Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szerintem inkább arról van szó, hogy a sok nyugaton minden jobb, itthon meg dögrovás fanyalgón jó röhögni, amikor elmegy szerencsét próbálni és kiderül semmivel nem jobb ott sem.

Aki szorgalmas, dolgozik, ügyes, megtalálja a lehetőséget az külföldön is boldogul, aki meg csak azért megy ki csicska munkát végezni, mert sok pénznek tűnik a kinti fizetés, meg tetszik neki a kolbász kerítés, az csalódni fog.

Persze azért 1-2 idényt kimenni mosogatni fiatalon, jó buli lehet, zsebpénzt gyűjteni, ha nyelvet tanulni. De aki itthon tehetségtelen az külföldön is az lesz.

Persze helyzete válogatja. Feleségem unokatesója, pl. diplomás ápoló, itthon szart sem kap, és kiszipolyozzák, neki érdemes kimenni a németekhez. Csakhogy ott nem ismerik el a végzettségét ezért jóval kevesebbet kap mint a német ugyan azért a munkáért. Egy lenézett migráns. Annyit melózott hogy megvette tőlem a régi lakásomat, aztán hazaköltözött. Itthon már privát helyen jól megfizetik a szaktudását, és nem rosszabb a munkakörülmény mint a németeknél.
Unokatesóm gyerekei Dániába mentek főiskolára, ennek is van értelme. Onnan meg az egyikük a Volvó önvezetés fejlesztéséhez került ott dolgozott, amíg a kínaiak meg nem szüntették, de persze az ő tapasztalatával nincs probléma, kapkodnak utána.
A másik kölyök nagy életművész ő csak a helyi segélyeket meg támogatásokkal zsonglörködik. Hát az tény hogy itthon nem tudná így palira venni a rendszert 🤣 Illetve van 56-ban kimenekült ismerős, az is tök érthető. De amin én ledöbbentem, hogy középsulis osztálytársam nagy amerika mániás volt, jól tanult, ügyes volt, és értelmes, mindig jól boldogult, már a suliban is üzletelt mindig valamivel ezért ő is pénzes volt. Én csak a műszaki dolgokban voltam jó, nekem ebből volt pénzem. Na hát én itthon megteremtettem az egzisztenciám, ház, kocsi, nyugdíjszámla, több pénzem van mint amire szükségem van, és szeretem a munkámat jó vagyok benne, miközben csicska sem vagyok.
Na a haver csak angliáig jutott. Albérlet, öreg autó, némi megtakarítás, de amikor volt az energia válság, akkor nem volt pénze napelemre, míg nekem igen. Úgy hogy itthon előbb volt meg neki minden mint nekem. Persze az itthoni lakás megvan, szóval nem pucér seggű de kint csak egy migráns akit nem kell megfizetni, hiába okosabb mint a pakisztáni kollégája.
Illetve van egy másik haver, ő németeknél van. Igazi szaktudás nélküli ember volt. Gimnázium, és reklámgrafikusként viszonylag jól élt itthon, de amikor jött a válság akkor nem tudott itthon megélni ahogy szokott, szóval elvégezte a MAMI-t, OKJ-s motorszerelő lett mert ez volt a hobbija, most meg elég jól megél, ő is tisztességes egzisztenciát teremtett ebből a németeknél, mert ott volt lehetősége. Őt is sikeresnek gondolom.

Tehát nem az a gond ha valaki a lehetőségek után megy külföldre, hanem az ha azt hiszi hogy külföldön majd jobb lesz mint itthon.
Szerintem ha van saját lakása háza, vagy saját cége és embereket foglalkoztat, vagy olyan munkát végez amit kevesen tudnak pozícióban van mérnök, kutató, fejlesztő stb.
A téma kapcsán érdekelne, hogy kinek mikor számít "sikeresnek" egy külföldön dolgozó Magyar? Mik a megitélés szempontjai otthonról nézve? Mik azok a külsöséges dolgok amik alapján elfogadóan csettint mindenki(?), hogy -"Na ez igen, ennek bejött az élet!". Ès milyen idötávon kell megvalósitania magát? Félév, 2év, 10év...? Vagy esetleg van valami szórzószám, hányados, hogy kétszer olyan gyorsan (fele annyi idö alatt) mint ha otthon maradt volna? Mi a viszonyitási alap pl életszinvonal tekintetében? Önmaga, vagy valami kétes úton befutott vállalkozó, felsö "tizezer"...? De igazából muszáj, hogy "megfeleljen" az otthon elvárásoknak mikor valaki kint él vagy hazaköltözik, vagy ...?
Talán minden között a legérdekesebb, hogy miért szoktak több százezer embert beletuszkolni azonos klisébe (pl angliába mosogatós), mi annak a haszna? Hogy lehet párhuzamot vonni azon közvetlen környezetbe lévö pár személlyel aki kint élt hosszabb -rövidebb ideig és hazaköltözött?
A megitélés során csak külsöséges dolgok számítananak, pl ház, lakás, nyaraló, autó, ékszerek, aranyrúd, ruházkodás, vagy esetleg fgyelembe vehetök más IGAZÀN FONTOS doldok is? (mindenkinek a fantáziájára bizom az egyéb fontos dolgok cimke alatti dobozban mit talál )
Pontosan! 👌
Ebben teljesen igazad van,itthon pont ugyanúgy lehet boldogulni és lehet kényelmes élete az embernek.
?
Tobbiek is, csak szolok.
Ugye?
Latom.
azok ott picivel drágábbak. nagykőrösről beszélek
Sajnos igen.
100% egeszseg agyhoz kotve?
Fabol vaskarika?
Másik videó ahol ezt megfellebezte?
Melyik lakásodat adod Kecskeméten 35 milláért? Ne az 5-ős mellet!!!
mindig vannak egyedi esetek, akinél nem oldható meg vagy nehezen
pl anyám is ágyban fekvő volt vagy fél évig én 12 évesen mostam főztem takarítottam amert fater dolgozott 8 órát meg mellé gmk amennyit lehetett
igaz utána annyira helyrejött anyám hogy tudott főzni de ilyen max 2-3 kilókat emelhetett, mint ahogy most is
de mégis tudtam ott lakni(lakni a nejjel, majd a gyerekkel is) ameddig a ház kész nem lett, mert megoldottuk
éveket számított a beköltözésnél az hogy nem kellett valahol lakbért meg egyéb kacatokat fizetni
de
én még mindig azt állítom hogy az esetek többségében aki tudja járatni középiskolába a gyerekét vagy gyerekeit anélkül hogy emiatt kölcsönökre vagy egyéb megszorítsokra szorulna meg lehetne oldani azt a plusz pár évet
de ezt leginkább a "gyerekek" utasítják el mindenféle nagyon jól megmagyarázható és jól hangzó indokokkal
pl súlyos beteg anyukádnak is kb tökmindegy volt hogy ketten vagy hárman éltek egy házban a fűtés nem sokkal több, a többi rezsi se észrevehetően több, ráadásul ha valami probléma van egyből ott vagy és segíteni tudsz
max ilyen esetben vállal az ember még 2-3 napot pluszban és akkor már jelentősen besegít a háztartásba
és eze a kis nehézség közel sem olyan mint amikor felvesz az ember egy lakáskölcsönt 20-30 évre és kifizeti rá fizetésének felét, aztén ha eléri valami kórság bukta a lakást a kölcsönt meg kb mindent......
egyik ismerősöm 32 évesen kapott egy agyi infartktust, a beszéde szarabb lett mint az enyém, olvasni se igazán tud írni meg totál káosz, 10 szóból egy ha értelmes, mozogni viszonylag jól tud de azért kiesnek a tárgyak a kezéből meg kicsit féloldalasnan halad
egy héten belül vettek fel a helyére másik embert, 6 hónap próbaidőre, ha ennyi idő alatt nem lesz tökéletes akkor bukta a munkáját és ha lenne többszázezer lakáskölcsön akkor most nagyon elkeserítő lenne a helyzetük
itt most mi az érdekes, Abból tényleg el lehet menni fagyizni(kezeit széttáró) persze ennek az is feltétele, hogy szeretni kell a fagyit 😆
Lehet valakinek az egészségi állapota jó, viszont ágyhoz kötött .
De ez nem a te eszedhez való!!!!