Apáméknál 5*100W volt a csillár.
20W-os kompakt fénycsövekre lett cserélve először, most 10W-os LED-ek vannak benne.
Mondjuk a kompakt fénycsövek jobban is világítottak, szerintem az sok is volt, de ugye annak kellett idő mire bemelegszik, elég gyengén kezdett.
Nálam egyértelműen csökkentek a teljesítmények.
Olyan 5-10-ed akkora teljesítmény kell a LED-nek mint egy izzónak. Ugyan akkor való igaz, hogy ha már van akkor az ember szereti a több fényt és nem egy ványadt izzó pislákoló fénye mellett akar vakoskodni.
Fénycső cseréjénél nagyon nem változott a teljesítmény nekem sem, de van még pár helyen eredeti fénycsövem. Ahogy mennek tönkre úgy szoktam cserélni, de szánalmasan pislákol LED mellett ugyan akkora teljesítménnyel.
A régi 150W-os halogén fényvető helyén is jobban világít a 20W LED.
Szóval van fejlődés, csak a jót könnyű megszokni.
Ahogy régen az 50LE-s kocsi is bőven elég volt, most meg már a 100LE-t is kiröhögjük, hogy öregeknek való.
200LE-vel a Viszkis még bankot rabolt, most meg ez kb. az átlag családi autó.
A fürdőszoba tükörben 2x50 W halogén spot volt, persze a Zasszony azt járatta mindig, nem a 20 W LED-et a plafonon (amitől kb. 3x világosabb van az egész helyiségben) mert hogy annak jó meleg fénye van. Kb. 1 hónapja kicseréltem két 3000K-s 5 W LED spotra, még nem vette észre
Az hogy a PC-táp mekkora, az nem azt jelenti hogy annyit is fogyaszt folyamatosan. Nekem a dolgozós gépemben 450W-os Seasonic táp van, és meló (AutoCAD) közben az egész cucc (monitorral, az 5W-os kislámpámmal, a kábelmodemmel és a routerrel együtt) fogyaszt kb. 90 wattot. Látom, mert a hosszabbító egy fogyasztásmérőbe van bedugva a falba. Ha játszom nagy ritkán, akkor fel tudom zavarni max. 250 wattig.
Régen a csillárban 5x40w volt
Utána 5x35w halogén
Most 5x5,5w led
Van spórolás
Fel van kapcsolva napi 15 percet ritkán 1-2 órát
Gyerek gépében régen volt 359w táp most 650 aztán négy napi 15-18 órát
Szóval a számla nem kevesebb
Írni már jól tucc, már csak olvasni kéne megtanulni azt írtam, fa(L) nem fa A recés felület mindenhogy szopás nekünk a padlón volt mediterrán jellegű, de mennie kellett a Zasszony szerint (bár anno ő választotta ) mert nem lehetett tisztínai rendesen.
Ezt a 60W-os konyhai pultvilágító LED-"fénycsövet" én sem értem. Vagy 5 éve vettem a Lumenet.hu-ról ilyesmiket, de az 8W-os (nyolc!) és nagyon jól világít, ráadásul melegfehér (3200K)
Az IKEA minőségi lámpáidat is a kínai piacon vetted egy ukrántól? Ilyen nekem is van, csak épp a minap gondolkodtam rajta, hogy mikor elindult a LED mizéria pár éve, mindenki az energia takarékosságot hajszolta - most meg nálam minden szobában 100 W van, a műhelyben meg vagy 300 - LED-ből azelőtt 60-100-as körték voltak, igaz, fiatalabb voltam, és jobban láttam
nem fa . Hanem gipszből van. Aztán rájöttem, hogy nem igazán tartós. Így hajógyantával átkentem gázmaszkban. Ez kb. 2 napomat vett igénybe.
takarítgatni meg takarítgassa aki épp aktuálisan lekik benne ha akarja
Ja mondjuk ha olyan sötét a konyhabútor, hogy görbíti a teret, akkor ne panaszkodjon hogy sötét van
Én ilyeneket használok a műhelyben, csak közép fehéret, olyan 4-5000K körüli színhőmérséklettel.
A honlap elég fos, de nem is innen veszem. Van egy ukrán csávó a kínai piacon, tőle veszem ilyen árban. Mechanikailag elég kínai, de ha a helyén van jól néz ki és a fénye is jó. Igaz a 10ből kettő el is romlott egy hónapon belül, de ilyen árba belefér, a többi már évek óta megy. https://www.diszkontdepo.com/t...
20W-os kompakt fénycsövekre lett cserélve először, most 10W-os LED-ek vannak benne.
Mondjuk a kompakt fénycsövek jobban is világítottak, szerintem az sok is volt, de ugye annak kellett idő mire bemelegszik, elég gyengén kezdett.
Olyan 5-10-ed akkora teljesítmény kell a LED-nek mint egy izzónak. Ugyan akkor való igaz, hogy ha már van akkor az ember szereti a több fényt és nem egy ványadt izzó pislákoló fénye mellett akar vakoskodni.
Fénycső cseréjénél nagyon nem változott a teljesítmény nekem sem, de van még pár helyen eredeti fénycsövem. Ahogy mennek tönkre úgy szoktam cserélni, de szánalmasan pislákol LED mellett ugyan akkora teljesítménnyel.
A régi 150W-os halogén fényvető helyén is jobban világít a 20W LED.
Szóval van fejlődés, csak a jót könnyű megszokni.
Ahogy régen az 50LE-s kocsi is bőven elég volt, most meg már a 100LE-t is kiröhögjük, hogy öregeknek való.
200LE-vel a Viszkis még bankot rabolt, most meg ez kb. az átlag családi autó.
AK47-est nem mertem még megkérdezni
Utána 5x35w halogén
Most 5x5,5w led
Van spórolás
Fel van kapcsolva napi 15 percet ritkán 1-2 órát
Gyerek gépében régen volt 359w táp most 650 aztán négy napi 15-18 órát
Szóval a számla nem kevesebb
Nézzél zárlati áramot is. 8-9Amper körül kellene lennie ha a nap felé fordítod.
takarítgatni meg takarítgassa aki épp aktuálisan lekik benne ha akarja
Én ilyeneket használok a műhelyben, csak közép fehéret, olyan 4-5000K körüli színhőmérséklettel.
A honlap elég fos, de nem is innen veszem. Van egy ukrán csávó a kínai piacon, tőle veszem ilyen árban. Mechanikailag elég kínai, de ha a helyén van jól néz ki és a fénye is jó. Igaz a 10ből kettő el is romlott egy hónapon belül, de ilyen árba belefér, a többi már évek óta megy.
https://www.diszkontdepo.com/t...