Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ezek a nagy szilárdságú acelok kurvakemenyek,különösen a ponthegesztesek,de a vastagság is 1-2 mm közt változik,és van hogy 3 réteg.
Ezért jó a sima gyorsacél fúró
A kobaltos árán kijön jó sok
Béna helyen a kobaltos is elroppan, pl pótkocsi alatt feküdve alváz fúrás közben
Amúgy a gyorsacél remek éltartó 10-12 8.8-as csavart simán ki lehet fúrni a gyári éllel meg szárazon is
Múlt évben kifúrtam minimum 15 db 6-os csavar közepét egy fúróval, igaz itt volt kenés
Így van és mivel már nem dolgozok olyasmit amihez szerszámok kellenek így pl. fúrót ha kell minden alkalommal veszek akkor is ha biztosan találnék otthon mert annyira olcsó, rengeteg szerszámom van már azt sem tudom, hogy mik, de már alig használok valamit.
Kocsi még hagyján, abból flexszel ki tudod vágni azt a darabot, amit ki akarsz fúrni
Egy párszáz forintost gyorsannl eldobálunk, de a kobaltos kurva drága, ráadásul otthon furkálunk néha a legkevesebbet, optimális keretek közt.
Ott is volt, gondolkodom én is rajta.

https://www.ebay.co.uk/itm/Dra...
Ez elég profinak.tünik, bár ehhez kell.köszörű is pluszban, ez csak tartó.
Ez igaz
Pont azért írtam melyiket hova érdemes használni
Van itthon kb 200 fúrószár, meg 3 teljes készlet
Amúgy egy csomó fúrom van aminek ha kimegy az éle elvágom 1-2 centisre és avval fúrom a szarabb helyen levő lyukakat
Nekem könnyű az élet mert ha összejön egy marék életlen fúró apám megélezi
Ezt 15 éve elfelejtettem.
én biztos nem b.szakodnék fúró élezéssel. Egyszer a sógór megélezett egyet semmire nem lett jó.
Úgy köll vönni ami 1000 ft körül vagy felette van az jó. Használni kell tudni. Fémet lassú fordulaton állandó kenés mellett(víz, vagy olaj) falat betont, vakolatos téglát közepes vagy nagy fordulaton ütve, fát nagy fordulaton műanyagot vastagsától és fajtától függően(hőre keményedik, vagy lágyul. Azt akkó jó egy darabig a fúró nem az van, hogy az első jukná le van égetve azt kuka
Pont ezen a gűdén töprengés,de valszeg a lidl-s lesz.
https://www.ebay.co.uk/itm/3-5...

Ilyenem van lidisben, de elég szar ezt kihagyhatod.
Nehéz a falat az oszlop alá begyűrni, de a kocsit is.
Vannak ezek az olcsó “fényes” fúrók, nagyon jó éltartók
Azért mert rideg mint az élet, sajnos emiatt könnyen el is törik
8asig párszáz forint.
Az olcsó “fekete” elég szar éltartó ellenben ha be feszül nem pattan el egyből, ha szar helyen kell kézben fúrni ezt érdemes használni
A drága cuccokat meg leginkább oszlopos gépben érdemes használni ott kirívóan többet lehet használni mint az olcsókat
Ha az öreg nem slévizavé állna akkor simán elférne ott még egy bringás
Na ezek a negatív propagandák
1 mrd
ki kel dobni a p.csába oszt venni kell normálisat
Kézi élezéssel az a gond hogy sosem lesz egyforma a 2 oldal, emiatt jóval kevesebbet bír a fúró
Még annak se lesz egyforma aki több ezret élezett
Ha ezt a Pénztáros Lőrinc megtudja!
Sehol nem vagyunk a brittekhez képest...... a legrövidebb kerékpárutat sikerült megcsinalniuk kb 700e Ft-ért .... 2 méter
Na, megint átadtak egy darab autópályát:
Lidiben faszkivan a telóval.
Kapni èlezőt obi ès társaiban de szokott lenni ködben is párkszájdos.
Nincs koszorum,és egy hideg raktárban csuszkslo eladó vagyok.
Valami gép ami megcsinálja helyettem?