Félénk is volt egyszer tűz egy festék üzemben
A 2 hektós oldószeres hordok némelyike egész magasra jutott
Én nem láttam de egy ismerős oda való aztán mondta hogy nagyon durva nagy tűz volt
És ez egy viszonylag kis üzem
Ott sosem lehet tudni......a gáztartály meg egyenlőre csak helyi információ, de az igazi ok majd később derül ki ugyis.
Jártam be régen oda karbantartani, elég moslék egy hely.
Legtöbbször abból.adódik a probléma, hogy nem az ég el.amit megad anyagnak a megrendelő. Ennek az az oka hogy spórolni akarnak mert annál ocsóbb az égetés minél kevésbé veszélyes az anyag. Aztán bekerül az adagolóba olyan is amit külön kéne égetni, de papiron mehetne a többivel együtt.
Félénk is volt egyszer tűz egy festék üzemben
Én nem láttam de egy ismerős oda való aztán mondta hogy nagyon durva nagy tűz volt
Azt nem kéne kivárni
Egyszer még gyerekkoromban volt ettől egy nagyobb gebasz, az pont a házunkkal egyvonalban égett, egy 60ezres olajtartály. Na akkor tényleg beszart mindenki, mert a tűzoltók is inkább csak a szomszédos tartályok hűtésére koncentráltak nehogy azokra is átterjedjen mert akkor nincs megállás. Éjszaka az udvaron simán lehetett könyvet olvasni.
A mi naprendszerünkben nincs élhető bolygó vagy hold
Persze össze lehet fabrikálni valami állomást aztán alga port enni de az nem élet
Szóval kifelé kell nézni
Ha elérjük a fény sebesség 90% körüli tempót mert elméletben simán megoldható akkor is csúnya sok év mire valami föld szerű bolygót találunk
Mert azért egy natúr gázálarc se kényelmes folyamatos hordással szóval valami nagyon hasonló hely a lényeg.
A másik szár dolog hogy a filmekben működik az űrhajón a gravitáció "előállítása" de igazából ez lehetetlen
Centrifugális erőt össze lehet hozni de az se mindenhol hatna
Emiatt a szervezet eléggé odalenne már egy több hónapos út során is, megfelelő edzéssel esetleg átvészeltő de évek alatt teljesen korcs lenne mindenki
Izmok csontok le lennének épülve, keringés se működne megfelelően
Szóval egy nagy bukó a kirajzás ötlete
Ha csak nem valami trükkel a térrel nem tudunk valamit kezdeni
Amit most épitenek új üzemet az is remek lesz. A tvk területén a tüzoltóságnak 5 percen belül ott kell lenni. Az uj polyolnál ez két perc lesz.....és az szinte a kert végében épül.
Jártam be régen oda karbantartani, elég moslék egy hely.
Legtöbbször abból.adódik a probléma, hogy nem az ég el.amit megad anyagnak a megrendelő. Ennek az az oka hogy spórolni akarnak mert annál ocsóbb az égetés minél kevésbé veszélyes az anyag. Aztán bekerül az adagolóba olyan is amit külön kéne égetni, de papiron mehetne a többivel együtt.
Végignéztük az egészet .
Egyszer még gyerekkoromban volt ettől egy nagyobb gebasz, az pont a házunkkal egyvonalban égett, egy 60ezres olajtartály. Na akkor tényleg beszart mindenki, mert a tűzoltók is inkább csak a szomszédos tartályok hűtésére koncentráltak nehogy azokra is átterjedjen mert akkor nincs megállás. Éjszaka az udvaron simán lehetett könyvet olvasni.
Persze össze lehet fabrikálni valami állomást aztán alga port enni de az nem élet
Szóval kifelé kell nézni
Ha elérjük a fény sebesség 90% körüli tempót mert elméletben simán megoldható akkor is csúnya sok év mire valami föld szerű bolygót találunk
Mert azért egy natúr gázálarc se kényelmes folyamatos hordással szóval valami nagyon hasonló hely a lényeg.
A másik szár dolog hogy a filmekben működik az űrhajón a gravitáció "előállítása" de igazából ez lehetetlen
Centrifugális erőt össze lehet hozni de az se mindenhol hatna
Emiatt a szervezet eléggé odalenne már egy több hónapos út során is, megfelelő edzéssel esetleg átvészeltő de évek alatt teljesen korcs lenne mindenki
Izmok csontok le lennének épülve, keringés se működne megfelelően
Szóval egy nagy bukó a kirajzás ötlete
Ha csak nem valami trükkel a térrel nem tudunk valamit kezdeni
Van egy vonulási idő ami alatt el kell hagyni a laktanyát. De ez nem 1 perc...lehetetlen!