Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nem a center alatti gokartpályával kevered
Amennyi eszed van nem csodálkoznék
Hagyjuk te itt az előbb meg kísérletezésről írtál meg, hogy ezzel lehet bizonyítani, hogy a fold gömbölyű.... bejött a Google?
na azt tanultuk ez a galilei beugrott

Ilyenek vannak, most épp a hatodik kerülettel hadakozok szarul kirakott tábla és ebböl adodo feljelentés miatt.
igen csak abban az időben még nem volt annyi lakótelep, hogy bárhol kipróbálható legyen ilyen katedrálisok ilyesmikről tudták ezeket az ingákat lógatni
A világ vége az Ázsia centernel van, ahol ki van rakva a kötelező haladási irány tábla majd rögtön alatta egy behajtani tilos na onnan nincs tovább.... anno ke is fényképeztem, megpróbálom megkeresni
Igy van. Nagy tömeg, hosszu felfüggesztés hogy a tehetetlenségénél fogva órákig lengjen aztán az inga lengése marad, alatta a föld fordul. Elvileg már Galilei is észlelte valami katedrális csillárral.
ezt lógatták egy 70-80 méter körüli toronyból és sima homokba rajzoltattak vele, most mit okoskodsz már
Nevetgélj csak pedig ez egy valós veszély de pest a világ közepe mint köztudott, tehát ott nem kell félnem
Még nem jártam a világ végén (csak egyszer majdnem) szabolcs-szatmár-bereg megyében van
De gondolom valami szalagkorlát csak van kiépítve, vagy legalább valami kordon vagy csak egy műanyag fóliás vastagszalag fényvisszaverős amire ki van írva, hogy" vigyázz világ vége "
.... síkot....
Gyerekek ez egy sima inga..... a lényeg, hogy jó hosszú és a lehető legvékonyabb legyen a felfüggesztés és alacsony a surlodasa. Az ingara rögzített test a légellenállás csökkentése miatt gömb nagy sűrűségű anyagból. Így sok órán keresztül képes lengeni és mivel az inga mindig azonos síkban leng ki így szemléltetni lehet a Föld forgasat az inga alatt, elég csak megjelölni a kezdeti lengesi sikít... nem kell ezzel kísérletezni, bárhol meg lehet csinálni....
Nehogy tul messzire merészkedj, aztán meg majd leesel a föld széléröl
héten megyek úgyis pestre bekanyarodok már a ligetbe ott van az m5 végétől nem messze kíváncsi vagyok a bezárás óta hozzá nyúltak-e már de szerintem nem fogok meglepődni
szerintem tele az ország ilyenekkel Valahol a nyugati országrészben próbálgatták a kísérletet annó sopron vagy ilyesmi
Vagy valamelyik ottani nagyobb városban mintha még magyar területen
Ráadásul ott meg már tanárnő IS lett......aztkuva.
Szegény Gergö X11-ét is elkommunizálta
Egyébként asszem Kecskeméten is van valahol egy Foucoult inga......
hát? ha a port jobban bírjátok
Különben meg különösebb ötlet híján szombaton elvittem a családot a kecskeméti planetáriumba
nagyon fasza kis előadás volt, meg lézersó meg minden Úgy, hogy fel is vérteződtem, mondtam a kis fiamnak, hogy a következő állomás a budapesti planetárium
k. 8-10 évesen lehettem ott egyszer az iskolával.
Aztán felmegyek a honlapjukra(csak felmennék) mert erroros
Majd megtalálom a cikkeket ami írja, hogy 2017-ben bezárták, mert több volt benne az esővíz mint kint
Azt írták, hogy ráhajintanak 3 mrd-ot és csocsi ragyi lesz 2019-re úgy sejtem ehhez képest még egy kapavágás sem történt
Mindenféle marhaságra szarják kifelé a milliárdokat Nem akarom én bántani a millenárist sem, ahová 15 milliárdé kb. egy poros parkoló készült el. A városligeti fejlesztést sem ahol a kupolák összberuházása 15mrd ft-ra rúgott már kb. félig elkészült és még valahogy hiányzik belőle 20 mrd
Meg örülök az új játszótérnek is aminek nagyobb a füstje mint a lángja milliárdokért meg a 30 mr-ból építeni készülő zeneháza is biztos nagyon kell, de tényleg a planetáriumra nem fussa az a 3mrd. Ahol éves szinten több mint 100 ezer ember megfordul A zene házában 5 év alatt sem lesz ennyi látogatottság Persze majd a külföldi delegációknak lehet mutogatni arra épp tökéletes lesz na akkor fel is töltik iskoláscsoportokkal Ha ez a geri gyerek egy karakán faszi lenne egy csomó még el sem indult eleve halálra ítélt csak a központi költségvetést amúgy is terhelni fogó beruházásokat tolvonással szüntetném meg Ahová önteni kell a 20-30-50 mrd-okat és soha nem lesz önfenntartó. inkább 3 mrd-os éppen akár saját lábán megálló intézményeknek adnám a pénzt
Lefokozom, néptáncos csak
Kisegitöbe járt volna?
Néprajzos.
Az az iskola, ahol neked “földrajz órán tanították azt az ingás sztorit” 8 év alatt nem adott annyit, mint kawa-nak az első tanóra elsőben
Nyilván.....de majd megnézem a kölkök mikor tanulják.
Vagy én is csinálok valami sufni tuning gőz űrhajót
emlékeim szerint tananyag volt általánosban, most, hogy hányadik osztály abban nem vagyok biztos, bár a részedről meg azért mindegy, mert másodikban még biztos nem