Igen, mert különben eltörik, másrészt meg szintezni is kell. Sóder nem az igazi, abból vastagabb kell hogy ne törjön.el.egy alatta lévő kavicson. 0.4 homok kell.vagy mostanság zuzott követ vagy mit használnak, abba nem mozdul állitólag. Lyukakba is.mehet föld helyett ugyanez.
nekem ez jónak tűnik én sem akarom máskép. Nekem 10 db az egész ahol az autó kibaszta a hosszú évek alat a gyepet.
Mondjuk, hogy tudtad ez így szintbehozni sóder nélkül?
Attól függ, milyen autó Dévú Matiz nem nyomja le, de nekem a dízel BMW igen, főként, mert a kapubejáró szűk, szóval mindig ugyanazokon gördül végig. Úgy van csinálva, ahogy leírtam, mégis lement valamennyit, nagy esőben látszik, hogy mélyebb.
Ennyit tettem le tesztnek meg a kerítés mellett egy sort hogy a kutya ne futkosson árkot
Eddig hibátlan
Idei terv az hogy kiszedtem a ösvényt és Ott is szegély kő lesz
Aztán ha lesz zseton akkor kész gyeprács, jöhetne Valami Mini válság mert addig nem kész jó árban
Hát így nem sokat ér, max. nem ragadsz a sárba... a gyerek nem nyomja le, de autó már igen. Ezt úgy kell, hogy kiásás, 20 cm sóder, lapvibrátor, lerak, szegély körbe betonból. Még ilyenkor is lemegy 10 év alatt (mert ugye az autó kereke kb. mindig ugyanazokat nyomja) de olyankor felszeded, kis sóder, lapvibrátor, lerak, oszt' megint jó 10 évig.
nekem simán a földön van, a fagyökér úgy is felbassza
süllyedni sehol sem süllyedt, kiástam. elsimítottam megengedtem vízzel aztán amikor felszikkadt még egyszer egyenesre húztam
előtte elég gödrös volt mert egy csomó gyökeret ki kellett baszkurálni
nekem is kellene még 25x4 métert letenni, de nem idén
mennyi most a 60x40es gyeprács?
Le fogja nyomni. Ha a térkövet lerakod (ahol nincsennek benne rések és nagyobb felületen fekszik fel ) azt is lenyomja. Ha követ, majd apró kavicsot raknál alá megfelelően tömörítve az is megsüllyed idővel.
Ezzel a gyepráccsal az a gond, ha azt szeretnéd, hogy fű legyen benne, akkor nem célszerű alá semmit (kavicsot, meddőt, stb) rakni. Igy nő benne a fű. Ha meg azt szeretnéd, hogy nem süllyedjen meg akkor a fű fog kiszáradni benne, mert alá kell betonozni és a kevés föld a mi benne van egyszerűen fél nap alatt ki fog száradni a résekben.
na szakértők. ha már úgyis a témánál vagyunk A feleségem kb. 2 év folyamatos ugatása után nekiáltam megcsinálni az autósbejáratát. Amit hosszú idő alatt kinyomvájúsított azt ott mindíg meg is állt a víz Vettem ilyen gyeprács betont. kiástam neki a tükröt. Én arra gondoltam, hogy sóderágyba fofom letenni meg kiszintezni.
Az úgy jó lehet, vagy azt is idővel lenyomja a picsába mint a sima főldet?
Mondjuk, hogy tudtad ez így szintbehozni sóder nélkül?
Eddig hibátlan
Idei terv az hogy kiszedtem a ösvényt és Ott is szegély kő lesz
Aztán ha lesz zseton akkor kész gyeprács, jöhetne Valami Mini válság mert addig nem kész jó árban
süllyedni sehol sem süllyedt, kiástam. elsimítottam megengedtem vízzel aztán amikor felszikkadt még egyszer egyenesre húztam
előtte elég gödrös volt mert egy csomó gyökeret ki kellett baszkurálni
nekem is kellene még 25x4 métert letenni, de nem idén
mennyi most a 60x40es gyeprács?
Ezzel a gyepráccsal az a gond, ha azt szeretnéd, hogy fű legyen benne, akkor nem célszerű alá semmit (kavicsot, meddőt, stb) rakni. Igy nő benne a fű. Ha meg azt szeretnéd, hogy nem süllyedjen meg akkor a fű fog kiszáradni benne, mert alá kell betonozni és a kevés föld a mi benne van egyszerűen fél nap alatt ki fog száradni a résekben.
Az úgy jó lehet, vagy azt is idővel lenyomja a picsába mint a sima főldet?