laksz és ennyire ráérsz ,miért nem vagy önellátó?
Megtermeled magadnak a tejet ,húst ,gyümölcs és zöldségeket.
Most ezt miért mondod? Nem mind ilyen van aki tényleg dolgozni akar
Sok éve volt is egy német felmérés hogy amikor kb 1,5millió migráns volt nyilván tartva 53 dolgozott belőle
Én ilyen felvágott szarokat nem szoktam enni
Amikor a párizsi drágább mint a szín hús ott már nagy baj van
A piacon veszek egy darab szalonnát avval elvagyok egy hétig. Mellé kolbász hajába főtt krumplival
Solton 400 forint körül van a rántott húsos zsemle abból kettő elég sokáig tart és még mindig olcsóbb mint ez a felvágottas reggeli
Apósom kattant nyugdíjas agrármérnök és ő termel a családnak pár dolgot. Pl paradicsom és paradicsomlé van mindíg,brokkolit meg paprikát,uborkát,karalábét,krumplit sem kell venni. Diót én intézem ,mert van 5 fa a szoboszlói telken. Tyúkokat azt bérbe tartat ,hogy tudja mit eszik. Abból van hús meg tojás...olcsóbb mint a bolti és házi! A disznót is úgy szoktuk hogy egyet felhizlaltatunk magunknak...csak nincs úgy telenyomva növekedési hormonokkal (a belszerveken látszik). Picivel olcsóbb...de inkább a lényeg az ,hogy ellenőrzött .