te itt az előbb meg kísérletezésről írtál meg, hogy ezzel lehet bizonyítani, hogy a fold gömbölyű.... bejött a Google?
hogy bárhol kipróbálható legyen ilyen katedrálisok ilyesmikről tudták ezeket az ingákat lógatni
na onnan nincs tovább.... anno ke is fényképeztem, megpróbálom megkeresni
pedig ez egy valós veszély
de pest a világ közepe mint köztudott, tehát ott nem kell félnem
(csak egyszer majdnem) szabolcs-szatmár-bereg megyében van
a lényeg, hogy jó hosszú és a lehető legvékonyabb legyen a felfüggesztés és alacsony a surlodasa. Az ingara rögzített test a légellenállás csökkentése miatt gömb nagy sűrűségű anyagból. Így sok órán keresztül képes lengeni és mivel az inga mindig azonos síkban leng ki így szemléltetni lehet a Föld forgasat az inga alatt, elég csak megjelölni a kezdeti lengesi sikít... nem kell ezzel kísérletezni, bárhol meg lehet csinálni....
de szerintem nem fogok meglepődni
Valahol a nyugati országrészben próbálgatták a kísérletet annó sopron vagy ilyesmi
Úgy, hogy fel is vérteződtem, mondtam a kis fiamnak, hogy a következő állomás a budapesti planetárium
úgy sejtem ehhez képest még egy kapavágás sem történt
Nem akarom én bántani a millenárist sem, ahová 15 milliárdé kb. egy poros parkoló készült el. A városligeti fejlesztést sem ahol a kupolák összberuházása 15mrd ft-ra rúgott már kb. félig elkészült és még valahogy hiányzik belőle 20 mrd
A zene házában 5 év alatt sem lesz ennyi látogatottság
Persze majd a külföldi delegációknak lehet mutogatni arra épp tökéletes lesz na akkor fel is töltik iskoláscsoportokkal
Ha ez a geri gyerek egy karakán faszi lenne egy csomó még el sem indult eleve halálra ítélt csak a központi költségvetést amúgy is terhelni fogó beruházásokat tolvonással szüntetném meg
Ahová önteni kell a 20-30-50 mrd-okat és soha nem lesz önfenntartó.
inkább 3 mrd-os éppen akár saját lábán megálló intézményeknek adnám a pénzt
bár a részedről meg azért mindegy, mert másodikban még biztos nem
Amennyi eszed van nem csodálkoznék