Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

egy szóval sem mondtam hogy rám szükség van
Ez soha nem beleegyezés kérdése, hanem tény. Túlszaporodtunk aminek az eredménye a katasztrófák, járványok, háborúk. Ezek meg nem válogatnak.
Ezért is nem kéne ennyire sietni a szakadék felé.
A természet így vagy úgy, de mindenképpen megoldja.

A kirajzás nem oldja meg ezt a problémát, ha nem tudunk a szemléleten változtatni.
Háááát, ööööööööööööö..............................mit is teszel hozzá a társadalomhoz????
Nem gondolok senkire sem
De úgy kb a mostani lakosság 9/10-és része szükségtelen a fenntarthatóság szempontjából
Rendben!
És mindig van aki eteti.
Mint ezt az apámfasza genyadékot.
Hagyd!
Csak egy aprópöcsű troll akit még a prostituált anyja is gyűlöl s ez akkora frusztrációt okoz nála,hogy mindenbe s mindenkibe beleköt!
A figyelem élteti
Nem látod??! Már csak arra vártunk, hogy te felvilágosíts minket, nehogy hülyén haljunk meg! Egészen eddig nem tudtuk, hogy mi hiányzott nekünk! Mint amikor hazamegy a gyerek rettenetesen berúgva, és ahogy belép a szobába kinyitja a szekrényt és beleokádik! Erre azt mondja az anyja : Már csak ez hiányzott! Gondolom te is az "államigazgatásban " "dolgozol"??
Ez egy lozung bullshit meg toled is szar duma.
Europa lakossaga ket dolog miatt fogy.Mindketto ugyanaz az okra vezetheto vissza
Az egyik evolucios egyszeruen ha eg, eloleny populacio tul nagy bosegben el lanyhul a szaporodasi kedv.
A masik tarsadalmi.A felvilagosodas utan a kapitalista rendszer az egyent helyezte eloterbe,te vagy az elso,fogyassz,valositsd meg magad a csalad,gyerek az csak kotottseg,ami visszahuz a szabadsagbol.
Ehhez meg hozzajott a valasok es hazassagkotesek visszafogasa pont emiatt jol jott.
No ez a szabad emencipalt onerzetes tarsadalom megoregedett es kene olcso munkaero aki eltartja.
Csak rabaszott mert szemmel lathatoan akiket behoztak csak a szocialis halon akar eloskodni mig annyian nem lesznek hogy atvegyek az uralmat.
Milyen szép is, amikor ennyi mélyszakmai végzettségű, nyilván egyetemen oktató kutatóprofesszor fellebbenti nekünk a fátylat a világ nagy dolgairól - mindezt egy motoros bulvárfórumon szerény keretei között! Köszönjük!!!
Komolyan kisertetiesen emlekeztetsz a Csaba úrra.
Tudja fene honnan szedte fater de ejjeliőr volt nalunk.
Szakallas,lancdohanyos,picit beteges 50 feletti nyugdijas rendor volt.
Annak meg akkor is az volt a maniaja hogy az a
orban tehet a gazáremelésről mikor a Lendvay megígérte hogy nem lesz.
Olyanokat vitaztunk hogy a Ferko öszzes szemetsege is azorbanmiatt volt.
Szerintem a tudobetegesge is a vitya muve volt nala az fix.
Tudorak vitte el csorit.
*magyarul*
Európa társadalmai azon fejlett réteghez tartoznak, akik rájöttek, hogy a féktelen szaporulat egyenes új az öngyilkosságba, ezért szépen lassan fogyatkozunk. Mert még mindig könnyebb megoldani egy elöregedő társadalom problémáját, mint a túlnépesedést miatt ránk törő járványok, élelem és ivóvíz hiány miatti háborúk helyzetét.
Csak mivel ránk tört a nagy liberalizmus is, így Európa lakossága hiába fogy szépen lassan, ha a fogyás helyére 3-szoros mennyiségű túlszaporulatot fogadunk be másik kontinensekről, amivel a túlszaporodási folyamat nálunk is beindul.
Magyar bárhonnan nézzük, baszhassuk, Európa megmenekülhetett volna, de elcsesztük.
Engem ugyan nem. Szerintem a Földet maximális környezettudatossággal és a túlszaporodás drasztikus megfékezésével lehetne csak megmenteni - ha még egyáltalán meg lehet.
Mire a fantasztikus filmekben látott "kirajzás" technológiai és anyagi lehetősége milliárdnyi ember számára megteremtődhet, az még évszázadok - évezredek kérdése. Annyi időnk tuti nincsen.
Biztos hogy zavar hisz megemlítetted.
Engem nem zavar - de én a "világvégét sem fogom megérni.
Téves,vagyis szandekos felremagyarazas,a mostani kormanyunknak magyar gyerek kell,nem masik nemzet gyereke.
De teged ez tuti zavar.
A mostani kormányunknak kell, a bolygónknak nem annyira.... ….aztán döntsétek el, melyik a fontosabb, melyik nélkül nem tudnánk élni.
Ez most kritika akart lenni? A jelenlegi mainstream a sok gyerek, akkor most kell vagy sem?
Miért lenne bukta? ....egy vacak sci-fi miatt?....akkor én meg láttam vagy ezret amiben ez sikerült sőt tök jó messze élhetünk egymástól. ......szerintem meg lesz csak nekem túl későn, ahogy gondolom kb 100 év a lakható kolóniák és még 1-200 mikorra általánossá válik, de ez persze nem biztos viszont majd akkor térjünk vissza rá.......amúgy ha a Te víziódat vesszük figyelembe nem marad más megoldás mint Ini-é.
De addig még szaporodunk mint az állatok!
A Föld bolygó és 8 milliárdnyi mohó emberfajzata már menthetetlen, kell egy új bolygó, amit felzabálhatunk, tele füstölhetünk. A Csillagok közt című film első 1 órája elég jól felvázolja a helyzetet, miszerint is nincs ilyen bolygó, vagy nincs elérhető közelségben és a 8 milliárd ember súlyát nincs olyan rakéta, ami kiemelje a bolygó gravitációjából, még sok-sok részletre bontva se.
Szóval bukta van, itt döglünk meg mind.
Ini bá, az előző 2 világháború nem sokon múlott, hogy a föld színéről eltörölje a magyarságot, a 3.-at már nem fogjuk túlélni. Mire gondolsz te, mikor azt képzeled, hogy egy újabb világégéskor nem fognak egy tényleges haderő nélküli nem egészen 10 milliós nemzeten 6-szor oda vissza keresztül gázolni a nagyhatalmak?
Ha újabb világháború lesz, annak a végén már nem lesz magyar nyelv és sok más kis ország is erre sorsra juthat.
Köszi, inkább kihagynám.