Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

rosszúl írtam, mert az avia-t pont csehszlovákiában gyártották, de a felsorolt többit a szovjetek
Csak a saját tapasztalatom szerint írtam. Nem sofőr voltam , csak a reptéren vezettem a nyolcvanas évek katonai teherautóit majdnem mindet. Nekünk a az ejtőernyős szolgálatnál egy bódés csepel és egy ponyvás avia volt, azokban hordtuk a vadászgépek fékernyőit és a saját hátiernyőnket/felszerelésünket. Ezeken kívül időnként kölcsönvettünk a századon belül zil, ural, gaz66, maz teherkocsikat.
A saját teherkocsikkal jártunk szolnok-szandaszőlősre , kecskemétre ,szentkirályszabadjára, börgöndre, kecskemétre , mert oda voltunk vezényelve időnként beugrásra. A csepelünk azt lehet mondani, hogy egy utat sem bírt ki hiba nélkül, gyakran az aviaval vontattuk rúddal a célig vagy vissza. Nem tudom hogy lehetett valaha a csepellel támadni, de még kétségesebb volt menekülni.
https://sites.google.com/site/...
Csakhogy pipi megnyugodjon........😃
Ez azért enyhén szólva is túlzás.
a csepel már mikor gyártani kezdték, akkor is egy ipari hulladék volt, a magyar néphadsereget a szovjet technika mentette meg a totális üzemképtelenségtől
Vajon melyik szót? 😁: https://youtube.com/shorts/8M6...
Én 88-89-ben voltam, nálunk majdnem minden beindult mindig, ami nem, azt meg egyből megjavították... úgy látszik pár év alatt leépült az MN.
Olvastam valaki visszaemlékezéseiben.
Pont ilyesmit láttam és akkor ugyanezt te is jó pár év múlva bár addigra igazából már elkezdték eladni ahogy írtam a még mozgóképes gépeket, amit 88-ban vettem abban alig volt 10000km és azt sem értem, hogy került bele, híradós doboz volt rajta amit eladott róla a kereskedő.
abasáron lehettél vagy valami haverod aki tényleg volt katona mesélhette neked 😂
Fura amiket írsz mert még alant azt írtad ezeket cserélgették 😅 Hát persze, hogy nem indult el egy sem az akkumlátorok már rég el voltak adva üzemanyag sem volt egyben sem legfeljebb a kerítés mellet lévőknek mert azt látványosan pálcázták a dízelekről az adagoló már réges régen hiányzott. Ezek voltak az alaphibái az m-zárolt állománynak amúgy minden fasza volt. Csak a kasztni is szétrohadt a szabadban a több 10 éves állás miatt a gumik már fossá lapultak csak azoknak a kerekeit fújogatták amelyik autók a kerítés mellől látszódtak. Minél bentebb volt egy autó annál több minden hiányzott belőle a 4-5-ik sortól már üllések sem voltak meg a közepétől már motorháztető sem 😅
én 92-ben voltam katona az m-zárolt gépekből volt életben tartva az állomány
100% be sem indult, a többségének az üzemanyag ellátó rendszere hiányzott csak, de volt ami kompletten ki volt belezve motorikusan és a hajtás is
persze a tank is vízzel volt teli, meg felül pár liter gázolaj
de minden szemle előtt lekentük olajjal a gépeket hogy szép mély zöld legyen ne az a napszítta szar színe legyen
85-ben voltam valahol a mátrában, nógrádban vagy a fene tudja hol egy M zárolt telepen újraéleszteni néhány ezeréves járművet az első és egyben utolsó hátországvédelmk gyakorlatra ami pusztavacson zajlott, háááát nem nagyon sikerült életet lehelni a gaz69 és csőrös zilekbe és ott is hagytuk őket a telepen, fogalmam sincs, hogy egyáltalán bármelyik ott volt-e gyakorlaton és azok voltak úgy 60-as évekbeli gyártmányok bár a fene tudja, lehet, hogy még mátyás idejében a fekete sereg zárolta őket.
Tényleg nem voltam katona, az a másfél év igazából az ufók fogságában telt, a szomszéd ágyon vizsgálgatták az edda összes tagját egyszerre a szürke figurák. Nekem 132db 72/191 órás szabadidőm volt a szíriuszon még amikor nem is terveztük a földre költözést és hason fekve bámultuk a 7 holdat a hasunk alatt. Régi szép idők, tán igaz se volt.
Az enyém egy nagy bódé volt, olyan mint a műhely csepel, csak ebben a rádiók voltak minden sávra, és mindenből kettő... egy volt ilyen egész Baján, a két laktanyában együtt. Fontosabb volt mint bármelyik jármű gyakorlaton körbe kellett kerítenem, és még a parancsnokomat se engedhettem be 😁
Arról nem is beszélve hogy háboru előtti közbeni eszköz kizárt, hogy M zárolt legyen a kilencvenes éveben. Ha meg is maradt, muzeumba lehetne. De mivel a gyár se létezett, elég paradoxon helyzet......mondjuk pipi szellemi képességei is azok.....
Nekem 88'-ban saját csepelem volt, akkor kezdték eladni az M zárolt készleteket és egy helyi kereskedőtől aki 3-at vett 32000-ért megvettem az egyiket ami csak egy alváz volt mert a dobozt eladta róla és akáckarókból csináltam rá valamiféle platót és már másnap szalmázni kezdtem vele és később vettem rá fix oldalas platót, eladtam 90-ben egy havernak aki azóta többször eladta, visszavette és újra eladta, rövidebb lett, hosszabb, billencs, fix és újra billencs és talán még ma is valahol működik a tanyavilágban., 1967-es 344D volt.
teljesen irreveláns, hogy 1930 vagy 1960 ban gyártották a csepeleket mert nem ez volt a téma. Te azt állítottad, hogy én már nem is láthattam 1970 ben készült teherautókat 96-os vonulással mert valami m-zárolt cserékről hablatyoltál. erről szó sem volt soha. nem cserélgettek azok semmit használtuk azokat a technikákat ami beindult és mind1 volt, hogy 60-70 vagy 80 ba gyártották. M-zárolt papíron meg tabu volt azért gondolom, hogy sosem voltál katona mert akkor tudnád mi volt a papíron mi volt a valóságban 47 db 24 órás őrszolgálatban vigyáztam az m-zárolt állományt akkoriban a kantin királyainak is hívták az őrkatonákat 😂
nálunk dízel csepelek voltak. Többnyire vegyvédelmisnek átalakítva.
De a fűrdősátorhoz is az biztosította a melegvizet.
Csepel 344 volt a rádiós autóm. Az biztos dízel volt, 4 fő személyzettel
Előtte a Botond volt a hadsereg fő tgk-ja ami rendkívüli terepjáróképességgel bírt viszont a motorizáltsága nem volt valami jó na meg nagyon keveset gyártottak így maradtak a lovak. Mivel a gyártósorok nagy részét a németek elvitték a maradékot meg az oroszok ezért indult be olyan sokára újra a gyártás bármiből is.
Ne légy már légy.........csak egy kicsit kell utánanézni és máris kiderül, azzal semmi gond ha az ember rosszul emlékszik egy régi valamire mert mindannyiunkkal előfordul viszont ha könnyen előkereshető tények ellenéban ragaszkodik hozzá az már felvet kérdéseket. Ezer dologra rosszul emlékszem, de ha rávilágítanak azokra akkor semmi baj sincs hanem örülök, hogy újra felvillannak a régi dolgok. 😎